Andersson & Lembke – Grey  6-0
Jonny Bogren 3, Douglas Hamilton 2, Bo Björkman.

Andersson & Lembke inledde höstsäsongen på ett trevligt sätt. Grey hade inte en chans och siffrorna 6-0 var helt i sin ordning. Jonny Bogren svarade för ett hattrick.

Skjöldebrand & Sjögren – Adena  3-0
Hans Knutsson, Bengt Svederman, Tommy Lundberg.

Skjöldebrand & Sjögren såg till att Adena fick inkassera sitt andra raka nederlag i serien. S & S spelade mycket bra och vann med rättvisa 3-0. De kan smyga upp som en dark horse i slutspelet.

Text & Rubrik – Ahlén & Berg  2-3
Set Apoj, Hans Johansson. A. Kurt Richardsson 2, Mats Lundström.

Ahlén & Berg gick upp som nya serieledare efter 3-2 viktoria i seriefinalen mot Text & Rubrik. Den första halvleken bjöd båda lagen på den hittills bästa fotbollen i 1984-års Reklamserie. ”Klapp, klapp spel”, målchanser, tekniskt kunnande, positionsbyten, kämpaglöd och framför allt högt tempo. Glimtvis var det snudd på div 5-stämpel på spelet, framför allt inledningsvis. Efter ett ribbskott i matchinledningen så kunde A&B:s Mats Lundström trycka in 1-0. Hasse Johansson i T&R hade sedan tre giftiga målchanser innan Set Apoj rättvist kunde kvittera till 1-1. Set gjorde elegant bort en försvarare på kortlinjen, varpå det stenhårda skottet satt i burgaveln. Precis innan pausvilan tog A&B ledningen igen genom Kurt Richardsson. Tempot mattades i den andra halvleken men spelet var fortfarande av hög klass. Mycket duktige Hasse Johansson kvitterade till 2-2 och därefter utbröt ett nervöst ställningskrig. T & R träffade ribban en gång men annars var målchanserna jämnt fördelade. Det såg länge ut att bli oavgjort men Kurt Richardsson frälste A&B genom att trycka in sitt andra mål och segermålet fyra minuter före full tid. T&R satsade allt på ett kort men A&B höll undan och gick upp som nya serieledare.

Falk & Pihl – Landia  1-4
Rolf Axelsson. L. Berte Andersson 2, Pelle Söderman, Rune Andersson.

”Varannandagslaget” Landia hade en av sina bättre dagar och besegrade Falk & Pihl med klara 4-1. Den f d juniorlandslagsmannen, 40-årige Berte Andersson, gjorde två mål. Det finns ingen i serien som kan konkurrera med Berte när det gäller teknisk bollbehandling. Om Landia tar sig till slutspel, ja, då kan allt hända.

Ehrenstråhle/LMB – McCann/Erickson  4-3
Pelle Nordling 4. M. Hasse Kvist 2, Jonas Hultgren

Ehrenstråhle/LMB skapade mängder med målchanser men fick nöja sig med 4-3 mot McCann/Erickson. Visserligen låter det jämnt men det var tack vare M/E suveräna effektivitet i de få chanser de fick. Samtidigt brände E/L nästan allt. M/E:s Micke Välivara fick ett dussin löpbollar men konditionen var inte den bästa efter sommaruppehållet. Micke konstaterade, ”jag orkar bara en rush så den ska vara väl utvald”. Pelle Nordling var den ende i E/L som hade målgörarskorna på sig och facit blev fyra mål.

Markad – Svea  1-7
Freddy Hägglund. S. Petter Wåhlén 4, Staffan Thomée 3.

Svea såg till att Markad åkte på sin femte raka förlust genom att utklassningsvinna med 7-1. Petter Wåhlén och Staffan Thomée svarade för Sveas samtliga mål.