Slutspel 1984 - Kvartsfinaler 1

Ahlén & Berg – Landia  6-1
Allan Oskarsson 2, Stefan Berg 2, Mats Lundqvist, självmål. L. Leif Sandgren

Seriesegrarna Ahlén & Berg inledde slutspelet med en imponerande 6-1 viktoria mot Landia. Siffrorna var kanske några mål för stora men vart segern skulle gå var det ingen snack om. Stefan Berg gjorde 1-0 till A&B efter fint förarbete av Allan Oskarsson. Minuten senare kvitterade Landia genom Leif Sandgren. Resten av halvleken var ganska jämn där A&B skapade fler målchanser och på en sådan gjorde Mats Lundqvist 2-1. Landia startade andra halvlek med ett enormt ös men brände två helt öppna lägen, sedan bedarrade offensiven. Istället gjorde A&B:s Allan Oskarsson både 3-1 och 4-1, där då luften gick ur Landia likt en ballong. Efter den kallduschen tröt både viljan och orden för Landia och A&B avgjorde matchen definitivt med att göra 5-1 och 6-1 genom Stefan Berg och ett självmål. Ahlén & Berg har inte förlorat sedan 2 maj, vilket är 12 matcher i rad utan torsk.

Bo Aggeborg – Skjöldebrand & Sjögren  3-1
Ulf Strandberg 2, Mats Ahlberg. S. Bengt Svederman

Bo Aggeborg kunde efter en stentuff match besegra Skjöldebrand & Sjögren med 3-1. Redan i inledningen av matchen kunde BA ta ledningen med 1-0 genom påpasslige Ulf Strandbeg. Trots fina chanser från båda sidor stor sig det halvleken ut. Om man ska nämna någon profil i första halvlek så blir det Mats Ahlberg, då han inledde matchen med en enorm vilja och kämpaglöd. En speciell situation fastnade på näthinnan, när han helt hänsynslöst kastade sig på gruset och gled efter bollen på ändan och låret bara för att rädda bollen från att rulla ut till inkast för motståndarna. Suveränt! Giganten Ulf Strandberg gjorde 2-0 i början på andra och efter det målet kände sig BA segersäkra. Men då började S&S plötsligt spela en underbar fotboll och helt rättvist reducerade Bengt Svederman, fint framspelad av Peppe Ferraresi. Matchen blev då öppen och det stod och vägde. Matchhjälten Ulf Strandberg klev sedan in och avgjorde matchen genom att skjuta 3-1 (Mats Ahlberg bokfördes för målet). Kvartsfinal 2 är fortfarande en öppen historia.

Text & Rubrik – Ehrentstråhle/LMB  3-3
Hans Johansson, Roger Laine, Stefan Karlsson. E. Jan Larsson 2, Göran Orring

En sensation var på gång men Ehrenstråhle/LMB glömde att knyta till säcken och fick nöja sig med 3-3 mot favoriten Text & Rubrik. E/L kämpade från första sekunden och tillät inte T&R att rulla boll som de brukar att göra. T&R kom helt av sig. När Jan Larsson gjorde 1-0 för E/L var det inte orättvist. Andra halvlek inledde T&R starkt och en kvittering hängde i luften och mycket riktigt kunde Hasse Johansson kvittera efter en retur från ribban. Nu trodde man att T&R skulle gå ifrån men istället kunde Göran Orring elegant nicka in ett långt inkast och ånyo var E/L i ledningen. Minuten senare kontrade Jan Larsson in 3-1 och sensationen låg på lut. Men tre minuter före slutet reducerade Roger Laine till 2-3 med ett kanonskott i krysset efter en fin raid. T&R satsade allt på ett sista anfall och efter en kalabaliksituation kunde Stefan Karlsson trycka in 3-3 med ett skott rätt upp i nättaket. Vild glädje hos T&R medan E/L kände sig mycket besvikna. Men man ska inte tappa en 3-1 ledning med tre minuter kvar av matchen. Vägen mot semifinalen är helt öppen. Båda lagen ska ha en eloge för en härlig kampmoral.

Andersson & Lembke – Adena  1-1
AL.
Douglas Hamilton. A. Lasse Hylander

Adena och Andersson & Lembke spelade 1-1 i en ganska nervös och hafsig match. Båda lagen markerade dåligt och målchanserna avlöste varandra. Kämpen Lasse Hylander vräkte in 1-0 för Adena och det stod sig halvleken ut. Adena hade två stolpträffar, A&L hade en. A&L arbetade sig mer och mer in i matchen, så när Douglas Hamilton nickade in 1-1 var det välförtjänt. Sista tio minuterna var helt öppna och båda lagen skapade flera chanser. Närmast var A&L med ett ribbskott. Båda lagen var säkert nöjda med resultatet. Det hela avgörs på fredag.