Slutspel 1984 - Kvartsfinaler 2

Skjöldebrand & Sjögren – Bo Aggeborg  1-4 (totalt 2-7)
Nicke Ferraresi. B. Björn Strandberg 2, Göran Åkestam, Mats Ahlberg

Bo Aggeborg blev första lag att nå semifinal. Detta efter en klar 4-1 triumf över Skjöldebrand & Sjögren. Efter tio minuters ställningskrig så slog Lasse ”Hallon” en perfekt lyra mot bortre stolpen där målspottaren Björn Strandberg dök upp och skallade snyggt in 1-0. Nicke Ferraresi såg till at S&S levde kvar i matchen när han påpassligt slog in 1-1. I andra halvlek hade BA några lyckominuter och då avgjordes matchen och matchserien. Björn Strandberg slog först in 2-1 innan smokingliraren Göran Åkestam avgjorde tillställningen med sitt förlösande 3-1 mål. Thomas ”Pytten” Ramn ska ha en eloge för ett helt suveränt förarbete till det målet. Luften gick totalt ur S&S i jämn takt med att regnet strilade ner. Mats Ahlberg passade på att öka på till 4-1 innan matchen var slut. Därmed har BA krossat S&S i tre matcher på tio dagar, 6-0 i serien, 4-1 och 3-1 i slutspelet. Nu väntar en mycket oviss semifinal mot Text & Rubrik. I serien slutade det med 1-3 i nacken.

Landia – Ahlén & Berg  2-4 (totalt 3-10)
L.
Leif Sandgren, Pelle Söderman. A. Stefan Berg 2, Peter Ahlén, Hans Olsson

Ahlén & Berg och Landia bjöd på en trevlig fotboll i ren vänskapskaraktär. A&B vann med klara 4-2 och spelet värmde mer än vädret. Precis som i första matchen inledde Stefan Berg med att göra 1-0 där sedan Leif Sandgren kvitterade. Denna gång på straff och det blev halvtidsresultatet. A&B spelade stundtals mycket förtroendeingivande och måltjuven Berg gjorde sitt fjärde mål i slutspelet till 2-1. Hans ”Olga” Olsson gjorde 3-1 och Peter Ahlén 4-1. Innan matchen var över hann Pelle Söderman med att fastställa slutresultatet till 2-4. Nu väntar en ”thriller” i semi mot Adena. Seriematchen slöt 0-0.

Ehrenstråhle/LMB – Text & Rubrik  2-4 (totalt 5-7)
E.
Åke Eriksson, Anders Karlsson. T. Set Apoj 2, Hans Johansson 2.

Text & Rubrik och Ehrenstråhle/LMB bjöd på strålande fotboll, där T&R var vassast och segrade med 4-2. Efter en jämn inledning så kunde T&R göra det förlösande 1-0 målet efter rena mönsteranfallet. Först lirade Lasse Grimlund elegant till Stefan Karlsson, som i sin tur slog en suverän genomskärare till Set Apoj som lättade in bollen i mål. Apoj gjorde även 2-0 när han först gjorde bort sin bevakare, tog några snabba steg snett inåf och dunkade in sitt andra mål för morgonen. Det höga tempot tog musten ur E/L och när Hasse Johansson gjorde 3-0 i den andra halvleken såg det ut som matchen var körd. Men Åke Eriksson skarvade in en hörna ganska omgående till 1-3. Det dröjde fram till att målspottaren Hasse Johansson tog tag i bollen på mittpunkten, avancerade fram till straffområdet och formligen öste upp 4-1 i nättaket som loppet var kört. I slutsekunderna kunde E/L:s målvakt Anders Karlsson göra 2-4 på straff. Nu väntar Bo Aggeborg i semifinalen. Må bästa ”team” vinna.

Adena – Andersson & Lembke  1-0 (totalt 2-1)
Peter Fridén

Efter förlust med 1-3 i serien och 1-1 i den första kvartsfinalmatchen kunde Adena vinna den viktigaste och avgörande matchen med 1-0. Det var ett stenhårt ställningskrig hela matchen och seriens skyttekung, Peter Fridéns, frisparksmål i den första halvleken visade sig räcka för avancemang. Peter blev fälld och tog själv frisparken. Lasse Hylander ställde sig längst ut i muren, sedan flyttade han på sig och den lucka som blev utnyttjade Fridén till 100%, där bollen satt i krysset och 1-0 var ett faktum. Taktiskt, grabbar! Trots att A&L låg på och kämpade vilt för att få till en kvittering uteblev det och Adenas kontringar var oerhört farliga. Närmare än ett ribbskott kom inte A&L, fast i slutminuterna var det bud på kvittering. 1-0 kan ändå betraktas som rättvis för de vassaste chanserna hade Adena. Nu väntar seriesegrarna Ahlén & Berg i semi. Seriens hårda drabbing slöt 0-0. Det kommer troligen att bli två sevärda matcher.