Bo Aggerborg – Grey  2-1
Kurt Engkvist, Peo Larsson. G. Björn Kristiansson

”Nya Grey” som har inlett årets serie så starkt var nära en jätteskräll mot ”mästardödarna” Bo Aggerborg. Efter 30 minuter ledde Grey fortfarande med 1-0 efter en härlig nick från Björn Kristiansson. Under de sista tio minuterna vände BA på steken och den levande väggen i Greys mål, Måns Eriksson, fick kapitulera två gånger. Avgörandet kom med tre minuter kvar genom Peo Larsson. Därmed har BA full pott efter två omgångar.
MATCHENS LIRARE: MÅNS ERIKSSON, GREY

Blomquistbyråerna – Ahlén & Berg  1-9
Bo Ödlund. A. Mats Lundström 3, Kurt Rickardsson 2, Allan Oskarsson 2, Hans Olsson, Peter Ahlén.

Regerande mästarna Ahlén & Berg kom snabbt över premiärförlusten och hade ”julafton” mot Blomquistbyråernas något skadedrabbade lag. Efter en urladdning med 6-0 i första halvlek så tog A&B det lite lugnrare i andra och slutresultatet blev 9-1. Duktige Bo Ödlund tröstmålade för BB medan A&B:s fd gamling Mats Lundström stämde upp med tre baljor. Kurt Richardsson och Allan Oskarsson blev tvåmålsskyttar men Peter Ahléns skruvade skott i krysset var veckans vackraste.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDSTRÖM, AHLÈN & BERG

Bo Aronsson 4, Freddy Hägglund 3, Henrik Crone, Ronny Jansson. G. Anders Tallroth 2, Claes Blomquist.

Reklamgruppen chockstartade mot Gillberg & Co då det redan efter fem minuter stod 3-0. Samtliga mål inslagna av Bo ”Doc” Aronsson som alltså svarade för ett äkta hattrick. Inte nog med det eftersom Reklamgruppen fortsatte att spela ”guldfotboll”, bollen gick som på ett snöre mellan spelarna där samtliga var med och kände på bollen i anfallen, anförda av spelmotorn Hasse Möller. Innan halvleken var över stod det 6-1. Andra halvlek blev målmässigt jämnare och G&C började skapa flera kvalificerade målchanser, starkt pådrivna av mycket duktige spelmotorn Claes ”Blomman” Blomquist. Freddy Hägglund tre mål och Bo Aronsson fyra mål var verkligen en samspelt duo som hittade varandra perfekt. Det gäller f ö alla Reklamgruppens spelare. Vill man se mål ska man gå och se när Reklamgruppen spelar. De har ett snitt på tio mål.
MATCHENS LIRARE: HASSE MÖLLER, REKLAMGRUPPEN

HLR – Promark  4-5
H.
Stene Magnusson 2, Rolf Axelsson 2. P. Ronald Åman 3, Sanny Åslund, Bo Andersson

Välspelande HLR började matchen mycket bra mot Promark som är lite av en slow starter. Stene Magnusson och Rolf Axelsson såg till att det stod 2-0. Promark återställde jämnläget till 2-2 av f d landslagsduo. Först var det Rolle Åman som pricksköt i krysset och sedan fick man se den gamle Sanny Åslund rycka förbi HLR:s försvar och med sin slägga dunkade han in kvitteringen bakom den gamle stormålvakten Bengt ”Munken” Söderman, som f ö var strålande. I den andra halvleken tog på nytt HLR ledningen med två mål gjorda av samma gubbar som i den första halvleken. Men precis som i den första matchen kom Promark starkt på slutet och gick upp till 4-4, som också blev 5-4 tre minuter före slutet genom en snygg nick av tremålsskytten Rolle Åman. Sanny ”Boys” suveräna öppnande crossboll till det avgörande målet var en fröjd för ögat. HLR föll med flaggan i topp och med lite bättre skärpa i avslutningarna hade man minst grejat en pinne som de faktiskt var värda. Kom igen, grabbar. Noterbart var att Promark hade tre tjejer med, starkt, och de bytte med varandra.
MATCHENS LIRARE: RONALD ÅMAN, PROMARK

Adena – Ehrenstråhle/LMB  4-2
Peter Fridén 2, Lonny Blomberg 2. E. Thomas Björkvall 2

Trots ymnigt snöfall matchen igenom så bjöd Adena och Ehrenstråhle/LMB på riktigt bra fotboll. Förra årets skyttekung Peter Fridén gjorde sitt första mål för i år på en frispark men E/L:s tekniske Thomas Björkvall kunde kvittera innan första halvlekens slut. Andra halvlek inledde Adena starkt där Fridén och Lonny Blomberg hängde varsitt mål så ställningen blev 3-1. Resten av matchen var jämn och båda lagen gjorde ett mål till vardera vilket betydde att Adena stod som segrare med 4-2.
MATCHENS LIRARE: THOMAS BJÖRKVALL, EHRENSTRÅHLE/LMB

Andersson & Lembke – Skjöldebrand & Sjögren  4-0
Philip Jones 2, Anders Blixt, Peo Sollerud.

Skjöldebrand & Sjögren började matchen strålande mot Andersson & Lembke men A&L spelade ett mycket disciplinerat försvarsspel. Förra veckans tillfälliga kollaps var som bortblåst. När dessutom Anders Blixt gav A&L ledningen med 1-0 vände matchbilden totalt. Snabbe Peo Sollerud ökade på till 2-0 innan halvtidssignalen. S&S spelade bollen fint till varnadra men när de kom till motståndarnas straffområde låste det sig. A&L:s Bo Eklund var en kämpe där bak och Svenne Carlssons passningar var suveräna. När man dessutom har Philip Jones där framme som springer rätt hela tiden, då går inget lag säkert. Hela A&L spelade bra och målspottaren Jones gjorde både 3-0 och 4-0 men faktum var att det kunde blivit två-tre mål till. A&L överraskade verkligen och siffror som 4-0 mot S&S imponerar verkligen. S&S har nu gått mållösa i de två inledande matcherna. När kommer målen? Kom igen, grabbar.
MATCHENS LIRARE: BO EKLUND, ANDERSSON & LEMBKE

Svea – BOW Reklam  2-5
Petter Wåhlén 2. B. Björn Berggren 3, Leif Andersson, Michel Rydberg.

BOW Reklam började matchen med att skjuta ett skott stolpen mot Svea och spelet var lite nervöst. Men när BOW:s Leffe Andersson ursnyggt skallade in 1-0 på Michel Rydbergs perfekta inlägg så började BOW spela strålande. 1-0 blev 3-0 efter mål av Rydberg och Björn Berggren och hela BOW:s lag var med och rullade boll. Men när matchens ”lilla lirare”, Sveas Petter Wåhlén reducerade två gånger med riktiga konstmål blev det lite nerv i matchen igen. BOW:s Berggren gjorde sedan två mål i rad och därmed var matchen körd.
MATCHENS LIRARE: PETTER WÅHLÉN, SVEA

Landia – Text & Rubrik  3-6
Ove Keding, Leif Sandgren, Rune Andersson. T. Hans Johansson 2, Set Apoj, Stefan Karlsson, Magnus Stehlin, Göran Lundberg.

När två spelande lag som Text & Rubrik och Landia möttes bjöds det givetvis på underhållande fotboll. T&R började bäst och Stefan Karlsson smekte in 1-0 i krysset. Efter hand tog Landia över och radade upp målchanser. Mycket duktiga Leif Sandgren och Berte Andersson matade spjutspetsarna Rune Andersson och Ove Keding med bollar. Med lite skärpa i avslutningarna borde de gjort både två och tre mål men Landia fick nöja sig med ett, inslaget av Keding. Andra halvlek inleddes med att T&R:s Set Apoj pricksköt i krysset tätt följt av Hasse Johanssons 3-1. Landia blev då passiva och vips stod det 5-1. I slutet spelade de upp sig och matchen slutade med tennissiffrorna 6-3. Det innebär att T&R går upp i serieledning efter två omgångar. T&R:s ryck med fyra mål i inledningen av andra var imponerande.
MATCHENS LIRARE: LEIF SANDGREN, LANDIA