Ahlén & Berg – Reklamgruppen  11-0
Peter Ahlén 4, Hans Olsson 2, Allan Oskarsson 2, Mats Lundström 2, Mats Lundqvist.

Det här var inte Reklamgruppens dag som startat 1985-års serie så förtroendeingivande och skulle nu ge mästarna Ahlén & Berg en match. Hela första halvlek fick Reklamgruppen spela med fem man och lagom till andra halvlek dök två man upp men bara efter ett par minuter med fullt manskap blev en spelare skadad och fick åka till sjukhus. Eftersom en spelare behövde skjutsa vederbörande till sjukhus blev de fem man igen. Suck. Det var förstås spel mot ett mål och A&B:s spelare turades om vem som skulle göra mål. Peter Ahlén var värst med fyra mål och den ojämna matchen slutade 11-0.
MATCHENS LIRARE: PETER AHLÈN, AHLÈN & BERG

Grey – Blomquistbyråerna  1-2
G.
Anders Lennehag. B. Thomas Korhonen, Barbro Långjuth.

Grey startade matchen bäst mot Blomquistbyråerna men bollen ville inte in i mål. Vad var då inte naturligare än att Blomquistb tog ledningen, för det var precis det som hände. Thomas Korhonen smekte upp bollen i krysset. Grey pressade på men Blomquistb försvarade sig utmärkt. Klippan Bo Ödlund höll ihop sina trupper perfekt. Sex minuter före slutet så kunde äntligen Greys Anders Lennehag rättvist kvittera och satte sedan allt på ett kort för att få in ett ledningsmål. Vad hände då, jo på en kontring kunde Barbro Långjuth ge Bb ledningen igen när hon fri med målvakten elegant rullade bollen förbi densamme. Det var antagligen första gången en tjej gjort mål i Reklamseriens nästan 30-åriga historia. Barbros mål räckte till seger men Greys kämpande gossar var värda en poäng. Det här var andra matchen i rad som de släppte in ett mål i slutminuten vilket har blivit två uddamålsförluster. Kom igen, gubbar!
MATCHENS LIRARE: BO ÖDLUND, BLOMQUISTBYRÅERNA

Ehrenstråhle/LMB – Andersson & Lembke  2-0
Christer Bengtsson, Olle Gonelius.

Ehrenstråhle/LMB spelade rena rama propagandafotbollen mot Andersson & Lembke. Bollen gick som på ett snöre i ett högt tempo och det var ett sevärt spel. Specieltt duon Olle Gonelius och Yngve Eriksson hittade varandra suveränt bra. Backklippan Christer Bengtsson körde på topp denna match och han gjorde 1-0 och Olle Gonelius 2-0. Inte förrän de sista 6-7 minuterna släppte E/L på trycket och A&L fick lite att säga till om. Då fick E/L visa att de har en superb målvakt också. Anders Karlsson gjorde flera kvalificerade räddningar och den trevliga matchen slutade 2-0.
MATCHENS LIRARE: OLLE GONELIUS, EHRENSTRÅHLE/LMB

Gillberg & Co – HLR  2-2
G.
Anders Tallroth, Magnus Jönsson. H. Ole Söderblom 2.

HLR gjorde veckans bragd. Med bara fem slitande gubbar ställde man upp mot Gillberg & Co som började att pressa hårt men HLR:s utsökte målvakt, Herman Gewärt, tog allt. Efter en stund släppte G&C på trycket och HLR kunde sticka upp i farliga kontringar. G&C:s Anders Tallroth gjorde 1-0 men Ole Söderblom kvitterade. Andra halvlek blev det hawaii-fotboll och G&C tog på nytt ledningen men Söderblom dribblade bort motståndarförsvaret, rundande målvakten och lade in 2-2, vilket blev slutresultatet där Gillberg var mycket besvikna. Det ska nämnas att HLR hade både stolp- och ribbträff, dessutom en missad straff. I och med detta resultat har alla lagen i serien tagit poäng.
MATCHENS LIRARE: HERMAN GEWÄRT, HLR

Promark – Adena  6-2
P.
Bo Andersson 3, Anders Dahlgren 3. A. Peter Fridén, Håkan Sundin.

Promark och Adena startade matchen i ett ursinnigt tempo. Först gjorde Promarks Bosse Andersson 1-0 men Adena skapade tre giftiga målchanser i rad. Man minns speciellt en Adenaspelare (inget namn) som missade öppet mål från en meter från mållinjen (påminde om italienaren Pratis miss på Råsunda 1971). Matchen fortsatte i högt tempo och stundtals lirade Promark en härlig totalfotboll men Adenas kontringar var verkligen giftiga. Promark gjorde ett ryck i mitten av matchen och gick upp till 5-1 men under den tiden hade Adena fyra virkesträffar. Otroligt. Bo Andersson och Anders Dahlgren gjorde tre mål vardera och matchen slutade 6-2 till Promark. Hela Promarks gäng var med och rullade boll, kul att se. Adena föll med flaggan i topp och med lite tur kunde det blivit tre-fyra baljor till.
MATCHENS LIRARE: BO ANDERSSON, PROMARK

BOW Reklam – Text & Rubrik  2-10
Björn Deiber, Björn Berggren. T. Per Larsson 3, Set Apoj 3, Stefan Karlsson 2, Mats Mothander, Ulf Strid.

BOW Reklam kom med bara fem man mot Text & Rubrik och då vet man hur det går. Serieledarna T&R hade målkalas och vann med 10-2 men det stod faktiskt bara 5-1 då det återstod fem minuter. BOW:s fem kämpande lejon ska ha en eloge för sitt stridshumör. T&R har nu tre raka segrar och 22-7 i målskillnad. Starkt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK

Skjöldebrand & Sjögren – Landia  3-2
Jan Ek, Tommy Lundberg, Peppe Ferraresi. L. Rune Andersson, Janne Cronwall.

Skjöldebrand & Sjögren spelade en hyfsad fotboll mot Landia och hade ett säkert grepp om matchen inledningsvis. Jan ”Ekis” Ek och Tommy Lundberg såg till att det stod 2-0 i halvtid. Landias Rune Andersson reducerade till 1-2 och det blev lite nerv i matchen. Sedan fick S&S ett korrekt mål bortdömt och i anfallet efter kvitterade Janne Cronwall till 2-2 (en klar miss av domaren). ”Lången” har nu ett mål till god. S&S återställde till sist rättvisan när Peppe Ferraresi gick upp och elegant skallade in segermålet 3-2.
MATCHENS LIRARE: ÅKE MARMSJÖ, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

Svea – Bo Aggerborg  1-6
Petter Wåhlén. B. Lars Halldén 2, Mats Ahlberg, Ulf Strandberg, Göran Åkestam, Tommy Seidefors.

Bo Aggerborg började bäst mot Svea, som stred tappert. På ett självmål tog BA ledningen med 1-0, det var på ett inkast som bollen gick i mål via sveaspelare i mål. Inkastaren Mats Ahlberg bokfördes för målet (kämpar ska belönas). 2-0 gjorde Lasse Halldén på en ruggig kanon. Sveas specielle målgörare Petter Wåhlén reducerade till 1-2 som blev halvtidsresultatet. I andra halvlek orkade inte Svea riktigt och BA:s spelskickliga lag gick ifrån till 6-1. Ulf Strandbergs vådaskott var inte dåligt, inte heller Göran Åkestams skruvade hörna som gick direkt i mål. Snyggt.
MATCHENS LIRARE: LARS HALLDÈN, BO AGGERBORG