Reklamserien 1985 - 4:e omg


HLR – Ahlén & Berg  1-5
H.
Claes Carlsson. A. Kurt Richardsson, Mats Lundström, Tommy Nyman, Peter Ahlén, Allan Oskarsson.

Ahlén & Berg och HLR bjöd på en mycket trevlig match. Det var härlig stämning på plan, positivt snack och fin fotboll. Härligt gubbar! Det bjöds på många snygga baljor och det såg som när Brassarna spelar (nästan). Regerande mästarna A&B var vassare och vann klart med 5-1, där målen var fördelade på fem olika målskyttar vilket är ett styrkebesked. A&B har stor nytta av Allan Oskarsson som springer för två-tre man.
MATCHENS LIRARE: ALLAN OSKARSSON, AHLÉN & BERG


Reklamgruppen – Grey  4-1
R.
Freddy Hägglund 2, Bo Aronsson, Henrik Crone. G. Henrik Ihre

Reklamgruppen började bästa mot Grey och skaffade sig en snabb 3-0 ledning efter bl a två mål av Freddy Hägglund. Sedan spelade Grey upp sig ordentligt och trots 6-7 klara målchanser blev det bara ett mål från Greys sida. Matchen slutade 4-1 till Reklamgruppen som i och för sig var rättvist men hade Grey utnyttjat hälften av sin otroliga måltillfällen kunde det slutat annorlunda.
MATCHENS LIRARE: HANS HAGELIN, GREY


Andersson & Lembke – Promark  3-0
A.
Peo Sollerud 2, Sven Carlsson.

Promark inledde bäst mot Andersson & Lembke och träffade virket två gånger. Promark hade bollen mycket men de riktiga målchanser infann sig inte. När sedan A&L:s Peo Sollerud gjorde 1-0 så svängde matchbilden och de fick lite mer att säga till om. Snabbe Peo blev fälld och den efterföljande straffen slog bollbegåvningen Svenne Carlsson in till 2-0. Promark började misströsta och säsongens första förlust var ett faktum när Sollerud gjorde 3-0 i en svängig match.
MATCHENS LIRARE: PEO SOLLERUD, ANDERSSON & LEMBKE


Adena – Gillberg & Co  5-2
A.
Peter Fridén 2, Thomas Molin 2, Thomas Karlsson. G. Tage Gustavsson 2.

Adena spelade strålande mot Gillberg & Co. Förra årets skyttekung Peter Fridén var på bettet i början och gjorde två mål. G&C spelade sin bästa match för säsongen men 1984-års bronslag var för svåra. Nyförvärven Thomas Molin (två mål) och Thomas Karlsson (ett mål) spelade bra liksom hela Adena, anförda av klippan Micke Siberow. Matchen slutade till sist med en 5-2 viktoria för Adena. G&C:s mål sparkades in av Tage Gustavsson.
MATCHENS LIRARE: MICKE SIBEROW, ADENA


Blomquistbyråerna – Svea  2-4
B.
Bo Jacobsson, Dag Hollander. S. Petter Wåhlén 3, Christer Lepistu

Svea och Blomquistbyråerna bjöd på en strålande fotbollsunderhållning. Härligt gubbar. Svea inledde starkast men Blomquistb målvakt Gunnar Schneider var på sin vakt. När Sveas bollgeni snärtade upp 1-0 i nättaket var han dock chanslös. Petter gjorde även 2-0. Det var som sagt strålande spel och Bb:s Janne Svensson rann igenom på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till 50-årige Bo Jacobsson som elegant skallade in 1-2. I anfallet efter gjorde Wåhlén 3-1, från vänsterkanten förstås. Bb gav inte upp och innan den tempofyllda halvleken var över hade Dag Hollander reducerat till 2-3, efter passning från kvicksilvret Svensson igen. Bb kostade också på sig att missa en straff. Andra halvlek var nästan lika bra som den första och Sveas Christer Lepistu gjorde 4-2. Sveas Gunnar Enholm var helt strålande på sin backplats. Mot slutet sviktade Bb något men det var helt naturligt. Bb är nämligen ett äkta korpgäng med rinkrävar i laget som Bo Jacobsson 50 år, Bo Ödlund och Jan Larsson på 45 år. På slutet brände Svea många givna lägen och vi väntar fortfarande på att kämpen Thomas Svensson ska börja näta som i fornstora dagar. Men tack för en härlig match, gubbar. Det här var korpfotboll när den är som bäst.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR ENHOLM, SVEA


Bo Aggerborg – BOW Reklam  0-0

BOW Reklam och Bo Aggerborg bjöd på fotbollspropaganda. Bollen spelade efter marken och anfallen startades bakifrån. BOW överraskade verkligen och vann den första mållösa halvleken ”på poäng”. Speciellt BOW:s Leif Andersson var mycket framgångsrik. Det var en härlig dust på mittplan mellan Andersson och BA:s Ulf Strandberg. Andersson mattades något i andra liksom hela BOW:s härliga gäng. BA tog över händelserna men båda lagen hade svårt att hitta de där riktigt öppna målchanserna. Matchen slöt 0-0 men det var verkligen en bra match. Bra spel, gubbar!
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, BOW REKLAM


Text & Rubrik – Skjöldebrand & Sjögren  4-2
T.
Roger Laine 2, Sture Johansson, Per Larsson. S. Hans Knutsson, Peppe Ferraresi

Text & Rubrik och Skjöldebrand & Sjögren bjöd på en jämn match spelmässigt sett men T&R satte sina chanser vilket inte S&S gjorde. T&R:s mycket duktige Roger Laine gjorde de två första målen till 2-0 som sedan blev 4-0. S&S gjorde ett ryck i slutet på matchen och resultatet stannade på 4-2. Därmed är T&R ensamt lag om full pott.
MATCHENS LIRARE: ROGER LAINE, TEXT & RUBRIK


Landia – Ehrenstråhle/LMB  0-8
E.
Ronny Ljungvall 3, Christer Bengtsson 2, Gunnar Belin, Åke Eriksson, Olle Gonelius.

Ehrenstråhle/LMB spelade den bästa fotbollen hittills i årets serie. Det var rena rama Brasseliret och trots att Landia gav allt seglade E/L ifrån i målprotokollet. Duktige Gunnar Belin gjorde 1-0 sedan rullade målen in i rask följd. Ronny Ljungvall bokfördes för tre kassar och Christer Bengtsson för två. Åke Erikssons superba nedtagningar hör hemma på Copacabana. Trots tre träffar i virket så vann E/L med hela 8-0. Otroligt. E/L och Landia är två roliga lag att döma. Fortsätt så här, gubbar.
MATCHENS LIRARE: ÅKE ERIKSSON, EHRENSTRÅHLE/LMB