Grey – HLR  1-3
G.
Henrik Ihre. H. Herman Gewärt, Micke Amnehed, Rolf Axelsson

HLR inledde matchen mycket starkt mot Grey och Herman Gewärt gjorde direkt 1-0. Efter c:a tio minuter kom bollen rullande mot Micke Amnehed som med en sträckt vrist borrade upp bollen stenhårt i nättaket, målvakten hann inte ens reagera. I andra halvlek kom Grey mycket starkt och trots massvis med målchanser (som vanligt) slöt halvleken 1-1 vilket innebar att HLR vann med 3-1.
MATCHENS LIRARE: BO MARTINSSON, HLR

Ahlén & Berg – Adena  2-1
AB.
Mats Lundström, Mats Lundqvist. A. Peter Fridén

Ahlén & Berg började matchen mycket bra mot Adena och tryckte på ordentligt. Mycket duktige Tommy Nyman slog en superb genomskärare till Mats Lundström som kunde forcera in bollen till 1-0. Efter hand avtog A&B:s press och Adena började i sin tur spela bra. Just när matchen stod och vägde kunde Mats Lundqvist göra det förlösande 2-0 målet. I slutminuterna reducerade Adena till 1-2. Det var fjolårets skyttekung Peter Fridén som sköt ett skott på domaren så att bollen ändrade riktning. Otroligt (men man måste hjälpa skyttekungen att komma igång lite). A&B vann rättvist med 2-1.
MATCHENS LIRARE: TOMMY NYMAN, AHLÉN & BERG

Gillberg & Co – Andersson & Lembke  0-2
Philip Jones 2.

Gillberg & Co och Andersson & Lembke spelade en jämn match. Det enda som skiljde lagen åt för dagen var att A&L hade en måltjuv, nämligen tvåmålsskytten Philip Jones. G&C skapade som vanligt mängder av målchanser men bollen ville inte in. G&C:s verklige kämpe denna match var Lennart Gillberg som bara blir bättre och bättre. A&L vann alltså med 2-0 med G&C ska inte ge upp för det. Det är inte lätt att vara nykomling. Kom igen, gubbar.
MATCHENS LIRARE: LENNART GILLBERG, GILLBERG & CO

Svea – Reklamgruppen  3-7
Petter Wåhlén 3. R. Freddy Hägglund 4, Roland Jansson, Henrik Crone, Stene Tärnström.

Reklamgruppen inledde matchen med att spela bara med fem man och under den tiden passade Sveas målkung, Petter Wåhlén, på att göra två mål. Sedan blev Reklamgruppen fulltaliga och på några lyckominuter vände man 0-2 till 3-2 genom två mål av Freddy Hägglund och ett genom Roland Jansson. Och när man frågade den sistnämnde om målskyttens namn så svarade han lite blygt; ”- Det spelar ingen roll vem som gör målen”. Detta är i och för sig riktigt men nog ser det ut som om Rolle tycker det är riktigt roligt att göra mål. I andra halvlek spelade Reklamgruppen strålande och Hägglund blev fyramålsskytt och seglar upp i toppen på skytteligan. Henrik Crone dundrade in ett mål och slutresultatet 7-3 fastställde mycket duktige färghandlaren Stene Tärnström. Svea skapade målchanser och Wåhlén satte sitt tredje mål för dagen. Därmed har Petter gjort elva av Sveas tolv mål hittills. Starkt!
MATCHENS LIRARE: STENE ”FÄRGHANDLAREN” TÄRNSTRÖM, REKLAMGRUPPEN

BOW Reklam – Skjöldebrand & Sjögren  3-3
Leif Andersson, Björn Deiber, Michel Rydberg. S. Hans Knutsson, Leif Eriksson, Peppe Ferraresi.

Matchen mellan Skjöldebrand & Sjögren och BOW Reklam hade nästan allt. Väggspel, crosspassningar, individuella prestationer, kämpatag och framför allt snygga baljor. BOW startade bäst och Leffe Andersson vräkte in 1-0 på volley. BOW fortsatte att skapa målchanser men nästa mål gjordes av S&S:s gigant Hasse Knutsson som på ett våldsamt långskott kvitterade. Innan halvtidsvilan passade BOW:s Björn Deiberg på att göra rättvisa 2-1 på en halvmiss. När Deiber kommer farande i hundra knutar och laddar för den stora kanonen så blir målvakterna säkert skärrade. 2-1 till BOW borde varit det dubbla. I andra halvlek fortsatte det fina spelet och när BOW:s tekniske Michel Rydberg föste in 3-1 trodde man att ”saken var biff”. I anfallet efter, som var ett mönsteranfall, avslutades med att Leif Eriksson elegant nickade in 2-3. S&S fick blodad tand och på en hörna gick en av seriens bästa huvudspelare, Peppe Ferraresi, upp och hängde kvar och ”sköt” med huvudet in 3-3. Matchen slutade 3-3 trots att båda lagen hade en träff i virket på slutet. När slutsignalen ljöd var säkert båda lagen nöjda med delad pott. BOW började starkast och brände många chanser medan S&S kom oerhört starkt på slutet. När kommer de utlovade målen, Iver Schmidt och Bengt Wickzell?
MATCHENS LIRARE: HANS ”LÅNGEN” KNUTSSON, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

Ehrenstråhle/LMB – Text & Rubrik  1-2
E.
Åke Eriksson. T. Per Larsson 2.

Ehrenstråhle/LMB och Text & Rubrik blev en tillknäppt historia. E/L hade bollen mest men T&R spelade ett mycket vägvinnande försvarsspel. Ja, T&R spelade verkligen rätt och utnyttjade materialet maximalt, pådrivna av suveräne Stefan Karlsson. Måltjuven Per Larsson gjorde 1-0 på ett av T&R:s få anfall i första halvlek. I andra pressade E/L på ganska kraftigt men T&R:s kontringar var verkligen giftiga och just på en sådan gjorde Per Larsson, vem annars, 2-0. På slutet forcerade E/L våldsamt men närmare än 1-2 kom man inte. Kallt lirat, T&R.
MATCHENS LIRARE: STEFAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK

Bo Aggerborg – Blomquistbyråerna  8-0
BA.
Björn Strandberg 3, Ulf Strandberg 2, Göran Åkestam 2, Lars Halldén.

Blomquistbyråerna spelade bara med sex man mot Bo Aggerborg. När dessutom en av Bb:s spelare skadade sig blev matchen givetvis ojämn. BA är ju ett av seriens vassaste gäng men målsiffrorna stannade vid 8-0, vilket var en effekt av alldeles för ineffektivt spel. Bb ska ha beröm för sitt kämpande och i inledningsminuterna vaskade de fram ett par farliga målchanser och noterades för ett stolpskott av giganten Bo Ödlund. Bröderna Strandberg svarade för fem mål, Göran Åkestam och ”Hallon” gjorde resten.
MATCHENS LIRARE: BO ÖDLUND, BLOMQUISTBYRÅERNA

Promark – Landia  0-8
L.
Rune Andersson 3, Ove Keding 2, Leif Sandgren, Ove Junsjö, Janne Cronwall.

Landia hade en härlig uppslutning till matchen mot Promark. Tio spelare dök upp, där dessutom Berte Andersson och Jimmy Alm stod skadade vid sidan och hejade på. Härligt intresse, gubbar. Landia spelade ut Promarks något skadedrabbade lag och vann med hela 8-0. Promarks Bo Andersson var planens kung så länge orken och viljan fanns. När Rolle Åman lämnade målvaktsposten efter första halvlek gick proppen ur. Rune Andersson var hungrig värre och gjorde tre mål. Mest minnesvärt var Ove Junsjös härlig klackspark i mål, vilket var Oves 35:e mål för Landia genom åren.
MATCHENS LIRARE: RUNE ANDERSSON, LANDIA.