Andersson & Lembke – Ahlén & Berg  2-3
AL.
Philip Jones 2. AB. Kurt Richardsson 2, Mats Lundström

Andersson & Lembke och Ahlén & Berg bjöd upp till en mycket bra match. Speciellt A&B rullade bollen snyggt och precist till varandra men A&L stod emot bra och matchen var relativt jämn. Man får inte slappna av en sekund mot A&B för då hugger de till direkt. Efter ett mycket snyggt anfall där bollen släpptes snett-inåt-bakåt gjorde Kurt Richardsson 1-0. Innan halvtidsvilan gjorde dessutom duktige Mats Lundström 2-0, som kanske var något för stora siffror. I andra halvlek började A&L vaska fram ganska så vassa chanser och Philip Jones kunde behärskat reducera till 1-2. I anfallet efter ryckte A&B igen då Richardsson gjorde sitt andra mål fram till 3-1. A&L gav inte upp och Jones höll sig framme ånyo och reducerade. Trots möjligheter till kvittering blev det inga fler mål utan A&B vann med 3-2
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE

Adena – Grey  3-4
Peter Fridén 2, Micke Siberow. G. Johan Törnkvist 2, Björn Kristiansson 2.

Adera ställde upp med bara fem man mot Grey men dessa krigare gjorde det mycket bra. Greys Björn ”K” Kristiansson skallade in 1-0 men Micke Siberow slog sedan en hörna som till sist letade sig i mål och ställningen var 1-1. Adena kom överraskande lätt fram till målchanser och Peter Fridén satte 2-1, dessförinnan hade han ett rungande ribbskott. Detta blev halvtidsresultatet vilket var mycket starkt av Adena. I början av andra blixtrade Grey till ordentligt. Duktige Johan Törnkvist kunde med sina två mål vända på steken till 3-2. Av bara farten, och i glädjeruset, gjorde de ytterligare ett mål genom spelskicklige ”K”. Vid den här delen av matchen spelade Grey mycket bra och hade bud på flera mål men Fridén nicklobbade in 3-4 och då blev det nerv i matchen. Fridén träffade sedan virket en andra gång med en mörsare i stolpen och där var kvitteringen nära. Grey lyckades trots detta hålla undan och tog sin första seger vilket de mycket väl är värda.
MATCHENS LIRARE: PETER FRIDÉN, ADENA

Skjöldebrand & Sjögren – Ehrenstråhle/LMB  5-2
Håkan Persson 2, Hans Knutsson 2, Jan Ek. E. Jan Larsson, Göran Norring,

Ehrenstråhle/LMB inledde matchen med bara sex man mot Skjöldebrand & Sjögren men de höll jämna steg inledningsvis. Efter c:a 10 minuter började sedan S&S spela rena rama propagandafotbollen. De byte kant föredömligt och hittade varandra hela tiden, speciellt Tommy ”Beckenbauer” Lundberg var planens klippa. 1-0 gjorde Håkan Persson och lika vacker var det när Hans ”Lången” Knutsson satte dit 2-0. E/L:s försvar var helt upprullat. I inledningen av andra smekte Håkan Persson upp 3-0 i krysset men när det återstod tio minuter svängde matchbilden totalt. E/L började skapa massor av målchanser där först Jan Larsson och sedan Göran Norring nickade in varsitt mål. Ställningen var hastigt och lustig 2-3. E/L hade även bud på kvittering innan ”rullgardinen drogs ner”, tyvärr via ett självmål (Jan Ek bokfördes för målet för att han rörde bollen sist och satte bra press på bollhållaren. Okej, ”Ekis behöver lite självförtroende). Matchen avslutades med att ”Ekis” och ”Lången” sågade sig igenom försvaret och fastställde slutresultatet till 5-2.
MATCHENS LIRARE: TOMMY LUNDBERG, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

HLR – Svea  4-3
H.
Herman Gewärt 3, Micke Amnehed. S. Petter Wåhlén 2, Staffan Gustavsson

HLR chockstartade mot Svea. Vi som var närvarande fick bevittna den värsta urladdning som skådats på Hjorthagens IP. HLR anföll i ”flock” och med ett enormt ös. Varje närkamp vanns och det var rena rama ”brasseliret”. Allt lyckades dessutom och målen var sevärda. Den enda gången Svea fick känna på bollen var när de centrade. Efter tre minuter stod det 3-0, speciellt Lennart ”Herman” Gewärt var otroligt bra. Det såg ut som ett ”tyskt krutpaket” när Herman stormade fram och med två mål som följd. Micke Amnehild gjorde det tredje. Av förklarliga skäl bedarrade HLR:s spel men målchanser dök upp titt som tätt. Herman gjorde sedan 4-0 och det såg ut som det skulle bli en transportsträcka till slutsignalen. Svea ville annorlunda och satte in en nästan lika stark anstormning som HLR haft. Petter Wåhlén satte två baljor och Staffan Gustavsson en. Sveas Beppe Enholm hade dessutom två träffar i stolpen. Det var faktiskt på vippen att Svea fick in kvitteringen men rättvisa skipades nog ändå då HLR höll undan och vann med de härligt siffrorna 4-3 i en underbar match.
MATCHENS LIRARE: LENNART ”HERMAN” GEWÄRT, HLR

Text & Rubrik – Promark  3-3
Hans Johansson, Per Larsson, Set Apoj. P. Anders Dahlgren 2, Bo Andersson.

Text & Rubrik och Promark började i ett blixtrande tempo. Redan efter någon minut hade båda lagen bränt varsin jättechans. T&R:s Hasse Johansson dräpte sedan in 1-0 på volley men Promarks oerhört spelskicklige Bo Andersson kunde kvittera till 1-1. Sedan svarade Per Larsson närmast direkt med att göra 2-1 för T & R. Det var en match mellan serieledarna och de bästa nykomlingarna på bra länge. Promark spelade en härligt fotboll och duktige Anders Dahlgren kvitterade till 2-2. Återigen tog T&R tillbaka ledningen när Set Apoj höll sig framme. De sista minuterna tryckte Promark på ordentligt och skapade flertalet målchanser. Helt rättvist kunde de sedan kvittera då Anders Dahlgren höll sig framme på en målvaktsretur efter ett bra skott av Pelle Kotschak. Det var på vippen att Promark fick in ett ledningsmål men matchen slutade 3-3. Det var trevligt spel från båda håll.
MATCHENS LIRARE: BO ANDERSSON, PROMARK

Blomquistbyråerna – BOW Reklam  3-4
Bb.
Anders Rundqvist 2, Leif Tjellander. BW. Michel Rydberg 2, Björn Deiber, Leif Andersson

BOW Reklam började matchen mycket bra mot Blomquistbyråerna men spelövertaget resulterade inte i några mål, främst beroende på Bb:s bra försvarsspel och strålande målvakt i Janne Svensson. Sedan slog Bb till framåt då teknikern Leif Tjellander gick upp skallade in 1-0 och därefter gjorde de 2-0, vilket blev närmast en chock för BOW som spelat riktigt hyfsat. I andra halvlek tryckte BOW på än mer men Bb försvarade sig föredömligt och hade giftiga kontringar. Till slut kunde BOW:s Leif Andersson spräcka nollan och i anfallet efter fixade Björn Deiber kvitteringen med ett fruktansvärt hårt skott. När sedan kämpen Michel Rydberg gick upp på en hörna och ”sköt” in 3-2 med huvudet var vändningen ett faktum. Bb kom tillbaka och slitstarke, Anders Rundqvist, kvitterade till 3-3. På nytt klev andra halvleks stora profil fram, mycket brytsäkre Rydberg, och vann flera närkamper i rad innan han forcerade in bollen. Starkt. BOW vann matchen med 4-3 och det var tämligen rättvist. Med lite vassare kondis hade Bb hållit undan men det kommer väl till hösten. Eller hur, gubbar (och en tjej)?
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, BOW REKLAM

Bo Eklund

Bo Aggerborg och Reklamgruppen bjöd på en tät match. Reklamgruppen började bäst och visade att man är ett topplag. BA var klart skärrade men klippan Claes Rosén spelade mycket säkert i försvaret. Första halvlek slutade mållös med ett visst övertag för Reklamgruppen. I andra höjde BA tempot och började markera bättre vilket gjorde att Reklamgruppen började slå omöjliga långbollar. Bo Eklund förlängde Ulf Strandbergs halvträff in i mål till 1-0 för BA. Resten av matchen höll BA händelserna i ett järngrepp och det var närmare 2-0 än 1-1.
MATCHENS LIRARE: CLAES ROSÉN, BO AGGERBORG

Landia – Gillberg & Co  1-2
Ove Keding. G. Claes Blomquist, Magnus Jönsson.

Landia började matchen med att skapa flertalet målchanser men Gillbergs målvakt, Staffan Gillberg var strålande. Gillberg skapade också chanser men det var Landias Ove Keding som fastställde halvtidsresultatet till 1-0. I andra halvlek blev det hawaii-fotboll. I mitten av halvleken fick Gilbberg en straff som tyvärr var feldömd. Ursäkta. Från domarens vinkel såg det ut som ”killen” stöp som en klubbad säl rätt ut i asfalten. Claes ”Blomman” Blomquist satte dit stramaren till 1-1. På köpet gjorde Magnus Jönsson 2-1 i anfallet efter, fint förarbetat av ”Lillis”. Sista minuterna var det kraftig anstormning från Landias sida men Staffan Gillberg tog allt, t o m en straff. Efter slutsignalen utbröt ett vilt jubel och Gillberg som tog sin första tvåpoängare. Sedan började man snacka om slutspel. Härligt go, grabbar!
MATCHENS LIRARE: STAFFAN GILLBERG, GILLBERG & CO