Svea – Adena  3-2
Petter Wåhlén 2, Thomas Svensson. A. Peter Fridén, Thomas Molin

Svea överraskade när man mötte förra årets trea Adena. Svea kämpade ner Adena under första halvleken och gick till halvtidsvila med 1-0 efter mål av den nya (?) skyttekungen Petter Wåhlén. Adena var klart chockade och när Wåhlén öste in 2-0 var en sensation på gång. Adena kom igen mycket starkt och visade fin lagmoral. Peter Fridén och Thomas Molin såg till att det var kvitterat. När sedan Svea gick upp i ett av matchens sista anfall hände det! Thomas Svensson fick en drömträff från 20 meter och bollen gick spikrakt upp i målvaktens högra kryss där den studsade inne i kryssribborna flera gånger. Vilken fullträff! - ”Det gäller att göra mål vid rätt tillfälle”, myste Thomas. Svea vann alltså matchen med 3-2. Vilken fighting spirit.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA

Grey – Andersson & Lembke  1-4
G.
Hans Hagelin. A. Bo Eklund, Peo Sollerud, Philip Jones, Jonny Bogren

Andersson & Lembke utan två av sin topp-ess, Sven Carlsson och Anders Blixt, kämpade bra mot Grey. Philip Jones slog en suverän macka till Bo Eklund som blev ren med målvakten från halva plan och satte iskallt upp bollen i nättaket. Spelet böljade fram och tillbaka, det enda som skiljde lagen åt var att A&L satte sina målchanser. Vips stod det 3-0 efter mål av snabbe Peo Sollerud och Philip Jones. Den ”lille kämpen” Kalle Almgren assisterade förtjänstfullt vid det tredje målet. De sista tio minuterna kom Grey tillbaka mycket starkt, först reducerade man till till 1-3 och sedan brände man en straff. Båda situationerna signerade duktige Hans Hagelin. Grey fortsatte att trycka på men på en kontring punkterade Jonny Bogren matchen med ett kanonskott och matchen slutade 4-1
MATCHENS LIRARE: KALLE ALMGREN, ANDERSSON & LEMBKE

BOW Reklam – Ehrenstråhle/LMB  2-5
Michel Rydberg, Peter Söderström. E. Thomas Björkvall 2, Christer Bengtsson, Jan Wiklund, Ronny Ljungvall

BOW Reklam presterade sin bästa fotboll hittills i serien då man spelade ut annars så starka Ehrenstråhle/LMB efter konstens alla regler. BOW:s Leffe Andersson var helt magnifik men hela laget rullade boll exemplariskt. Michel Rydberg öste in 1-0 och backklippan Peter Söderström gjorde 2-0 efter att först gjort en ”Nacka”-dragning och ett ryck som sedan avslutades med ett nätrassel. I mitten av andra halvlek hände något ofattbart. Efter 30 minuters spel hade E/L inte skjutit ett skott på mål men efter 35 minuter ledde dom med 4-2??!! E/L slog fyra underbara djupledsbollar i rad och pang, pang, pang och pang så satte de fyra raska baljor helt otagbart. Vad hände? Man hörde flera E/L-spelare efter 2-2 målet ”- Nu håller vi det här”. BOW blev förstås helt paffa. Här hade man spelat sin bästa fotboll på bra länge och hade bud på både 3-0 flera gånger. I sin iver att reducera släppte man dessutom in 2-5 i slutsekunderna. Kom igen, BOW Reklam. Skulle detta varit i ett större sammanhang hade nog samtliga E/L-spelare dopingkontrollerats efter mtachen. Vilken scenförändring! Jag tror inte ens de själva vet hur det gick till.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, BOW REKLAM

Promark – Skjöldebrand & Sjögren  4-2
P.
Ronald Åman 2, Lars Enström, Anders Dahlgren. S. Tommy Lundberg, Hans Knutsson

Promark inledde strålande mot Skjöldebrand & Sjögren. ”Handbollsspelaren” och den kämpande teknikern Lars ”Lappen” Enström gjorde 1-0. Rolle Åman lättade in 2-0 i burgaveln och plötsligt gick allt, precis som Pelle Kotschak envisas med att säga, när bollen går som på ett snöre. S&S kom sedan in i matchen och spelet jämnade ut sig. Resten av matchen slutade 2-2, vilket betydde att Promark segrade med 4-2. Promarks slitande tekniker P Kotschak visade en härlig glädje och spelvilja.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHAK, PROMARK

Blomquistbyråerna – Reklamgruppen  2-6
Anders Rundqvist, Bo Ödlund. R. Freddy Hägglund 4, Bo Aronsson, Thomas Grönlund.

Anders Rundqvist gjorde 1-0 för Blomqvistbyråerna och fortsatte att lira bra inledningsvis. Sedan blev det Reklamgruppen för hela slanten och de gick ifrån i målprotokollet. Reklamgruppen har två duktiga killar vid namn Thomas Grönlund och Ronny Jansson som förutom att de lirar bra fotboll har inkast av högsta allsvenska klass. Grönlunds stenhårda inkast till fyramålsskytten Freddy Hägglund var suveränt. Det var bara att sätta dit pannan. Matchen slutade 6-2 och Reklamgruppen ankrar sig fast i toppen.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, REKLAMGRUPPEN

Ahlén & Berg – Landia  3-3
Mats Lundström 2, Kurt Rickardsson. L. Rune Andersson 2, Leif Sandgren

Landia började oerhört starkt mot Ahlén & Berg och Rune Andersson kunde forcera in 1-0 lite turligt. A&B :s Mats Lundström kvitterade till 1-1 men det hindrade inte Landia till att fortsätta lira bra. Alla Landias lirare kämpade väl, speciellt trion Leif Sandgren och de båda Anderssönerna var suveräna. Berte och Rune stod säkert för fyra-fem tunnlar och ”oldtimern” Berte var lika kul att se på som Pelé och grabbarna. Man hörde t o m några av mästarna mumla ”- Vilka trix de kör med. Vi blir ju utspelade”. I andra halvlek kroknade Landia märkbart samtidigt som A&B höjde tempot och efter starkt och bra spel gick man fram till 3-1. I slutet på matchen gjorde Landia ett s k ”dödsryck” och anföll med hela laget. Målchanser skapades åt båda håll med de vassaste hade A&B innan Leffe Sandgren nicklobbade in reduceringen 2-3 tre minuter före slutet. Landia satte då allt på ett kort och anföll men A&B kontrade istället och kom tre man ensamma med målisen och det var en gåta att inte bolluslingen gick in. Det otroliga hände sedan när Rune Andesson kunde kvittera till 3-3 i slutsekunderna. Starkt kämpat, Landia, men vad höll A&B på med? Nu förstår ni varför Landia kallas ”charmlaget”.
MATCHENS LIRARE: BERTE ANDERSSON, LANDIA

Gillberg & Co – Text & Rubrik  4-1
G.
Magnus Jönsson 2, Anders Tallroth, Lars Åstrand. T. Hans Johansson.

Sjunde omgångens jätteskräll bjöd Gillberg & Co på. Nykomlingen som inför denna omgången parkerade på sista och 16:e plats slog serieledarna Text & Rubrik. Ett snabbt mål i början och spel i numerärt överläge i fem minuter (utvisning) gav matchen den inledning som behövdes. När sedan T & R kvitterade så trodde man att serieledarna skulle koppla greppet men i anfallet efter sköt Anders Tallroth en frisparkslobb i mål och Gillberg ledde på nytt. Sedan hade Gillberg en stolpe och T&R hade två innan halvtidsvilan. Samtliga Gillbergs spelare kämpade som det gällde livet. Mitt i en T&R-anstormning slog Claes ”Blomman” Blomquist en Platini-macka till Magnus Jönsson som tog tillvara på chansen och gjorde sitt andra mål för dagen till 3-1. Det här var inte T&R:s dag vilket kunde konstateras när de först träffade ribban och i anfallet efter sköt stolpe-stolpe-ut. Otroligt. T&R tryckte på våldsamt på slutet men Lars ”Lillis” Åstrand satte 4-1 på straff. Vilken sensation och nu skiljer endast en poäng till slutspel. Tänk om Gillberg hade tagit vara på de säkert tre-fyra poängen som slarvades bort i början på serien. Lycka till i fortsättningen. Starkt kämpat, Tage Gustavsson.
MATCHENS LIRARE: CLAES BLOMQUIST, GILLBERG & CO

Bo Aggerborg – HLR  3-0
Björn Strandberg, Lars Halldén, Mats Ahlberg.

HLR kämpade med näbbar och klor från att hålla spelskickliga Bo Aggerborg ifrån sig. Det lyckades bra i första halvlek som slöt 0-0. BA hade ett sk skenbart övertag och några direkta målchanser skapades inte. Däremot hade HLR ett gyllene läge som missades. Jubla inte för tidigt, Stene. När sedan Björn Strandberg gjorde 1-0 så tvingades HLR på offensiven vilket medförde ett öppnare spel. BA kunde rättvist gå ifrån till 3-0 genom mål av en av planens profiler, Lars Halldén. Mats Ahlberg gjorde det tredje. BA är nya serieledare och nästan omöjliga att överlista. ”Classe-vallen” med utsökta målvakten Staffan Sälg har bara släppt in 3 mål på 7 matcher = suveränt! ”- Vi spelar italienskt”, som Bo Eklund utrycker sig. Det har var fjärde matchen i rad Staffan höll nollan. Hjorthagens egna lilla Garincha, Ole Söderblom, gick mållös av planen igen.
MATCHENS LIRARE: LARS HALLDÉN, BO AGGERBORG