Svea – Landia  0-0

Landia började med att trycka på mot Svea som försvarade sig bra. Ju längre matchen led och Svea höll nollan, desto mer stressade blev Landia. Samtliga spelare hos Svea kämpade så det stod härliga till. Trots flertalet kvalificerade målchanser och en stark press på slutet från Landias sida slöt matchen 0-0, vilket Svea ska vara nöjda med.
MATCHENS LIRARE: BO BREWITZ, LANDIA

BOW Reklam – Promark  2-4
Iver Schmidt, Bengt Wicksell. P. Ronald Åman 2, Lars Enström 2.

Promark och BOW Reklam visade att de är bra lag när matchen drog igång i ett högt tempo. Promark började bäst och Rolle Åmans inkast i femte minuten blev till sist ett självmål. De fortsatte att ha hand om spelet och gick raskt upp till 3-0. Iver Schmidt höll dock spänningen kvar i matchen när han reducerade till 1-3. I andra halvlek så skapade BOW några giftiga chanser men Promark var bra på att stressa bollhållaren och på ett missförstånd utnyttjade Lars ”Lappen” Enström situationen och gjorde 4-1. BOW fortsatte att rycka upp sig men närmare än 2-4, efter mål av den gamle ”räven” Bengt Wicksell, kom man inte. Innebär det att Bengt och Iver Schmidt gjort sina mål för i år?
MATCHENS LIRARE: LARS ENSTRÖM, PROMARK

Bo Aggerborg – Andersson & Lembke  1-4
Ulf Strandberg. A. Jonny Bogren, Anders Blixt, Sven Carlsson, Philip Jones.

Andersson & Lembke, påhejade av c:a 20 arbetskamrater som hade picknick vid sidlinjen, började matchen mot serieledarna Bo Aggerborg med att göra 1-0 direkt. Philip Jones skarvnickade ett inkast som Jonny Bogren via stolpen föste i mål. Det var precis vad matchen behövde och A&L kämpade sedan som vilddjur, vilt påhejade av supportrarna. Det hindrade inte BA:s Ulf Strandberg från att dundra in 1-1. Minuten senare sköt (passade) Anders Blixt bollen från mittlinjen. Philip Jones irriterade målvakten och bollen gick faktiskt i mål utan att någon annan var på den. I början av andra tryckte BA på mer och mer. Jones vann sedan en nickduell något ojuste och bollen hamnade framför fötterna på Sven Carlsson som smällde in 3-1 (domaren borde blåst frispark dessförinnan). Att det här inte var BA:s dag stod klart då mitt under sin starka press så kontrade A&L och Jones , som f ö var inblandad i samtliga mål, sköt via stolpen (igen) in 4-1. BA kom fram i ganska många hyggliga anfall men avslutade alldeles för dåligt. Till slut gick slutsignalen och A&L vann rättvist, fast 4-1 var kanske för stora siffror. Därmed har alla lag i serien förlorad. Noterbart är att BA:s betongsäkra försvar som bara hade släppt in tre mål på de första sju matcherna, nu har släppt in sex mål på de senast två.
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE

Gillberg & Co – Ehrenstråhle/LMB  1-1
G.
Claes Blomquist. E. Yngve Eriksson

Gillberg & Co, som plockar på en av det ena slutspelslaget efter det andra, tog nu emot det skönspelande Ehrenstråhle/LMB. Efter en jämn inledning forcerade Claes Blomquist mycket starkt in 1-0 för Gillberg. I slutsekunderna av första så dundrade Yngve Eriksson in kvitteringen till 1-1. I andra blev det spel med högt tempo, kanske för högt för blindpassen var många och det blev lite hawaii-fotboll. Sedan gick det ner till ett ställningskrig där de vassaste målchanserna stod E/L för. Det blev inga fler mål och matchen slöt 1-1. Därmed har Gillberg & Co lämnat jumboplatserna och tagit upp kampen om en slutspelsplats på allvar. Sex poäng på de fyra senaste matcherna och ingen förlust mot lag som Landia, Text & Rubrik, Skjöldebrand & Sjögren och Ehrenstråhle/LMB är en stark avslutning på våren.
MATCHENS LIRARE: OLLE GONELIUS, EHRENSTRÅHLE/LMB

Roland Jansson 2, Ronny Jansson. H. Ole Söderblom, Herman Gewärt

HLR började matchen mot ”stympade” Reklamgruppen (sex man) mycket starkt. De första fem minuterna kom knappt Reklamgruppen över mittlinjen och HLR:s Ole Söderblom gjorde 1-0. Efter ett tag blev Reklamgruppen fulltaliga och Roland Jansson lobbade in 1-1 från halva plan. Minuten senare kopierade Ronny Jansson bedriften och halvtidsresultatet skrevs till 2-1 för Reklamgruppen. Andra halvlek bjöd på ett tufft och jämnt spel. HLR:s Herman Gewärt kunde kvittera på straff. När alla sedan väntade på slutsignalen sköt Roland Jansson ett chansskott nästan från halva plan (igen) och den för dagen olycklige målvakten (inget namn) missbedömde bollen, vilket innebar att Reklamgruppen mycket retfullt avgjorde matchen med 30 sekunder kvar.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LINDGREN, HLR

Ahlén & Berg – Skjöldebrand & Sjögren  8-0
Mats Lundström 3, Peter Ahlén 2, Sven-Olov Jonn, Hans Olsson, Mats Lundqvist

Ahlén & Berg chockstartade mot Skjöldebrand & Sjögren och redan efter två minuter ledde man med 2-0 efter mål av Mats Lundström (som dök upp med långkalsongerna på sig) och Peter Ahlén. När sedan Sven-Olov Jonn gjorde sitt årliga mål i femte minuten, vilket betydde 3-0, så dog matchen. S&S spelade med bara sex man då sömntutorna ”Lången” och ”Ekis” låg kvar i sänghalmen. Resten av spelarna slet som tusan och de efterföljande 30 minuterna blev mållösa innan det stora raset kom under de sista fem. Slutresultatet skrevs mäktiga 8-0
MATCHENS LIRARE: HANS OLSSON, AHLÉN & BERG

Blomquistbyråerna – Adena  0-17
Peter Fridén 6, Thomas Molin 4, Lonny Blomberg 3, Johan Skogh 2, Håkan Eriksson, Thomas Karlsson.

Blomquistbyråerna startade med fem man i matchen mot Adena som mönstrade en stark laguppställning. Adena gick raskt upp till 5-0 och trots att Bb fick in en man till skrevs halvtidssiffrorna till 8-0 som inte ens är roliga. Andra halvlek blev en parodi på fotboll där Adenas spelare turades om att göra mål där det slutade på målrekordet 17-0. Peter Fridén var värst med sex mål medan Thomas Molin nätade fyra gånger och Lonny Blomberg tre.
MATCHENS LIRARE: PETER FRIDÉN, ADENA

Grey – Text & Rubrik  5-7
G.
Henrik Ihre 4, Johan Gernant. T. Theo Kassianidis 3, Set Apoj 2, Per Larsson, Hans Johansson.

Text & Rubrik spelade en mycket rolig match tillsammans med Grey av ren vänskapskaraktär. Båda lagen var sanslöst offensiva och försvaren öppnades på vid gavel. Första halvlek var emellertid någorlunda normal och slöt 3-1 till T & R. T&R:s Theo Kassianidis var första halvlekens stora profil, då han slet och stod i så det slog gnistor om det. Andra halvlek blev rena propagandafotbollen om man vill se mål, där hela åtta mål fördelades broderligt mellan lagen, fyra var. Greys Henrik ”Henka” Ihre var helt superb, då han gjorde lagets samtliga fyra mål i andra halvlek varav tre på nick (en sköt han in med huvudet). Ett tag var ställningen 6-5 till T & R men då avgjorde Set Apoj med sitt 7-5 mål, vilket är helt underbara siffror.
MATCHENS LIRARE: HENRIK IHRE, GREY