Text & Rubrik – Blomquistbyråerna  9-1
Hans Johansson 3, Stefan Karlsson 2, Göran Lundberg 2, Sture Johansson, Ulf Strid. B. Jan Larsson.

Text & Rubrik kunde med endast sex man besegra Blomquistbyråerna med otroliga 9-1. Det var en mycket trevlig match med böljande spel där T&R tog vara på sina målchanser och ledde med 5-0 i halvtid. Trots flertalet målchanser lyckades Bb bara pillra in en boll men det anfallet var snyggt. Lasse Johansson ryckte förbi på kanten i bästa Torbjörn Nilsson-stil och efter ett väl avvägt inlägg nickade Jan Larsson in dagens tröstmål. Annars turades T&R:s spelare om at göra mål efter stundtals rena klapp-klapp-spelet. Stefan Karlsson och Hasse Johansson hade många fina kombinationer tillsammans medan kämpen Göran Lundberg ska ha beröm för ett otroligt slit.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN LUNDBERG, TEXT & RUBRIK

Skjöldebrand & Sjögren – Bo Aggerborg  2-4
Hans Knutsson, Peppe Ferraresi. B. Lars Halldén 2, Ulf Strandberg, Mats Ahlberg.

Serieledarna Bo Aggerborg fick verkligen kämpa för att vinna över mycket duktiga Skjöldebrand & Sjögren. Matchen började i stor stil men många fina anfall från båda sidor. Lasse Halldén gav BA ledningen med 1-0 därefter hade S&S en mycket fin period där bollen gick som på ett snöre. Därför var det lite överraskande när ”Hallon” nickade in 2-0. I början av andra halvlek satte S&S gasen i botten och på en straff gjorde Hans Knutsson 1-2 innan veckans snyggades anfall genomfördes. Efter spel enda nere vid eget straffområde gick bollen genom laget via en nudd tills Jan Ek med en elegant kroppsfint och en brasiliansk klackspark vände bort hela BA:s försvar inkl målvakten. Peppe Ferraresi fick öppet mål och gjorde 2-2. Vilken show, ”Ekis”! Sedan utbröt ett ställningskrig och en straff till BA bröt dödläget då Ulf Strandberg satte denna. S&S anföll därefter med hela laget och i slutsekunderna fastställde Mats Ahlberg slutresultatet till 4-2.
MATCHENS LIRARE: JAN EK, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

Landia – Reklamgruppen  4-2
Leif Sandgren, Börje Sundström, Ove Junsjö, Berte Andersson. R. Freddy Hägglund 2.

Landia besegrade Reklamgruppen med 4-2 i en match med mycket bra och tufft spel. Landia inledde bäst och bara efter ett par minuter var det dags för 1-0. Mycket starke Leif Sandgren avancerade från mittlinjen till straffområdets gräns helt ostört och sedan lossade han ett otagbart skott, När sedan Börje Sundström fick chansen på en rullande boll satte han dit ett stenhårt markskott, pang till 2-0. Spelet fortsatte i ett högt tempo och Freddy Hägglund kunde forcera in 1-2. I andra halvlek, när matchen stod och vägde, störtade dödspiloten Ove Junsjö fram och skallade elegant in 3-1 för Landia. Vilken centertank! Måltjuven Hägglund såg till att matchen levde vidare när han efter ett par snedstudsar såg sitt skott leta sig in i mål. Minuterna före fullt tid blev det Rune Andersson-show. Reklamgruppens spelare forecheckade som djur då Andersson slog en tunnel, avancerade framåt och slog ytterligare en tunnel. Den tredje killen kände sig hotad och höll ihop benen men Rune slog en tunnel ändå! I anfallet efter sågade sig Rune och Berte Andersson igenom och det var Berte som från mållinjen föste in spiken i kistan.
MATCHENS LIRARE: RUNE ANDERSSON, LANDIA

Ehrenstråhle/LMB – Svea  8-1
Åke Eriksson 4, Yngve Eriksson, Jan Larsson, Leif Aletorn, självmål. S. Petter Wåhlén.

Ehrenstråhle/LMB visade upp rena semesterfotbollen när Svea lades på rygg via 8-1. E/L inledde i stor stil och Åke Eriksson kunde efter två snygga mål starta målkalaset. Det ena anfallet efter det andra avlöste varandra och målen ramlade in i jämnt takt där lekfullheten var i full blom. Sveas kontringar var inte ofarliga och hypersnabbe Christer Lepistu for fram som en virvelvind. Det var just Christer som spelade fram Petter Wåhlén när Svea tröstmålade. Fyramålsskytten Åke Eriksson och hela E/L kan börja ladda inför slutspelet.
MATCHENS LIRARE: ÅKE ERIKSSON, EHRENSTRÅHLE/LMB

Gillberg & Co – Ahlén & Berg  1-4
G.
Claes Blomquist. A. Peter Ahlén 2, Mats Lundström, Allan Oskarsson.

Ahlén & Berg fick större problem än väntat mot Gillberg & Co som dessutom var bara fem man och vann endast med 4-1. Om man spelar med fem man mot regerande mästarna borde det bli tvåsiffrigt. Dessa fem kämpar stred mycket tappert och när endast tre minuter återstod var ställningen bara 2-1. Peter Ahlén gjorde två avslutningsmål när G&Co stod på knäna. Claes Blomquists mål var verkligen en läckerhet.
MATCHENS LIRARE: TAGE GUSTAVSSON, GILLBERG & CO

Adena – BOW Reklam  2-3
Peter Fridén, Roger Berglund. B. Leif Andersson, Jan Seipel, Björn Deiber.

BOW Reklam kunde besegra Adena med 3-2 efter framför allt en superb första halvlek. BOW inledde i rena rama chocktempot och pressade tillbaka Adena. Som vanligt inledde Leif Andersson målskyttet med ett kanonskott. Den snart 40-årige Jan Seipel, med det fortfarande rappa steget, snurrade bort sin motståndare efter konstens alla regler och avslutade det hela med ett elegant nätrassel. BOW fortsatte att skapa målchanser där Stefan Söderström var framgångsrik i sitt spel men det var framför allt lagmaskinen BOW som ångade på. I början på andra dunkade Peter Fridén in en reducering på ett mäktigt skott och då fick Adena mer och mer att säga till om och började ta över. Bengt Wicksell i BOW:s mål fick göra några prakträddningar där även planens store kämpe, Peter Söderström, klev in i bilden och rensade undan i stor stil. Björn Deiber snitsade lite snöpligt in 3-1 och närmare än ett reduceringsmål i slutsekunderna kom inte Adena.
MATCHENS LIRARE: PETER SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Promark – Grey  11-2
P.
Bo Andersson 3, Ulf Geijhammar 3, Ronald Åman 2, Pelle Kotschak, Björn Westerberg, Christer Sandberg. G. Johan Gernant, Hans Hagelin

Promark hade lilla julafton mot Grey och kunde vinna med odiskutabla 11-2. Grey var två man kort och Promark gjorde lite som de ville. De elva målen var fördelade på sex olika målskyttar där den lille teknikern Pelle Kotschak svarade för säsongens första mål. Men det var inget mål som helst då Pelle dräpte in den från femton meter stolpe-in, helt otagbart. Björn Westerberg började matchen i stor stil men dagens överraskning var Christer Sandberg. Gubben verkar ha fått upp flåset lagom till slutspelet och spelade mycket övertygande. Christer avslutade också målkavalkaden med ett vackert mål och då sken han upp som en sol. Sällan har man väl sett en nöjdare målsskytt. Härligt, Christer, du verkar ha roligast av alla spelare i Reklamserien när du spelar.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTERBERG, PROMARK

Andersson & Lembke – HLR  2-3
Peo Sollerud, Jan Malmsten. H. Ole Söderblom 2, Torbjörn Lindgren.

HLR verkar ha fått upp ångan och efter seger med 3-2 mot Andersson & Lembke kan man med lite tur nå slutspel. HLR inledde i stor stil och efter 1-0 i halvtid kunde Ole Söderblom göra ett mycket vackert 2-0 i ett viktigt skede av matchen när A&L började ta över. Peo Sollerud reducerade innan Torbjörn Lindgren med en elegant yttersida satte avgörande 3-1. HLR hade hela tio man och hade därmed ork för ett högre tempo matchen igenom vilket gav utslag.
MATCHENS LIRARE: OLE SÖDERBLOM, HLR