Skjöldebrand & Sjögren – Reklamgruppen  3-0
Håkan Persson, Peppe Ferraresi, Självmål.

Skjöldebrand & Sjögren knep sista chansen att nå en slutspelsplats genom att besegra Reklamgruppen med klara 3-0. Reklamgruppen spelade med en man kort och S&S tog ett bastant tag om matchen. Håkan Persson och Peppe Ferraresi såg med var sitt mål till att ställningen blev 2-0 i halvtid. Reklamgruppen kämpade emot förvånansvärt bra. I andra halvleks tionde minut var Freddy Hägglund ensam med målvakten utan att näta och i anfallet efter gjorde Reklamgruppen självmål. Det betydde 0-3 och spänningen försvann. S&S spelade mycket trevlig stundtals och Thomas Lindqvist kämpade som aldrig förr.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LINDQVIST, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

Ehrenstråhle/LMB – Blomquistbyråerna  9-1
Yngve Eriksson 4, Pelle Norling 2,Göran Norring 2, Thomas Björkvall. B. Leif Tjellander.

Höstens lag, Ehrenstråhle/LMB, fortsätter att imponera. Fyra raka segrar med 23-2 i målskillnad gör att ”de gröna” med lite flyt kan gå långt i slutspelet. Blomquistbyråerna föll med 1-9 efter 0-5 i paus. Framför allt i första halvlek trillade E/L bollen verkligen fint. Noterbart är att mellan den elfte och tolfte minuten gjorde Yngve Eriksson ett äkta hattrick och det måste vara på rekordtid. Bb:s tröstmål svarade Leif Tjellander för efter fint förarbete av Jan Larsson. Dagens kämpe var klippan Lasse Bengtsson.
MATCHENS LIRARE: LARS BENGTSSON, EHRENSTRÅHLE/LMB

Text & Rubrik – HLR  2-5
Per Larsson, Stefan Karlsson. H. Mikael Amnehed 2, Ole Söderblom, Herman Gewärt, Claes Carlsson.

HLR passade på att göra sin klart bästa match för året när topplaget Text & Rubrik besegrades med 5-2. Samtliga spelare i HLR gav sitt maximum och spelade dessutom mycket taktiskt. Ett bergsäkert försvarsspel varvat med giftiga kontringar. Herman Gewärt och Micke Amnehed sprang kooiöst och det var Amnehed som påpassligt gav HLR ledningen. När halvtidssignalen ljöd efter mycket högt tempo var frågan om HLR skulle hålla då ”gubbarna” såg helt färdiga ut. T&R:s Per Larsson satte 1-1 direkt i andra efter ett par härliga dragningar. Bara minuter senare kom det oerhört viktiga 2-1 målet för HLR då Ole Söderblom drog på en ruskig kanon som dök in i nättaket med ”power”. Vilken vecka, Ole! HLR fick en nytändning och började spela som i trans. Herman Gewärt sköt först i stolpen innan han minuten senare gjorde 3-1. T&R gjorde allt för att gå ikapp men kämpande och sprattlande HLR-spelare var i vägen med hjälp av stolparna. Matchen avgjordes definitivt då HLR genomförde ett suveränt anfall som avslutades med att Classe Carlsson gjorde några dragningar innan han pricksköt i krysset till 4-1. HLR lyckades med allt och matchens stora överraskning, Micke Amnehed, jobbade starkt in 5-1. Det var tur att det inte var någon dopingkontroll efter matchen. Det såg ut som om HLR käkat taggtråd innan matchen. Vilken lagseger, gubbar!
MATCHENS LIRARE: MICKE AMNEHED, HLR

Promark – Bo Aggerborg  1-8
P.
Ronald Åman. B. Lars Halldén 3, Ulf Strandberg 2, Peo Larsson 2, Tommy Seidefors.

Bo Aggerborg visade stundtals upp ett av de bästa spel som skådats under 1985-års serie. Promark hängde inte alls med i svängarna och föll med hela 1-8. BA stressade Promark till misstag och när de själva hade bollen bjöds det på mästarfotboll, speciellt i första halvlek var de vassa och gick till vila med 4-0. I andra halvlek fick Promark lite att säga till om samtidigt som BA blev en aning lekfulla. Som det såg ut idag så förstärktes oddsen på att BA står som slutsegrare i år med sin otroligt disciplinerade och effektiva lagmaskin. Skulle alla lag uppträda som lagen idag skulle det inte behövas någon domare. Tack, gubbar.
MATCHENS LIRARE: LAGMASKINEN BO AGGERBORG

Gillberg & Co – Svea  6-5
G.
Claes Blomquist 2, Lennart Gillberg 2, Magnus Jönsson, Göran Garberg. S. Petter Wåhlén 3, Angela Pösler, Christer Lepistu

Gillberg & Co och Svea bjöd på en riktig målshow där till sist Gillberg stod som segrare med underbara 6-5. Claes Blomquist gjorde 1-0 varpå mycket duktiga Angela Pösler kvitterade innan målkavalkaden var i full blom. G&C ledde med 4-2 i halvtid och sedan 6-2 en bit in i andra innan Svea startade en otrolig slutspurt. 2-6 blev raskt 5-6 men där stannade målproduktionen. Sveas Petter Wåhlén blev tremålsskytt och återtog ledningen i skytteligan när en omgång återstår. Claes ”Blomman” Blomquist och Lennart Gillberg blev tvåmålsskyttar medan Christer Lepistu, en av seriens snabbaste spelare, ska ha beröm för härligt spel. Det var länge sedan Staffan Thomée sprang så mycket som han gjorde idag.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER LEPISTU, SVEA

Landia – Adena  9-2
Rune Andersson 4, Leif Sandgren 3, Ove Keding 2. A. Leif Westfahl 2.

Landia hade målkavalkad mot Adena som fick se sig slagna med hela 9-2. Landia inledde i stor stil och halvtidssiffran 5-0 efter bl a tre mål av Leif Sandgren var talande. I andra halvlek blev Landia lite mer lekfulla och många chanser slarvades bort. Trots det gick man fram till 9-0 innan Adena tröstmålade två gånger i slutet genom Leif Westfahl. Rune Andersson blev fyramålsskytt men planens virvelvind, Ove Keding, var matchens lirare och bokfördes dessutom för två mål. Vi får hoppas att resultaten i sista omgången går Landias väg för det vore trevlig att se er i slutspelet. Lycka till, gubbar.
MATCHENS LIRARE: OVE KEDING, LANDIA

BOW Reklam – Andersson & Lembke  4-2
Stefan Söderström, Björn Deiber, Jan Seipel, Ola Danhard. A. Philip Jones, Peo Sollerud.

BOW Reklam kunde vinna den oerhört viktiga fyrapoängsmatchen mot Andersson & Lembke med klara 4-2. BOW började mycket bra och redan i inledningsminuten blev A&L upprullade ordentligt där sedan Stefan Söderström satte iskallt 1-0. Efter fem minuter gjorde Björn Deiber dagens grej, då han tog ner bollen på bröstet med ryggen mot målet. Den långa målvakten sprang ut men då lobbade Björn mycket elegant in 2-0 fortfarande vänd utåt. Alltid hyperfarlige Philip Jones reducerade till 1-2 innan dribblern Janne Seipel fintade sig igenom och satte dit 3-1. Därefter spelade BOW mycket bra och höll bollen inom laget exemplariskt. Även i den andra halvleken fortsatte det fina spelet och backklippan Ola Danhard höll sig framme och la in det avgörande 4-1 målet. Det dröjde till slutet på matchen innan A&L började trilla boll och Peo Sollerud fastställde slutsiffrorna 2-4. Det här var A&L fjärde raka nederlag.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN DEIBER, BOW REKLAM

Ahlén & Berg - Grey  12-0
Mats Lundström 3, Tommy Nyman 3, Kurt Richardsson 2, Hans Olsson 2, Allan Oskarsson 2.

Ahlén & Berg spelade ut stackar Grey som bara hade fem man och fick se sig slagna med 0-12. A&B trillade boll metodiskt och säkert där målen kom i jämn takt. Mats Lundström och Tommy Nyman blev tremålsskyttar medan Kurt Richardsson, Hans Olsson och Allan Oskarsson gjorde två var. Dagens hårdaste skott sköt Tommy Nyman rätt upp i nättaket. Konstigt att nätet höll.
MATCHENS LIRARE: TOMMY NYMAN, AHLÉN & BERG