Slutspel 1985 - Final

Ahlén & Berg - Bo Aggerborg  3-2 (efter förlängning, 2-2 vid full tid)
Kurt Richardsson 2, Mats Lundqvist. B. Ulf Strandberg, Peo Larsson.

Ahlén & Berg försvarade sin titel efter att ha avgjort matchen i förlängningens tredje minut. Backklippan Mats Lundqvist sköt en frispark från 25 meter rätt upp i målvaktens vänstra kryss. Vilken slutvinjett. Det var Bo Aggerborg som tog ledningen i matchen efter att Göran Åkestams hörna nickats in av Ulf Strandberg. Efter det målet tog A&B tag i matchen och outtröttlige slitvargen och mycket duktige passningsspelaren Allan Oskarsson dominerade mittplan. I den tionde minuten slog Allan en lyra till Kurt Richardsson som nickade i mål. Minuten senare slog Sven-Olov Jonn en crossboll till Peter Ahlén, som i sin tur nickpassade fram till måltjuven Kurt Richardsson som ånyo nickade in bollen till halvtidsresultatet 2-1. Andra halvlek blev ett stort ställningskrig där minuterna tickade iväg och just som det började se ut att A&B skulle hålla undan sköt Peo Larsson ett chansskott som via en försvarare dalade in över målvakten till 2-2, endast tre minuter före full tid. Den efterföljande förlängningen, 2 X 5 minuter, tog sin början inför c:a 150 spända åskådare i den härliga brittsommarmorgonen. Solen sken från en klarblå himmel och ljumma vindar strömmade in över planen. Det var plus 15 grader i skuggan och denna perfekt finaldag får vi tacka vädrets makter för. Det var som sagt i den tredje minuten det hela avgjordes. Det började med att BA kom igenom i ett kraftfullt anfall. Lars Halldén fick iväg ett hårt och flackt skott som tog i stolpen, bollen rullade ut till Thomas Ramn som mötte precis utanför straffområdet där han i sin tur träffar den andra stolpen. Inte nog med det. Returen tog Ulf Strandberg hand om och i positionen till vänster bredvid straffpunkten lossar Uffe stora kanonen men på mållinjen får Peter Ahlén ett ben på bollen. Vilken dramatik och där var finalen nära att avgöras till BA:s fördel. I anfallet efter får A&B frispark och på denna får Mats Lundqvist drömträff från 25 meter och bollen går i krysset. Det gäller att ha marginalerna på sin sida och detta var alltså A&B:s 17:e raka match utan förlust. Under den efterföljande prisutdelningen höjde Peter Ahlén bucklan i skyn efter ha tagit emot priset från prisutdelaren Sören Börjesson.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDQVIST, AHLÉN & BERG

Match om 3:e pris

Promark – BOW Reklam  1-0
P.
Ronald Åman

Promark lyckades bärga hem bronspengen efter mål i matchens absolut sista sekund då Ronald Åman slog en hörna direkt i mål. Vilket mål! Annars var matchen mot BOW Reklam trevlig med många situationer och för dagen nya målvakter för lagen. Både Bo Andersson och Ola Danhard spikade igen sina kassar föredömligt och efter 0-0 i halvtid började man mer och mer ställa in sig på straffar. Stefan Söderström lobbade i ribba men närmast nätkänning var Pelle Kotschak som med årets skott träffade ribban där målställningen troligen darrar fortfarande. Men sedan kom det avgörande målet. Sju sekunder före slutet fick Promark hörna och precis när klockan visade fullt så satt bollen i krysset. Vilken avslutning.
MATCHENS LIRARE: OLA DANHARD, BOW REKLAM