Slutspel 1985 - Kvartsfinaler

Ahlén & Berg - Andersson & Lembke  4-3 (efter straffar, 0-0 vid full tid)
AB.
Straffmål: Mats Lundstedt, Peter Ahlén, Stefan Löwstedt, Kurt Richardsson. AL. Straffmål: Bo Björkman, Philip Jones, Jan Malmsten.

Regerande mästarna Ahlén & Berg var verkligen ute på hal is mot Andersson & Lembke. Vid full tid stod det 0-0 och efter en enormt nervrysande straffläggning kunde A&B till sist stå som segrare med 4-3. Själva matchen började med att A&B hade hand om spelet. A&L backade hem taktiskt och satsade på kontringsspel. Detta var lyckat då A&B inte skapade någon vass målchans på hela första halvlek trots klar dominans. Däremot var Anders Blixt i A&L helt fri med Roger Svensson, som avvärjde förstklassigt. I andra blev det hårt och nervöst spel med väldigt få målchanser även om A&B fortfarande hade övertaget i spelet. Men det blev inga mål och straffar fick avgöra där A&L började. Bo Björkman 1-0, Mats Lundqvist 1-1, Jonny Bogren miss, Allan Oskarsson miss, Philip Jones 2-1, Hans Olsson miss, Jan Malmsten 3-1, Peter Ahlén 3-2, Sven Carlsson miss, Stefan Löwstedt 3-3, Bo Eklund miss, Mats Lundström miss (kanonräddning av Lennart Rundqvist som tippade bollen i ribban), Kalle Almgren miss (kanonräddning av Roger Svensson), Kurt Richardsson 3-4. Vilken rysare. Vissa killar hade spända ansiktsuttryck och såg ut att göra på sig vilken sekund som helst. Det är bittert att förlora.
MATCHENS LIRARE: JAN MALMSTEN, ANDERSSON & LEMBKE

Bo Aggerborg – HLR  1-0
Ulf Strandberg.

Bo Aggerborg besegrade höstens komet HLR med rättvisa 1-0 och avancerade till semifinal. BA tog tag i spelet direkt och redan efter fem minuter kunde Ulf Strandberg rulla in 1-0. HLR spelade bra försvarsspel men hade svårt att skapa målchanser. I andra halvlek tog BA ett bastant grepp om matchen och HLR:s målvakt Bo Martinsson gjorde den ena kanonräddningen efter den andra. HLR stack upp i en del farliga attacker men till sist gick slutsignalen. Det var närmare 3-0 till BA än 1-1.
MATCHENS LIRARE: BO MARTINSSON, HLR

Text & Rubrik – Promark  1-2
Stefan Karlsson. P. Björn Westerberg, Ronald Åman.

Promark kunde efter en stentuff kvartsfinal vinna över Text & Rubrik med 2-1. Matchen var mycket bra i ett högt tempo där båda lagen spelade bollen efter marken. Första halvlek var ett ställningskrig med få målchanser som var jämnt fördelade, där båda lagen hade varsin ribbträff, så halvtidsresultatet 0-0 var rättvist. De skulle visa sig att de inledande fem minuterna av andra halvlek var helt avgörande för matchutvecklingen. Det började med att Hasse Johansson hittade Stefan Karlsson med en långboll där Stefan iskallt lobbade in 1-0. Bara minuten senare kvitterade Björn Westerberg efter ett par fina dragningar, vilket var mycket psykologiskt viktigt. Av bara farten gjorde skyttekungen Ronald Åman 2-1 för Promark i anfallet efter. Vilken svängning. Resten av matchen försvarade Promark sin ledning och satsade på kontringar som var nära att resultera. Närmare än ett stolpskott kom inte T&R och därmed blev nykomlingarna klara för semifinal. Grattis!
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, PROMARK

Ehrenstråhle/LMB – BOW Reklam  1-4
Lars Bengtsson. B. Jan Seipel 3, Stefan Söderström.

BOW Reklam spelade en av sina bättre matcher och kunde spela ut höststarka Ehrenstråhle/LMB med 4-1. Matchen började att BOW på kanadensiskt hockeyvis tryckte in 1-0 genom Stefan Söderström. Sedan fortsatte BOW att spela fyndigt och Jan Seipel slog flera suveräna crosspassningar innan han själv elegant gjorde 2-0. Sedan hade båda lagen varsin gyllene chans. Björn Deiber sköt i stolpens insida och Christer Bengtsson missade ett friläge, eller snarare att Michel Rydberg gjorde en kanonräddning. BOW spelade mycket snabbt och rullade bollen exemplariskt mellan varandra. Dessutom var spjutspetsarna Söderström och Seipel ständigt på bettet. Den sistnämnde gjorde ytterligare två mål efter bl a en smörpass från sin radarpartner. Matchen slutade med att Lars Bengtsson reducerade till 1-4 efter ett riktigt mönsteranfall. BOW Reklam med sina stabila tekniker är alltså klara för semifinal.
MATCHENS LIRARE: JAN SEIPEL, BOW REKLAM