CFC – Svea  2-5
C.
Johan Törnkvist 2. S. Bertil Enholm 2, Thomas Svensson 2, Christer Lepistu

Svea vann 1986-års första match i Reklamserien efter en övertygande seger mot ”nykomlingen” CFC (Carola Fan Club), som är en ihopslagning av Grey och Blomquistbyråerna. Sveas inledning var av hög klass och Anders Mårdh dominerade mittplan efter behag. Redan efter fem minuter stod det 2-0 efter mål av pigge Bertil Enholm och stryktåligen Thomas Svensson. Thomas mål var en sträckt vrist i bortre burgaveln. CFC:s styrkor var oorganiserade men det var också första gången flera av spelarna såg varandra. Innan halvleken var över hade Enholm och Christer Lepistu gjort var sitt mål. Enholm fördubblade därmed sin målskörd för hela förra året. Har Svea kört vinterträning månne? I den andra halvleken spelade CFC upp sig ordentligt och Johan Törnkvist gjorde påpassligt två mål och CFC fick lite kontakt. Sedan punkterade Thomas ”Fotboll ska spelas i kortbyxor” Svensson matchen genom att skjuta in 5-2. ”- Vänta bara tills vi blir samspelta”, sa CFC:s Lasse Johansson. ”- Så är vi serieledare, ”sade Sveas spelare och försvann in i omklädningsrummet.
MATCHENS LIRARE: ANDERS MÅRDH, SVEA

Gillberg & Co – McCann/Erickson  3-0
G.
Martin Gumpert, Magnus Jönsson, Tage Gustavsson

Gillberg & Co besegrade comebackande McCann/Erickson efter en hård drabbning med 3-0. Redan i inledningen var det hypersnabba ”loket” Martin Gumpert framme och gjorde 1-0. Magnus Jönsson gjorde 2-0 som blev halvtidsresultatet. I andra spelade McCann upp sig och pådrivaren Jonas Hultgren m fl hade chanser till reducering men Gillbergs målvaktslejon Staffan Gillberg var rena väggen och serverade dessutom sina lagkamrater underbara utkast. Innan matchen var över hade Tage Gustavsson gjort 3-0. Glöm inte vad ni lovade, Gillberg & Co.
MATCHENS LIRARE: MARTIN GUMPERT, GILLBERG & CO

Promark – Reklamgruppen  3-0
P.
Björn Westerberg 2, Leif Andersson

Promark och Reklamgruppen bjöd upp till en riktig fotbollsfest. Tekniskt spel från båda sidor och en sevärd fotboll. Efter c:a tio minuters gjorde Björn Westerberg 1-0 på frispark, vilket blev halvtidsresultat. I andra kunde nyförvärvet (summa okänd) och seriens lirare 1985, Leif Andersson, göra 2-0 även det på frispark. Under tiominuters period svarade de båda målvakterna, Erik Kotschak och Jan Jansson, för otroliga räddningar i hög klass innan planens gigant, Westerberg, gjorde de förlösande 3-0 målet. Det efter raid över hela plan. Reklamgruppen spelade mycket bra trots 0-3 i baken vilket ger Promark högt betyg. Var det här två semifinalister månne?
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, PROMARK

LMB – HLR  5-1
L.
Ronny Ljungvall 4, Lasse Bengtsson. H. Ole Söderblom.

Efter en mycket underlig match kunde LMB vinna över HLR med 5-1. LMB hade fem man och HLR sex, där de sistnämnda inledde med att göra 1-0 och 2-0 hängde i luften ända tills det var 15 minuter kvar. Då gjorde LMB en av sina berömda ryck och vips blev 0-1 hela 5-1 efter fyra mål av Ronny Ljungvall och ett av Lasse Bengtsson. LMB:s målvakt Jan Larsson var otroligt bra.
MATCHENS LIRARE: RONNY LJUNGVALL, LMB

Skjöldebrand & Sjögren – Adena  1-5
Jan Ek. A. Peter Fridén 2, Leif Westfahl 2, Tommy Jacobsson

”Nya” Adena ställde upp med nio unga och hungriga lirare som besegrade Skjöldebrand & Sjögren med imponerande 5-1. Första tio minuterna höll S&S gubbar tempot uppe men sedan tog åldern ut sin rätt och trots 1-5 i baken var man inte dåliga. Peter Fridén och Leif Westfahl gjorde två mål var och planens gigant, Tommy Jacobsson, gjorde ett. Jan Ek tröstmålade för S&S.
MATCHENS LIRARE: TOMMY JACOBSSON, ADENA

BOW Reklam – Landia  0-2
L.
Pelle Söderman, Rune Andersson

Landia vann premiären över BOW Reklam med 2-0 i sina nya färgstarka tröjor. BOW dök upp med bara fem man men dessa krigare stred tappert anförda av bolltrollaren Peter Kisfaludy. Ingen kunde hindra Pelle Söderman från att göra 1-0 på en konstspark. BOW:s målvakt Peter Söderström höll sedan sitt lag kvar i matchen. BOW fick in ytterligare en spelare och mot slutet anföll man friskt, vilket fick till följd att Landia vid två tillfällen hade tre man fria med målvaktsfantomen Peter Söderström som gjorde några av de svettigaste räddningar som skådats på Hjorthagens IP. Landias spelare hade inget annat än att applådera. Matchen slutade med ett riktigt mönsteranfall. Pelle Söderman slog en inspark till Ove Keding som förlängde bollen till Leif Sandgren. Han i sin tur slog en drömpassning till Rune Andersson som rakade in 2-0.
MATCHENS LIRARE: PETER SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Text & Rubrik – Andersson & Lembke  2-3
Per Larsson, Theo Kassianidis. A. Douglas Hamilton, Jan Malmsten, Philip Jones

Andersson & Lembke vann en svängig match mot Text & Rubrik med 3-2 efter två straffmål. A&L ägde de första tio minuterna helt och Douglas Hamilton slog ett inlägg från halva plan som smet in i mål till 1-0. Douglas jämrade sig när bollen lämnade foten. I slutet av första och i början av andra kom T & R starkt. Per Larsson och Theo Kassianidis såg till att 0-1 blev 2-1 men matchen svängde på nytt. Två gånger om räddade T&R-spelare bollen med handen i straffområdet, vilket Jan Malmsten och Philip Jones (som sprang som aldrig förr) tog till vara på genom att sätta straffarna så att A&L vann med 3-2
MATCHENS LIRARE: THOMAS NILSSON, ANDERSSON & LEMBKE

Ahlén & Berg – Bo Aggerborg  3-1
Mats Lundström 2, Allan Oskarsson. B. Ulf Strandberg

Ahlén & Berg upprepade fjolårssegern i finalen mot Bo Aggerborg och vann med 3-1 i en tät match. A&B inledde klart starkast där Mats Lundström kunde göra 1-0 efter att målvakten släppt retur på namnen Lundqvists rökare. Efter hand arbetade sig BA in i matchen så när Ulf Strandberg borrade in en frispark i nättaket var det inte orättvist. Det första tio av andra ägde BA och slitstarke Mats Ahlberg var på vippen att ge sitt lag ledningen men Roger Svensson gjorde några kvalificerade räddningar. A&B:s kontringar var livsfarliga och på en sådan Lundström 2-1 efter nytt skott av järnkaminen Lundqvist. När så Lundström och Allan Oskarsson sågade sig igenom och den sistnämnde satte 3-1 var matchen körd.
MATCHENS LIRARE: ROGER SVENSSON, AHLÈN & BERG