Henrik Crone 3, Kenth Bergman 2, Freddy Hägglund 2, Hans Möller. G. Göran Garberg 2, Jan Svensson, Claes Blomquist.

Det blev rena rama målshowen när Reklamgruppen och Gillberg & Co möttes i en häftig match. Precis som ifjol, då lagen möttes, bjöds det på tolv mål. Då vann RG med 9-3 och nu blev det 8-4. Härliga siffror! Hasse Möller satte 1-0 på straff med ”liraren” Göran Garberg kvitterade till 1-1 efter rena drömmålet. Göran startade på egen planhalva och dribblade bort två av RG:s spelare två gånger om innan han stack iväg på vänsterkanten som en arabisk fullblodshingst där han avslutade med en lobb á la Eder i bortre krysset. En verklig ”en på tusen” lobb. De tre sista minuterna av första halvlek blev ganska avgörande. Efter att Gillberg haft en bra period gjorde RG tre raka strutar. Kenth Bergman 2-1, Henrik Crone 3-1 (en Kurre Hamrin-kopia fast från andra kanten) och sedan hängde Kenth kvar i luften och ”sköt” in 4-1 med huvudet. Gillberg gav inte upp och i inledningen av andra reducerade de två gånger genom Jan Svensson och Göran ”Eder” Garberg. Freddy Hägglund punkterade matchen med sitt 5-3 mål och av bara farten gick RG ifrån till 8-3, starkt pådrivna av playmakern Bergman.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN GARBERG, GILLBERG & CO

HLR – Promark  2-3
H.
Ole Söderblom 2. P. Leif Andersson 3.

Promark besegrade höstens lag HLR med 3-2 i en trevlig match. Leif Andersson inledde med två mål men på två tvivelaktiga straffar kunde HLR kvittera genom Ole Söderblom. Nämnas bör att HLR hade tre bollar i virket och HLR:s spelare manade på Promarks målvakt att spela på Lotto den här veckan. När de kom närmare såg de att det stod ”Måltipset” på tröjan och du utbrast de: ”Jaså, är det den killen”. Andersson fullbordade sedan sitt hattrick och matchen var avgjord.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, PROMARK

Ahlén & Berg – McCann/Erickson  5-0 (WO)

Bo Aggerborg – CFC  7-1
B. Peo Larsson 2, Tommy Seidefors 2, Lars Halldén 2, Ulf Strandberg. C. Hans Hagelin.

CFC chockstartade mot Bo Aggerborg och tog ledningen med 1-0 genom Hans Hagelin. CFC kämpade sedan som tigrar och gjorde det bra men Peo Larsson grusade CFC:s segervittringar genom att göra två raka baljor. När sedan Tommy Seidefors iskallt lobbade in 4-1 i början av andra gick luften ur CFC. BA bjöd upp till fest, lirade boll efter behag och några snygga baljor senare stod det 7-1.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ROSÉN, CFC

Adena – LMB  1-3
Leif Westfahl. L. Åke Eriksson 2, Yngve Eriksson.

LMB:s taktiska ”gubbar” vann över Adenas ungtuppar med 3-1. Det var två mycket bra lag som möttes, där Adenas spelare sprang mycket och lirade bollen bra. Leif Westfahl gjorde 1-0 när han helt suveränt vräkte sig fram vid främre stolpen och stötte in bollen. LMB:s spelare lät bollen göra jobbet och när playmakern Yngve Eriksson vådasköt i krysset, vilket betydde 1-1, kom det inte helt oväntat. I andra halvlek skapade Adena flera fina chanser men de kunde inte överlista duktige Anders Karlsson. När Adena lekt rommen av sig klev ”brasilianaren” Åke Eriksson fram på allvar och med två härliga baljor sänkte han Adena och LMB övertygar.
MATCHENS LIRARE: YNGVE ERIKSSON, LMB

Andersson & Lembke – Skjöldebrand & Sjögren  0-1
Jan Ek

Skjöldebrand & Sjögren vann en mycket tillknäppt match med 1-0 över Andersson & Lembke. A&L kämpade tappert med en man kort och hyperfarlige Philip Jones var ständigt framme och oroade. Den specielle matchvinnare Jan Ek, det är han som gör målen i S&S, satte 1-0 i slutet av första halvlek vilket blev matchens enda.
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE

Svea – BOW Reklam  2-4
Bertil Enholm, Anders Mårdh. B. Hans Pettersson 2, Michel Rydberg, Leif Söderberg

BOW Reklam tog årets första seger över årets starka upplaga av Svea. Svea inledde piggt och Bertil Enholm lobbade kallt och elegant in 1-0. Efter hand kom BOW in i matchen och Michel Rydberg kunde proffsigt kvittera till 1-1. Michel tog med sig bollen från halva plan med klacken, avancerade framåt och till sist rullade in bollen i öppet mål. Den gamle storspelaren och backstrategen Leif Söderberg kunde efter en strumprullare göra 2-1 till BOW. I början av andra avgjorde pojklandslagsmannen Hasse Pettersson matchen med två snabba mål. Den som utvecklats mest hos BOW under vintern är 45-årige Bengt Wicksell som med två träningspass i benen sprang som i fornstora dagar. Matchen avslutades sedan med årets mål så här långt. Från 50 meter, ja ni läste rätt, drog vårens komet Anders Mårdh till och en snopen målvakt i BOW kunde bara konstatera fakta. Vilken tåpaj.
MATCHENS LIRARE: BENGT WICKSELL, BOW REKLAM

Landia – Text & Rubrik  5-2
Leif Sandgren 2, Rune Andersson, Fredrik Algulin, Pelle Söderman. T. Stefan Karlsson, Per Larsson.

Landia, eller rättare sagt ”team thirteen”, har inlett serien på ett lugnt och harmoniskt sätt. Fyra friska pinnar efter två omgångar och den här gången var det Text & Rubrik som bita i det sura äpplet. Efter 0-0 halvtid lossnade det för Landia när Rune Andersson fick drömträff och vådasköt i krysset. Fredrik Algulin spädde på till 2-0 och sedan Leif Sandgren till 3-0. I det här laget blev Landia lite för offensiva och vips stod det 2-3. Stefan Karlsson stressade in ett mål och det andra satte Per Larsson. Efter några nervösa minuter avgjorde veteranerna Pelle Söderman och Leif ”Djupet” Sandgren matchen med varsitt så att matchen slutade 5-2.
MATCHENS LIRARE: RUNE ANDERSSON, LANDIA