Reklamserien 1986 - 3:e omg

CFC – McCann/Erickson  2-5
C.
Johan Törnquist, Håkan Olofsson. M. Paul Bordier 2, Mikael Stenborg, Tanu Tandan, Berndt Banfors.

McCann/Erickson vann jumbomötet över CFC även om det var CFC som började bäst. Johan Törnqvist gav CFC ledningen efter en konstspark och 2-0 kom minuten senare av Håkan Olofsson. I slutet av första kunde Tanu Tandan reducera efter att han satt upp bollen i tredje maskan från krysset. Under några lyckominuter för M/E i mitten av andra avgjordes matchen. Först kvitterade Mikael Stenborg och sedan sköt Olofsson i CFC klockrent i ribban innan Paul Bordier, eller Platini som grabbarna kallar honom, satte punkt för matchen med sina två mål. Matchen avslutades med att Berndt ”Toppluvan” Banfors stötte in 5-2.
MATCHENS LIRARE: PAUL BORDIER, MCCANN/ERICKSON


Ahlén & Berg – Reklamgruppen  6-3
A.
Hans Olsson 2, Allan Oskarsson, Sven-Olov Jonn, Mats Lundqvist, Peter Ahlén. R. Kenth Bergman 2, Stene Tärnström.

Ahlén & Berg spelade som de mästare de är och utklassade Reklamgruppen med underbara 6-3. A&B imponerar redan och är i toppslag. Det här kan vara den bästa uppsättningen av A&B hittills, där de ställde om från försvar till anfall likt Sovjet i hockey. De gick raskt och effektivt upp till 4-0 och när halvtidssignalen ljöd stod det 5-2, där målen gjorts av fem olika spelare. Suveränt, gubbar. Det gäller även RG:s stjärnspäckade lag som trots 3-6 var vassa, det var bara det att A&B var otroligt effektiva. Vilka spelmål! Skulle allsvenskan spelas så här så skulle snittet ligga på 10.000 åskådare. Stene Tärnströms klackstyrning var magnifik. Tack för fin fotbollsunderhållning gubbar!
MATCHENS LIRARE: LAGMASKINEN AHLÉN & BERG


LMB – Andersson & Lembke  2-3
L.
Olle Gonelius, Stefan Malmkjell. A. Philip Jones 2, Jan Malmsten

Andersson & Lembke skrällde när de kämpade ner serieledarna LMB med 3-2. A&L var mycket pigga tidigt då Jan Malmsten och Philip Jones gav sitt lag ledningen med 2-0. Efter tio minuter av andra gjorde måltjuven Jones 3-0 och då trodde nog A&L att matchen var klar. LMB ville annat och efter två snabba mål av Olle Gonelius och Stefan Malmkjell blev det nerv i matchen. Kvitteringen hängde i luften men målvakten Lennart Rundqvist och backklippan Bo Eklund med flera rensade föredömligt.
MATCHENS LIRARE: BO EKLUND, ANDERSSON & LEMBKE


Gillberg & Co – HLR  3-2
G.
Claes Blomquist 2, Jan Svensson. H. Kalle Sterner, Göran Larsson.

Efter en svängig match kunde Gillberg & Co vinna över HLR med 3-2. GC började i ett ursinnigt tempo och innan HLR hunnit vakna stod det 0-2 efter mål av Claes Blomqvist och Jan Svensson. HLR kom tillbaka starkt och segade sig in i matchen, där det till slut lyckades kvittera. Första reducerade Kalle Sterner sedan kvitterade Göran Larsson som efter en raid över hela banan till sist kunde trycka in bollen. Just när matchen höll på att svänga över till HLR:s fördel avgjorde ”Blomman” med ett rappt skott. HLR är fortfarande utan poäng men de kommer snart igång.
MATCHENS LIRARE: CLAES BLOMQVIST, GILLBERG & CO


Promark – Adena  5-2
P.
Ronald Åman 2, Bo Andersson 2, Leif Andersson. A. Leif Westfahl, Peter Fridén.

Efter en taktisk match kunde Promark kämpa ner Adena med resultatet 5-2 som följd. Leif Andersson gjorde 1-0 när han likt Pelé hängde kvar i luften och nickade in bollen. Leif Westfahl kvitterade innan Rolle Åman gav sitt lag ledningen på nytt. I den andra halvleken var det ställningskrig innan målskytten Peter Fridén gjorde 2-2, då såg matchen ut att vända. Det var då rutinen och det taktiska spelet gjorde Promark starkt. Man hade hela tiden folk hemma och Björn Westerberg höll i de bakre leden samtidigt som Leif Andersson, Ronald Åman och Bo Andersson anföll med list. Det var Bosse och Rolle som såg till att det blev 5-2. Starkt.
MATCHENS LIRARE: RONALD ÅMAN, PROMARK


BOW Reklam – Text & Rubrik  10-2
B.
Peter Kisfaludy 4, Michel Rydberg 3, Stefan Söderström 2, Peter Hjern. T. Jörgen Sandqvist, Set Apoj.

BOW Reklam hade lilla julafton mot Text & Rubrik och det såg ut som på ”Gunnar Nordahls tid”. BOW var först på bollen och var kvicka i både fötter och tanke. Bollen spelades enda in på mållinjen á la sovjetisk hockey och T&R blev grundlurade (för en gångs skull). Peter Kisfaludy inledde med att nicklobba in 1-0 och innan matchen var slut hade han gjort ytterligare tre. Michel Rydberg var en annan måltjuv med tre mål. Hela BOW:s lag var med och kände på bollen och matchen slöt imponerande 10-2.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM


Skjöldebrand & Sjögren – Landia  5-1
S.
Hans Knutsson 2, Nils Holm, Jan Ek, Håkan Persson. L. Sture Eklund.

Skjöldebrand & Sjögren vann en femetta och besegrade Landia i hällande regn. Landia var för ovanlighetens skull en man kort och S&S gjorde processen ganska kort. Hans Knutsson skarvade in 1-0 och sedan var Landia inte i närheten i målprotokollet och matchen slöt som sagt 5-1, efter bl a ett äkta danskt mål genom Nils Holm. Heja, Danmark!
MATCHENS LIRARE: BERTE ANDERSSON, LANDIA (fina tunnlar, fråga Lången)


Svea – Bo Aggerborg  0-8
B.
Thomas Ramn 3, Lars Halldén 2, Tommy Seidefors 2, Björn Strandberg.

Bo Aggerborg gjorde som vanligt och besegrade Svea med 8-0. Svea har mycket svårt mot spelskickliga BA, enligt Gunnar Enholm. Thomas Svensson m fl stred tappert men BA spelade fyndigt och många av målen var delikatesser. Värst var Thomas Ramn med tre strutar.
MATCHENS LIRARE: THOMAS RAMN, BO AGGERBORG