Reklamserien 1986 - 5:e omg

CFC – HLR  2-2
C.
Henrik Ihre, Johan Törnqvist. H. Roger Lindevall, Göran Larsson

Så nära, så nära CFC. HLR kvitterade trettio sekunder före fullt tid och rättvisa skipades men det var snöpligt för nykomlingen. HLR inledde med att ta ett fast grepp om matchen och Roger Lindevall, som på äldre dagar blivit en spelfördelare, smekte fram den ena crosspassningen efter den andra. Dessutom dunkade han in 1-0 för sitt lag innan Henrik Ihre kvitterade med sitt första mål för året. I andra tryckte HLR på ännu ivrigare med CFC försvarade sig föredömligt där man dessutom tog ledningen med 2-1 av Johan Törnqvist efter en kontring. Det dröjde alltså till slutsekunderna innan humoristen och teknikern Göran Larsson med sitt internationella steg drev igenom CFC:s försvarslinje och behärskat rullade in 2-2. Tänk att Göran jämt måste göra allting.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR ERIKSSON, CFC


Svea – Reklamgruppen  3-8
S.
Bertil Enholm 3. R. Kenth Bergman 3, Hans Möller 3, Freddy Hägglund 2.

Reklamgruppen frångick inte sin sedvanliga roll som innebär att målen trillar in åt båda håll. I år trillar målen in framåt på ett imponerande sätt och trots att Bertil Enholm i Svea gjorde tre friska baljor fick de se sig besegrade med 3-8. Kenth Bergman (skytteligaledaren) och Hans Möller svarade även de för tre mål vardera och de övriga sparkades in av Freddy Hägglund som slet som aldrig förr.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, REKLAMGRUPPEN


Gillberg & Co – Andersson & Lembke  1-0
G.
Martin Gumpert

Gillberg & Co tog sin tredje raka uddamålsseger och sin andra raka 1-0 viktoria när Andersson & Lembke fick se sig besegrade. Annars var det A&L som inledde strålande och visade upp något av årets spel så här långt. Det var bara målen som fattades där Staffan Gillberg var magnifik i målet för G&C. I början av andra hade A&L fortfarande trycket men efter hand sög Staffans räddningar musten ur A&L. Matchens enda mål blev alltså G&C:s, då Martin Gumperts fräckis räckte för två poäng.
MATCHENS LIRARE: STAFFAN GILLBERG, GILLBERG & CO


Ahlén & Berg – Adena  2-5
AB.
Hans Olsson 2. Ad. Peter Fridén 4, Dennis Andersson

Adena gjorde en oerhört stark insats när Ahlén & Berg besegrade efter 21 förlustfria matcher i rad sedan april 1985. Adena startade bra men målen uteblev och istället rann Hans Olsson igenom och nätade för A&B. Det såg alltså ut som det brukar göra men A&B verkar vara i en liten svacka efter den fina inledningen på serien. De brukar dessutom ha svårt för Adena och innan halvtid var det kvitterat genom Peter Fridén. Adena chocköppnade sedan i andra halvlek med två mål inslagna av ”Fridde” och Dennis Andersson. Mästarna var i gungning men då vaknade de till liv och efter en ursinnig forcering gjorde de 2-3 två gånger om. Det ena målet dömdes bort av domaren, vilket var svagt gjort. Men det var utan tvivel Adenas dag vilket underströks när matchens profil, Fridén, avslutade matchen med två granna baljor och bli fyramålsskytt. Det är nog ingen spelare som tidigare gjort fyra mål på A&B. Har proppen släppt nu för Peter och Adena?
MATCHENS LIRARE: PETER FRIDÉN, ADENA


BOW Reklam – Skjöldebrand /& Sjögren  2-0
B.
Peter Söderström, Bengt Wicksell

BOW Reklam fortsätter att övertyga och denna gång var det Skjöldebrand & Sjögren som fick åka till jobbet efter en förlust. BOW:arna har en härlig blandning av ungdomlig speedighet och rutinerade rävar. S&S stretade emot bra men Peter Söderström kunde psykologiskt göra 1-0 i slutet av första. Bengt Wicksell satte 2-0 en bit in på andra innan S&S lade in en starkt spurt som tyvärr inte resulterade i några mål.
MATCHENS LIRARE: THOMAS LINDQVIST, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN


LMB – Text & Rubrik  0-5 (WO)


Bo Aggerborg – McCann/Erickson  4-3
B.
Lars Halldén, Björn Strandberg, Göran Åkestam, Peo Larsson. M. Paul Bordier 2, Mikael Stenborg.

Bo Aggerborg kunde efter en stark spurt slå tillbaka årets överraskningslag McCann/Erickson med 4-3. BA hade spelet men MCE:s målvakt Rolf Gustavsson var på bettet. ”Det tar fyra, fem omgångar innan man blir varm i kläderna”, sa Roffe. Roffe tog inte allt och Lars Halldén gav BA ledningen men Mikael Stenborg och Paul Bordier såg till att vända på steken. När ”Palle” lyfte in 3-1 till MCE efter bra stress från Lennart Högman var skrällen på gång. Chanser till 4-1 fanns men i stället gjorde BA två snabba mål genom Björn Strandberg och Göran Åkestam. Det såg mot slutet ut som att det skulle bli delad pott men Peo Larsson ville annorlunda och tryckte in bollen efter flipperspel bakom den vilt sprattlande Gustavsson och Aggerborg stod som segrare.
MATCHENS LIRARE: ROLF GUSTAVSSON, MCCANN/ERICKSON


Promark – Landia  3-0
P.
Ulf Geijhammar 2, Jan Dahlgren

Promark och Landia bjöd stundtals på bra fotboll i en match där målchanser fanns från båda hållen. Rune Andersson var pigg värre idag men närmare än ett skott i ribban kom han inte. Till skillnad från Landia så tog Promark vara på sina målchanser och vasse Ulf Geijhammar slog in både 1-0 och 2-0 innan matchen avslutades med en klockren volley i mål av Jan Dahlgren.
MATCHENS LIRARE: ULF GEIJHAMMAR, PROMARK