Reklamserien 1986 - 7:e omg


Svea – Adena  0-4
A.
Peter Fridén 2, Leif Westfahl, Mikael Siberow

Adena vann en klar seger över Svea med 4-0. Svea försökte spela taktiskt när ned backade hem och satsade på kontringar. Leif Westfahl gjorde 1-0 ganska tidigt och det resultatet stod sig i 30 minuter innan Svea öppnade sig mot slutet för att få in en kvittering. Då högg Adena till direkt och vips rasslade tre bollar in.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN ERIKSSON, ADENA


CFC – Andersson & Lembke  1-5
C.
Johan Törnquist. A. Bo Björkman 2, Jan Malmsten, Anders Blixt, Peo Sollerud.

Andersson & Lembke och CFC bjöd på en underhållande fotboll i en match där A&L drog det längsta strået och lyckades vinna med 5-1. CFC började som vanligt mycket starkt där Lasse Johansson smekte fram bollen till Johan Törnquist som i sin tur gjorde 1-0. I slutet av första gjorde A&L ett ryck. Först sågade sig Jan Malmsten igenom och kvitterade innan Anders Blixt iskallt nicklobbade in 2-1 med ryggen mot målet. Sedan slog Svenne Carlsson en underbar macka till Bosse Björkman som dräpte in 3-1 och CFC var ett slaget lag.
MATCHENS LIRARE: BO BJÖRKMAN, ANDERSSON & LEMBKE


BOW Reklam – LMB  2-4
B.
Peter Kisfaludy, Peter Hjern. L. Yngve Eriksson 3, Christer Bengtsson

LMB besegrade serieledarna BOW Reklam i en fartfylld match med 4-2. LMB började piggast och Yngve Eriksson gjorde via stolpen 1-0 och följde upp det med att göra 2-0 lite senare som blev halvtidsresultat. BOW kvicknade till i andra halvlek och Peter Kisfaludy kunde dra målvakten och rulla in reduceringen fint assisterad av Michel Rydberg. BOW tryckte då på men Roffe Zetterlund och grabbarna försvarade sig med bravur och när Yngve Eriksson fullbordade sitt hattrick såg det ljust ut. BOW reducerade ånyo då Peter Hjern satte dit bollen efter fin förarbete av Kisfaludy och strax därefter var Bo Wicksell ytterst nära att skalla in kvitteringen men bolluslingen smet utanför krysset. Istället kontrade LMB och Christer Bengtsson nickade in 4-2 på en retur.
MATCHENS LIRARE: ROLF ZETTERLUND, LMB


Promark – Skjöldebrand & Sjögren  1-4
P.
Leif Andersson. S. Hans Knutsson 2, Nils Holm, Tommy Lundberg.

Skjöldebrand & Sjögren ångar på och den här gången var det Promark som fick bita i det sura äpplet. Efter en tafatt första halvlek kom spelet igång och framför allt började S&S trilla boll riktigt fyndigt. Hans Knutsson gjorde 1-0 och Nils ”Preben” Holm 2-0 innan Tommy Lundberg dundrade 3-0. ”Lången” satte sedan 4-0 innan Leif Andersson tröstmålade för Promark.
MATCHENS LIRARE: TOMMY LUNDBERG, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN.


Reklamgruppen – McCann/Erickson  10-3
R.
Freddy Hägglund 7, Henrik Crone 2, Hans Möller. M. Lennart Högman, Paul Bordier, Jonas Hultgren.

Reklamgruppen frångick inte sin vana trogen att bjuda på en målshow. Freddy Hägglund hade en av sina bättre dagar och gjorde inte mindre än sju mål. RG gick raskt upp till 3-0 och såg ut som klara segrare men hawaii-laget släppte upp McCann/Erickson till 4-3 innan det stora rycket kom. Matchen slöt hela 10-3 där bl a Tom Malmros gladde med vårdat och fint spel, hans kämpahumör är det ju inget fel på.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, REKLAMGRUPPEN


Ahlén & Berg – Landia  0-1
L.
Ove Junsjö

Landia svarade för omgång 7:s stora skräll när Ahlén & Berg besegrades med matchen enda mål. A&B brukar ha det marigt mot Landia och det var två är sedan de vann. Matchens enda mål tillverkades av Ove Junsjö som via en försvarare förpassade bollen i mål. Låter det bekant. Leif Sandgren höll ihop försvaret och målvakten Janne Hillman var 100%. Inte ens en straff släppte han in utan räddade otroligt nog även denna.
MATCHENS LIRARE: JAN HILLMAN, LANDIA


Gillberg & Co – Text & Rubrik  5-0
G.
Tage Gustavsson 2, Martin Gumpert, Jan Svensson, Claes Blomquist.

Gillberg & Co seglade upp som nya serieledare efter rena rama mästarliret, vilket fick Text & Rubrik på fall med storstilade 5-0. Hela G&C spelade suveränt, hade proffsigt snack, pep talk på plan och följsamt försvarsspel vilket var en motsats till förra året då frisparkarna duggade tätt. Omställningsspelet var suveränt med blixtsnabba kontringar och mål som följd. Det var mästartakter och visas det här spelet upp i slutspelet (om di kommer dit), så kan det vara möjligt att G&C är det ena finallaget den 30 september. Taggen Gustavsson var säkerheten själv och svarade för två mål men dagens överraskning var Henrik Ekelund som kämpade och stod i som aldrig förr. Härlig uppvärmning, Kenneth, det lönar sig. Samtliga lirare i G&C ville vara Preben Elkjaer men det var bara en som kunde likna honom och det var ”Loket”.
MATCHENS LIRARE: HENRIK EKELUND, GILLBERG & CO


Bo Aggerborg – HLR  4-2
B.
Lars Halldén 3, Tommy Seidefors. H. Robert Berglund, Kalle Sterner.

Bo Aggerborg besegrade HLR med 4-2 men det satt långt inne trots att matchen verkade körd i 20 minuter. HLR började piggast men när Lasse Halldén gjorde entré på banan tog BA över och Lasse satte dit tre raska baljor. HLR vaknade till på slutet och reducerade två gånger om innan Tommy Seidefors satte spiken i kistan.
MATCHENS LIRARE: LARS HALLDÉN, BO AGGERBORG