Reklamserien 1986 - 9:e omg


Svea – Landia  0-5
L.
Rune Andersson 3, Berte Andersson, Leif Sandgren

Charmlaget Landia var först ut i höstpremiären vilket Svea bittert fick erfara. Svea kom med en del nyförvärv och av uppvärmningen att döma skulle Svea springa sönder gubbarna i Landia. Men där fick de tji, då Landia spelade som de varit på träningsläger och bjöd upp till en stor show. Leffe Sandgren var giganten där bak och det han missade tog kanonkeepern Janne Hillman hand om. Berte Andersson på mitten slog tunnlar och passningar som aldrig förr och där framme härjade dribbelkungen Rune Andersson med tre mål som följd. Hela Landia hade lekstuga och mot slutet var det Sveas spelare som ideligen frågade hur mycket det var kvar. Det hela slutade med 5-0 och man minns speciellt när Berte och Pelle Söderman lekte Makarov & Co.
MATCHENS LIRARE: BERTE ANDERSSON, LANDIA


Adena – McCann/Erickson  12-2
A.
Leif Westfahl 4, Peter Fridén 3, Per Lundin 2, Håkan Eriksson 2, Micke Siberow. M. Paul Bordier 2.

Adena gjorde processen kort med McCann/Erickson. Efter en kanonad mot publikliraren i McE:s mål, Arne Ekstrand, slutade det 12-2. Men gladast av alla var nog Arne, vilken lirare. Om alla var lika positiva och rappa i tungan skulle varje match vara en fest. Adenas Leif Westfahl var värst på målfronten med fyra och Peter Fridén dundrade in tre.
MATCHENS LIRARE: ARNE EKSTRAND, MCCANN/ERICKSON


Bo Aggerborg – Andersson & Lembke  4-5
B.
Lars Halldén 3, Ulf Strandberg. A. Jan Malmsten 2, Jonny Bogren, Richard Brunström, Thomas Nilsson.

Andersson & Lembke upprepade fjolårssegern över Bo Aggerborg, denna gång skrevs segersiffrorna till festliga 5-4 i en svängningarnas match. BA tog ledningen men sedan gick A&L upp till 3-1 innan man ”slog sig till ro” och vips stod det 3-4. Sedan var det BA:s tur att slappna av och matchen vände igen till A&L:s fördel. Kalle Almgrens bakåtpass var den garanterat hårdast i Reklamseriens 30-åriga historia. Noterbart är att BA:s Lasse Halldén har ett snitt på tre mål under de senaste fyra matcherna och det var länge sedan man såg Jonny Bogren så aktiv.
MATCHENS LIRARE: KALLE ALMGREN, ANDERSSON & LEMBKE


Gillberg & Co – LMB 6-0
G.
Jan Svensson 2, Magnus Jönsson 2, Martin Gumpert, Henrik Schröder.

Årets överraskning Gillberg & Ció visade att vårens fina spel inte var någon tillfällighet. Efter en otrolig urladdning körde de över LMB med 6-0. LMB skapade trots sifforna flertalet kvalificerade målchanser men Staffan ”Pantern” Gillberg tog allt. Det var ett enorm go i G&C och med det här spelet kan det bli en spännande höst. Hårdskjutande Janne Svensson satte dit två men Martin Gumperts dödsnick i flygande fläng var matchens klo.
MATCHENS LIRARE: MARTIN GUMPERT, GILLBERG & CO


Reklamgruppen – HLR  6-1
R.
Freddy Hägglund 2, Henrik Crone 2, Kenth Bergman 2. H. Ole Söderblom

Reklamgruppen började höstsäsongen på bästa sätt och spöade HLR med hela 6-1. Hasse Möller inledde med att slå den ena öppnande passningen efter den andra. Tre tvåmålsskyttar i form av Henrik Crone, Freddy Hägglund och Kenth Bergman kunde RG visa upp. Bergman opererade blindtarmen för 14 dagar sedan men var nu med igen. Starkt!
MATCHENS LIRARE: TOM MALMROS, REKLAMGRUPPEN


CFC – Text & Rubrik  0-11
T.
Stefan Karlsson 3, Per Larsson 2, Sture Johansson, Jörgen Sandqvist, Hans Johansson, Conny Georgsson, Set Apoj, Göran Lundberg.

Text & Rubrik rivstartade med att utklassa CFC med otroliga 11-0. PÅ T&R:s elva mål kunde de räkna upp åtta olika målskyttar. Alla i laget gjorde mål inkl målvakten. Har jakten på slutspel börjat på allvar nu?
MATCHENS LIRARE: STEFAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK


Promark – BOW Reklam  2-4
P.
Anders Dahlgren, Leif Andersson. B. Peter Kisfaludy 2, Iver Schmidt, Stefan Söderström.

BOW Reklam kunde vinna en alltför tuff och grinig match mot Promark med 4-2. BOW hade hand om spelet men det hindrade inte Leif Andersson att med akuratess dundra in 1-0 på sina gamla lagkamrater. Den avdammade gubben Iver Schmidt gjorde sedan ett mycket grant mål innan Stefan Söderström och Hasse Pettersson sågade sig igenom och BOW hade vänt matchen. När sedan Peter Kisfaludy ökade på till 3-1 i andra halvlek såg Promark slagna ut. Men Anders Dahlgren gav matchen nytt liv med sitt 2-3 mål och i slutminuterna kom en Promarkspelare helt fri med Michel Rydberg. Miche gjorde då en otrolig dubbelräddning och blev i det läget stor matchvinnare. BOW gjorde sedan 4-2 och matchen var körd. Upp med mungiporna när ni lirar, gubbar.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, BOW REKLAM


Ahlén & Berg – Skjöldebrand & Sjögren  2-0
A.
Mats Lundström, Olle Collin.

Så börjar det äntligen stämma lite för de dubbla mästarna Ahlén & Berg. Skjöldebrand & Sjögren fick stryk med 0-2 men de hade bara sex man vilket är bra kämpat. S&S Leif Eriksson var planens gigant medan Hans Knutsson med lite tur kunde ha gjort både ett och två mål. Men i ärlighetens namn så skulle A&B gjort betydligt fler mål om siktet varit bättre inställt. ”- Det här var i alla fall ett steg i rätt riktning”, sa Peter Ahlén innan han gick in i duschen. S&S måste nu med stor sannolikhet ta minst sex poäng på de nästkommande fyra matcherna för att slutspelschansen ska finnas kvar inför spurten.
MATCHENS LIRARE: LEIF ERIKSSON, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN