Text & Rubrik – McCann/Erickson  11-0
Stefan Karlsson 4, Per Larsson 2, Hans Johansson 2, Set Apoj, Sture Johansson, Lars Grimlund.

Text & Rubrik är något av höstens lag så här långt och det fick McCann/Erickson bittert erfara. 11-0 är siffror som talar sitt tydliga språk. Som vanligt var målen fördelade på många olika fötter men värst var Stefan Karlsson med fyra strutar. T&R har på de inledande fyra matcherna idel segrar och 33-6 i målskillnad. Starkt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN NYGREN, MCCANN/ERICKSON

Skjöldebrand & Sjögren – Bo Aggerborg  3-6
Hans Knutsson, Håkan Persson, Thomas Lindqvist. B. Ingemar Ederström 4, Ulf Strandberg, Mats Ahlberg.

Bo Aggerborg vann en väldigt bra match över Skjöldebrand & Sjögren med 6-3. Den första halvleken bjöd på underbar fotboll, bollen spelades efter marken i ett högt tempo där precisionen i passningarna, vändningarna i spelet och inte minst kämpahumöret var på topp. Man minns speciellt Hans Knutssons fräcka mål och Leif Eriksson superba speluppfattning. Inledningen av andra blev helt avgörande för utgången av matchen. Först sköt Knutsson i stolpens insida, sedan kontrade BA först in ett mål och sedan ett till vilket avgjorde fighten. S&S tvingades spela offensivt vilket gav BA flera tillfällen till kontringar och 3-1 blev 6-3 efter bl a fyra snygga baljor av andra halvleks gigant, debutanten Ingemar Ederström. Matchens delikatess svarade annars Thomas Lindqvist för när han likt en brasilianare på Copacabana helt fantastiskt klackade in bollen på ett akrobatiskt sätt ur en dålig vinkel. Vilket mål!
MATCHENS LIRARE: INGEMAR EDERSTRÖM, BO AGGERBORG

Landia – Reklamgruppen  3-1
Leif Sandgren, Berte Andersson, Sture Eklund. R. Freddy Hägglund.

Storsensationen Landia fortsätter att vägra förlora och idag besegrade man annars så starka Reklamgruppen med 3-1. RG började bäst och Freddy Hägglund kunde nicka in 1-0 på Hasse Möllers geniala passning. Efter det målet hade RG både en ribba och en stolpe plus flera kvalificerade målchanser. Landia redde ut den stormen och Leif Sandgren kvitterade till 1-1. I den andra halvleken kopplade Landia mer och mer grepp om matchen där Berte Andersson och Sture Eklund såg till att ställningen blev 3-1. Det var länge sedan man såg Christer Sandberg kämpa så men det var ju också hans första match i den röd-vita dräkten sedan han lämnade Promark (summa okänd). Nämnas ska att Landia än så länge inte förlorat med de andra lagen som ligger på slutspelsplats. Starkt.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER SANDBERG, LANDIA

LMB – Svea  7-2
Åke Eriksson 3, Thomas Albinsson 2, Sonny Gustavsson 2. S. Thomas Svensson, Bertil Enholm.

LMB tog sista chansen att haka på slutspelsgängen i och med segern över Svea med 7-2. Svea inledde piggast men det hindrade inte LMB från att gå till halvtidsvila med 2-0. I början av andra hände något märkligt efter att Svea först reducerat, då LMB lyckades med allt under fem minuter och gjorde fyra raka baljor. Åke Eriksson svarade för tre mål.
MATCHENS LIRARE: ÅKE ERIKSSON, LMB

Gillberg & Co – Ahlén & Berg  2-6
G.
Claes Blomquist, Martin Gumpert. A. Mats Lundström 3, Tommy Nyman 2, Kurt Richardsson.

Det blev de dubbla mästarna Ahlén & Berg som stoppade sensationslaget Gillberg & Co:s förkrossande segersvit i årets serie. A&B kunde vinna med hela 6-2 och därmed bytte lagen plats i tabellen. A&B svarade för en magnifik första halvlek och skaffade sig en 3-0 ledning efter tre likartade mål, underbara genomskärare till fristående spelare vid bortre stolpen var vapnet. I början på andra satsade G&C:s sex man allt på ett kort och gick upp till 2-3 och därefter ett par gyllene tillfällen till kvittering som dock misslyckades. G&C tröttnade sedan förklarligt och A&B gick ifrån efter bl a tre mål av Mats Lundström som nu verkar ha fått upp ångan.
MATCHENS LIRARE: JAN SVENSSON, GILLBERG & CO

Adena – BOW Reklam  1-4
Leif Westfahl. B. Peter Kisfaludy 2, Janne Rydberg 2.

De nya serieledarna heter BOW Reklam som kunde efter en enorm kämpainsats med endast sex man slå tillbaka Adena med rättvisa 4-1. Peter Kisfaludy inledde med att göra 1-0 något som Leif Westfahl kvitterade då han pricksköt i krysset. Då trodde man att Adena skulle ta tag i matchen med en man mer. BOW backade då hem taktisk och kontrade, sedan hade de Kisfaludy som ägde mittplan och ingen av Adenas spelare kunde ta bollen ifrån honom. Vidare så höll backstrategerna Leif Söderberg och Ola Danhard tätt bakåt samtidigt som Michel Rydberg tog allt i målet. Brorsan Janne Rydberg satte två mål och Bengt Wicksell kämpade som aldrig förr. Se upp för BOW:s specialhörnor.
MATCHENS LIRARE. OLA DANHARD, BOW REKLAM

Promark – CFC  5-0 (WO)

Andersson & Lembke – HLR  5-2
Philip Jones 3, Sven Carlsson, Douglas Hamilton. H. Micke Amnehed, Kalle Sterner.

Två härliga lag bjöd på en äkta korpfotboll och den här gången var det Andersson & Lembke som besegrade HLR med 5-2. HLR inledde piggt och gjorde 1-0 men i mitten av matchen kom den gamla fruktade duon Sven Carlsson och Philip Jones igång. Ställningen förvandlades raskt till 4-1 och därmed var matchen körd efter Carlssons nedtagningar och Jones målsinne som var matchens behållning. Noterbart är att Kalle Almgren prickat in formtoppen lagom till slutspelet.
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE