LMB – McCann/Erickson  5-0 (WO)

Skjöldebrand & Sjögren – Reklamgruppen  2-2
S. Jan Ek 2. R. Kenth Bergman, Henrik Crone.

Reklamgruppen vann en poäng och Skjöldebrand & Sjögren förlorade en poäng, så kan den här 2-2 matchen sammanfattas. Det var dessutom en mycket viktig match för båda lagen då det segrande laget skulle vara så gott som klart för slutspel. Nu kanske de spelade bort varandra. S&S började bäst mot RG:s sex man och Jan Ek gjorde både 1-0 och 2-0 där chanser till flera mål fanns. De såg ut att gå mot en klar seger men i slutminuterna gjorde Kenth Bergman lite turligt 1-2 och strax därefter satte Henrik Crone kvitteringen upp i nättaket från nära håll. Vilken vändning igen!
MATCHENS LIRARE: JAN EK, SKJÖLDEBRAND & SJÖGREN

Text & Rubrik – HLR  2-3
T. Stefan Karlsson, Lars Grimlund. H. Johan Reuterling, Micke Amnehed, Göran Larsson.

Mot all expertis så skrällde HLR och besegrade f d ”höstens lag” Text & Rubrik med 3-2. T&R kom med sin starkaste uppställning och trodde väl att det bara var att gå ut och hämta två poäng eftersom HLR:s tabellplacering är som den är i år. T&R fick en obehaglig överraskning när HLR trampade gasen i botten. När halvtidssignalen ljöd stod det ”bara” 3-0 där man speciellt minns Göran Larsson underbara lobb i mål. Inte förrän HLR missat två helt öppna mål och haft ett ribbskott vaknade T&R. Helt plötsligt skapades det mängde av målchanser men Stene Magnusson tog det mesta med både tur och skicklighet. Närmare än 2-3 kom aldrig T&R som nu är piskade att vinna sista matchen för att gå till slutspel.
MATCHENS LIRARE: STENE MAGNUSSON, HLR

Promark – Bo Aggerborg  5-1
P. Roger Jonsson 3, Owe Wahlberg, Leif Andersson. B. Mats Ahlberg

Promark och Bo Aggerborg spelade en helt avgörande match om vilket av dessa topplag (i vanliga fall) som skulle få stiga av slutspelsbåten. BA hade ånyo bara sex man och Promark tog tag i spelet. Efter 25 minuter var ställningen bara 1-0 då BA försvarade sig föredömligt och började dessutom skapa chanser. Med tio minuter kvar så avgjordes matchen då Mats Ahlberg bröt sig fram men blev tacklad. En avvaktande frispark höll bollen i spel och Mats sköt i ribban varpå han dök på sig egen retur men sköt över då bollen var en meter från mållinjen. Han får kallas Mats ”Prati 2” Ahlberg. I anfallet efter bufflade sig Leif Andersson igenom och bollen hamnade till sist hos Roger Jonsson som gjorde 2-0. Resten av matchen blev en transportsträcka fram till 5-1
MATCHENS LIRARE: ULF STRANDBERG, BO AGGERBORG

Gillberg & Co – Svea  1-1
G. Thomas Carlsson. S. Ola Fernqvist

Svea svarade för en riktig sensation när man knep en pinne från årets överraskningslag Gillberg & Co. Svea har ju spelat bra en längre tid men förlorat mot det ena topplaget efter det andra. Efter en mållös första halvlek kom Svea med giftiga framstötar. I en av dessa sköt Ola Fernqvisst stenhårt ribba och ner och från två meter nickade Bertil Enholm mot ett övergivet mål men på något akrobatiskt sätt så räddade Staffan Gillberg. Samma Sveaduo kunde något senare göra 1-0 då Ola sköt en markare som Bertil hoppade över elegant vilket ställde målvakten helt. Tre minuter före full tid nicklobbade Thomas Carlsson in 1-1, ett tämligen rättvist resultat.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR ENHOLM, SVEA

Landia – Adena  0-1
A. Peter Fridén

Det blev Adena som spräckte Landas svit via en 1-0 seger. Adena var det klart bättre laget men Landias backlinje inkl Janne Hillman i målet spelade strålande. Inte förrän i andra halvlek kom segermålet då Peter Fridén stenhårt skruvade in en frispark mycket elegant. Trots flertalet målchanser för Adena blev det bara ett mål i denna match.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SVÄRD, ADENA

BOW Reklam – Andersson & Lembke  6-4
B. Michel Rydberg 2, Stefan Söderström, Iver Schmidt, Peter Kisfaludy, Bengt Wicksell. A. Philip Jones 3, Johan Halvarsson

BOW Reklam och Andersson & Lembke spelade en mycket trevlig match som till slut serieledarna BOW vann med härliga 6-4. BOW hade hand om spelet men A&L kontrade effektivt. Lagen följdes åt till 2-2 innan BOW skaffade sig ett 4-2 överläge som blev halvtidsresultatet. Man minns speciellt Iver Schmidts kanon i krysset. I den andra halvleken var Philip Jones direkt lysande och bokfördes totalt för tre mål i matchen.
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE

Ahlén & Berg - CFC  5-0 (WO)