Slutspel 1986 - Final

Ahlén & Berg – Adena  3-1
AB.
Allan Oskarsson, Tommy Nyman, Mats Lundström. A. Peter Fridén.

För tredje året i rad fick Peter Ahlén gå fram och hämta bucklan och sedan höja den i skyn. Ahlén & Berg besegrade nämligen Adena rättvisa 3-1, trots att Adena fick en drömstart med ett mål redan i matchinledningen. Robert Carlströmmer sköt i stolpen och Peter Fridén satte dit returen. A&B:s nervtrådar släppte efter han men dessförinnan hade Håkan Eriksson sånär utökat Adenas ledning till 2-0. Allan Oskarsson kunde med akuratess smälla in 1-1 från 15-20 meter i målvaktens högra nedre stolpe, därefter satte Tommy Nyman 2-1 för A&B. I den andra halvleken spelade A&B mycket stabilt och hade ett klart grepp om matchen. Det var bara Adenas duktige målvakt Stefan Åstrand (bäst på plan enligt Lennart Hyland) som höll laget kvar i matchen efter flera kvalificerade räddningar. Enda gången A&B var i gungning var när Adena hade en trippelchans då 7-8 minuter återstod, då ett mål hängde i luften. Matchen dog sedan då Kurt Richardsson blev fälld och FIFA-domaren Rune Larsson pekade på straffpunkten. Mats ”Kakan” Lundström satte iskallt stramaren till 3-1. Grattis grabbar, Det gäller att var bäst när det gäller.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ÅSTRAND, ADENA

Match om 3:e pris

Gillberg & Co – Reklamgruppen  3-2
G.
Martin Gumpert 3. R. Kenth Bergman, Henrik Crone.

Gillberg & Co vann matchen om 3:e pris över ett av årets överraskningslag Reklamgruppen. Det här var rent spelmässigt en klart mycket bättre match än finalen. Martin Gumpert i G&C gjorde första halvlekens enda mål men den för dagen mycket offensiva Tom Malmros i RG var ytterst nära nätkänning vid två tillfällen där ribba ner var närmast. Matchen tände till ytterligare när Kenth Bergman ”modigt” gick upp och nickade in 1-1. Därefter klev planens iskallaste aktör in i bilden, nämligen Martin Gumpert, som med två mål såg till att ställningen blev 3-1. Det ena målet var en elegant vänster utsida. I slutminuterna ordnade Henrik Crone lite spänning när han med sträckt vrist från 25 meter dundrade in reduceringen i nättaket. G&C lyckades hålla undan.
MATCHENS LIRARE: MARTIN GUMPERT, GILLBERG & CO