Slutspel 1986 - Kvartsfinaler

BOW Reklam – Reklamgruppen  3-6
Peter Kisfaludy, Stefan Söderström, Ola Danhard. R. Kenth Bergman 5, Freddy Hägglund.

En första klassens sensation inträffade när det typiska cuplaget Reklamgruppen spelade skjortan av seriesegrarna BOW Reklam i den första kvartsfinalen. Det var f ö BOW:s första förlust i höst, snöpligt. Segersiffrorna skrev till 6-3 och den här matchen var mycket sevärd med högt tempo, härliga dragningar, kanonmål och framför allt RG:s andra halvlek. Annars var det BOW som programenligt tog ledningen då skyttekungen Peter Kisfaludy sköt ett skott via en försvarare och in i mål. Efter c:a tio minuter började RG spela riktigt hyfsat och Kenth Bergman gjordes ned två gånger i straffområdet utan åtgärd från domaren. Ändå lyckades Bergman med konststycket att sätta två baljor och en sensation låg i luften. BOW lyckades vända på steken då först Stefan Söderström vådasköt i målvaktens vänstra kryss och sedan vådasköt Ola Danhard i det andra krysset. Ola avlossade skottet stående vid hörnflaggan och det målet kom med endast tio sekunder kvar av första halvlek. Den andra halvleken blev en manifestation från RG:s sida. Det började med att Bergman för tredje gången blev nedsågad i straffområdet och på den efterföljande straffen kom kvitteringen. Sedan hände saker mycket fort då Freddy Hägglund satte 4-3 på en helv ”bissa” och därefter bombarderades BOW:s mål. Matchens store fältherre Bergman spädde på med ytterligare två mål och svarade alltså för hela fem fullträffar! Det här var säkerligen RG:s bästa match i år och upprepar de detta spel mot Adena (2-4 förlust i serien) kan allt hända. En sak är nog alla överens om och det är att RG är ett typiskt cuplag. Laget klarade sig precis till slutspel då resultaten i sista omgången fick 100% i deras väg. De förlorade med 1-5 mot BOW ifjol och 3-8 i årets serie. Nu vände det och man vann med 6-3. Starkt!
MATCHENS LIRARE: LEIF SÖDERBERG, BOW REKLAM

Gillberg & Co – Promark  3-0
G.
Martin Gumpert 2, Magnus Jönsson.

Gillberg & Co:s något skadedrabbade lag lyckades perfekt med sin taktik och manövrerade ut formstarka Promark (fyra raka segrar med 25-4 i målskillnad) med 3-0. Promark tog tag i spelet men efter c:a tio minuter dök Magnus Jönsson upp från ingenstans och sprätte upp 1-0 i nättaket. När sedan Martin Gumpert påpassligt gjorde 2-0 tvingades Promark på storoffensiven. Trots att Promark hade grepp om spelet skapades det inte många målchanser. G&C backade hem där Thomas Carlsson och Tage Gustavsson var mycket framgångsrika. Hade Roger Jonsson i Promark nickat in sitt guldläge kunde slutminuterna blivit spännande. Istället gjorde Gumpert 3-0 och matchen var körd. Därmed har G&C slagit Promark två gånger i höst, 4-1 och 3-0. Nu väntar en rysare mot Ahlén & Berg i semifinal. Seriematchen vann A&B med 6-3.
MATCHENS LIRARE: LENNART GILLBERG, GILLBERG & CO

Adena – Landia  6-1
Peter Fridén 4, Robert Carlströmmer 2. L. Ove Junsjö

Adena spelade sin bästa match för säsongen och precis som för elva dagar sedan besegrade de Landia. Den här gången var siffrorna mycket klarare och 6-1 var rättvisande. Matchen startade med att båda lagen hade två kvalificerade målchanser var innan Adena ryckte till sig en 2-0 ledning efter fem minuter. Efter tio minuter stod det 4-0 och vilken start det var där Adena lyckades med allt och hade dessutom marginalerna på sin sida. Överraskningen Landias saga är alltså slut för den här gången, kom igen gubbar! Adenas framfart ska f ö bli intressant att följa då de stundtals visade upp mästartakter.
MATCHENS LIRARE: OVE JUNSJÖ, LANDIA

Ahlén & Berg – LMB 5-0 (WO!!)

Ahlén & Berg behövde bara ställa ut skorna för att vinna. LMB som stormat fram i slutskedet på serien med fem raka segrar och var ”nästan” favoriter mot A&B. Dagen innan match blev spelare skadade och lägg där till sjukdom och tjänsteresor så har ni förklaringen. LMB fick bara ihop ett fåtal gubbar och tvingades lämna WO. Tragiskt.