Slutspel 1986 - Semifinaler

Ahlén & Berg – Gillberg & Co  2-1
Kurt Richardsson, Peter Ahlén. G. Tage Gustavsson.

Ahlén & Berg tog sig till sin tredje raka final när Gillberg & Co besegrades med knappa men rättvisa 2-1. Det här var en stentuff match, nästan i överkant tuff då vissa aktörer på planen tog det lite väl allvarligt. Matchen avgjordes under några speciella minuter i mitten av matchen. I slutet på första rann måltjuven Kurt Richardsson igenom på en kontring efter högerkanten och satte dit 1-0 i burgaveln. Direkt efter avspark i andra halvlek chansade Peter Ahlén med ett skott från 20 meter som gick lite turligt in via stolpen. I det läget såg A&B ut som klara segrare men en av planens bästa spelare, Tage Gustavsson, kunde reducerad efter ett väl avvägt skott och samme Tage var nära att kvittera i slutminuterna. A&B lyckades hålla undan och spelar final nästa tisdag mot Adena.
MATCHENS LIRARE: TAGE GUSTAVSSON, GILLBERG & CO

Adena – Reklamgruppen  7-3
Jan Lundin 2, Peter Fridén 2, Robert Carlströmmer 2, Mikael Svärd. R. Freddy Hägglund 2, Willy Larsson.

Adenas segertåg fortsätter och den här gången besegrades Reklamgruppen med klara 7-3 efter att Adena imponerat. Den här matchen började i ett rysligt tempo av två målglada lag där det stod 2-2 bara efter ett par minuter. RG tog ledningen med 1-0 genom Freddy Hägglund som dunkade upp bollen i nättaket efter en genial passning från Kenth Bergman. Adenas Jan Lundin och Peter Fridén såg till att 0-1 blev 2-1 innan Willy Larsson kvitterade. I slutet av första gjorde Adena ett av sina berömda ryck och gick upp till 5-2. Den andra halvleken blev en ren transportsträcka fram till 7-3. Matchen innehåll inte mindre än fyra tvåmålsskyttar i Adenas Jan Lundin, Peter Fridén och Robert Carlströmmer samt RG:s Freddy Hägglund. Se upp med Adenas första halvlekar, 5-0 på Landia och 5-2 på Reklamgruppen imponerar.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SVÄRD, ADENA