Ahlén – Adena  3-1
Ah.
Allan Oskarsson 2, Mats Lundström. A. Leif Westfahl

Enligt traditionerna är fjolårsfinalisterna första paret ut och matchen slutade i da capo, d v s 3-1 till Ahlén. Redan från start tog Ahlén ett klart grepp om matchen men Adena försvarade sig föredömligt med Mikael Svärd som dirigent och 1-0 var ett rättvist halvtidsresultat. I andra blev spelet jämnare och vi fick bevittna en bra match där båda lagen hade varsin träträff innan Ahlén gick ifrån till 3-0. Allan Oskarsson blev tvåmålsskytt i matchen men matchens lirare var Mats Lundström som med sin irrationella spelstil var framme och avgjorde matchen med sitt påpassliga 2-0 mål.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDSTRÖM, AHLÉN

Åka Skidor – Svea  3-4
Å.
Kenneth Berg, Leif Eriksson, Ulf Strandberg. S. Bertil Enholm 2, Tord Sikström, Thomas Svensson.

Svea svarade för första omgångens stora bomb när de premiärbesegrade Åka Skidor. Svea brukar alltid förlora mot Bo Aggerborg och nu när dessutom Aggerborg och Skjöldebrand & Sjögren har gått ihop till Åka Skidor var ju bragden fullständigt. Det var en svängig och rolig match som skiftade ideligen i målprotokollet. Till slut vann Svea med 4-3 efter bl a två mål av Bertil Enholm och en ribba-stolpe-i-krysset mål av Thomas ”Gulddojjan” Svensson. Planens stora gigant och spelgeni var annars spelmotorn Tord Sikström.
MATCHENS LIRARE: TORD SIKSTRÖM, SVEA

Gillberg & Co – Ogilvy & Mather  2-1
G.
Martin Gumpert 2. O. Erik Karlsson.

Gillberg & Co besegrade nykomlingen Ogilvy & Mather med 2-1 efter det att trollgubben Martin Gumpert svarat för båda fullträffarna och kämpat så att uppkastningarna var nära. G&C visade upp ett disciplinerat försvarsspel med Jan Svensson mellan stolparna som sista utpost vilket var det som fällde avgörandet. O&M saknade alltså inte målchanser men det dröjde fram till slutsekunderna innan fartfantomen Erik Karlssons inlägg slutade med ett självmål uppdunkat i nättaket. Härlig träff, ”Taggen”.
MATCHENS LIRARE: MARTIN GUMPERT, GILLBERG & CO

Veckans Affärer – Brindfors  2-4
V.
Stefan Svanfeldt 2. B. Thomas Molin 2, Ulf Kjellin 2.

Två mycket trevligt spelande nykomlingar i form av Brindfors och Veckans Affärer bjöd upp till fotbollsfest i solskenet. Matchen var jämn inledningsvis mellan dessa bastanta gossar. Matchen avgjordes inte förrän i mitten av andra halvlek då ”mannen från Gullmarsplan”, Ulf Kjellin, dök upp och elegant lobbade in 3-1. Den här matchen hade tre tvåmålsskyttar i Thomas Molin och Kjellin från Brindfors och Stefan Svanfeldt i VA. Planens playmaker var Stefan Öström i Brindfors som serverade den ena fina passningen efter den andra. Håkan Eriksson har väl sällan skådats bättre så här tidigt på säsongen. ”- En halvtimmes träning gjorde susen”, sa Håkan och gled in i omklädningsrummet med ett leende på läpparna.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ÖSTRÖM, BRINDFORS

Andersson & Lembke – Landia  0-6
L.
Leif Sandgren 3, Andreas Jansson, Christer Sandberg, Pelle Söderman.

Landia startade serien på ett bländande sätt och formligen spelade skjortan av annars så starka Andersson & Lembke. Segersiffrorna skrevs till 6-0 efter 3-0 i paus och många av målen var rena delikatesser efter fotbollens ABC-bok. Man minns speciellt ett praktexemplar då Leif Sandgren slog en frisparkscross från eget straffområde till Berte Andesson. Berte tog ner bollen på bröstet så den bara ”dog” och slog i sin tur en cross till gubben Pelle Söderman som sprungit ända upp i anfallet där han elegant vickade bollen in i mål. Sandgren gjorde tre mål men Berte var planens spelgeni, vilka dragningar! Fortsätt så här Landia så blir 1987 ert år. De ska sägas att A&L skapade ett dussin chanser men Janne Hillman tog allt.
MATCHENS LIRARE: BERTE ANDERSSON, LANDIA

BOW Reklam – Text & Rubrik  6-3
Michel Rydberg 3, Peter Kisfaludy, Bengt Wicksell, Janne Rydberg. T. Donald Erlandsson 2, Per Larsson.

BOW Reklams virvlande tempo tog musten ur Text & Rubrik som besegrades med tennissiffrorna 6-3. Stundtals märktes det att BOW vann serien ifjol, som när de först ledde med 3-0 och T&R reducerade och hade bud på mer. Istället ryckte BOW och vips var matchen körd. Michel Rydberg var pigg värre och bokfördes för tre strutar.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, BOW REKLAM

Face/Rönnberg – LMB  2-3
Tommy Seidefors 2. L. Yngve Eriksson 2, Ronny Ljungvall

LMB kunde efter en riktig kämpamatch, kryddat med lite tur, besegra den starka nykomlingen Face/Rönnberg. Första halvleks stora profil Yngve Eriksson gjorde 1-0 á la Ralf Edström i VM 1974. Tommy Seidefors slog sedan omedelbart till med att av de hårdaste skotten som skådats på Hjorthagens IP. Dessa hårdskjutande gubbar gjorde sedan ytterligare varsitt mål. Erikssons mål avgjorde matchen med endast 20 sekunder kvar efter det att F/R tryckt på hela andra halvlek och dessutom fått ett mål tvivelaktigt bortdömt minuten från slutet.
MATCHENS LIRARE: LARS BENGTSSON, LMB

Promark – Projekthuset  0-1
PH.
Torbjörn Wik.

Den oerhört starka nykomlingen Projekthuset kunde via en knapp 1-0 viktoria besegra Promark. Det har var en stentuff match med stundtals bra fotboll, där båda lagen hade ett stabilt försvarsspel. Promark anföll friskt men Lars ”Lappen” Enström var omutlig i målet och ”Lappen” spelade just i Promark för två säsonger sedan. Dagens enda målskytt blev framfusige Torbjörn Wik.
MATCHENS LIRARE: LARS ENSTRÖM, PROJEKTHUSET