Reklamserien 1987 - 2:a omg

Gillberg & Co – Svea  0-2
S.
Christer Lepistu, Tord Sikström.

”Jättedödarna” Svea följde upp skrällen mot Åka Skidor med spöa 1986-års bronsmedaljörer Gillberg & Co med rättvisa 2-0. Christer Lepistu inledde med att göra 1-0 och därefter hade Svea det mesta av spelet frånsett en tiominuters period i första halvlek när G&C hade en stolpe. Matchen avgjordes inte förrän i slutminuterna då Sveas oerhört viktiga spelare Tord Sikström dundrade in tvåan. Faktum var att hade inte G&C:s målvakt Tomas Svensson varit så duktig hade siffrorna blivit ännu större. Vilken kanonstart på säsongen, Svea!
MATCHENS LIRARE: TOMAS SVENSSON, GILLBERG & CO


Ogilvy & Mather – Veckans Affärer  3-3
O.
Stefan Rudels 2, Lars Axelsson. V. Per Burevall 2, Stefan Svanfeldt.

De båda nykomlingarna Veckans Affärer och Ogilvy & Mather delade broderligt på poängen i denna mycket trevliga publikmatch. OM startade i ett rasande tempo och de 1-0 de fick kunde lika gärna varit 3-0. VA kom sedan in i matchen och målchanserna duggade tätt från båda håll. När Lars Axelsson skruvade in en frispark i krysset som betydde 2-1 till OM trodde man att det var segermålet. VA ville annorlunda och framför allt Per Burevall som med två snygga mål vände på steken. Minuten före full tid kvitterade Stefan Rudels till 3-3 i en match som lika gärna kunde slutat 7-7.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, OGILVY & MATHER


Brindfors – Ahlén  1-1
B.
Thomas Molin. A. Kurt Richardsson.

Ahlén och Brindfors spelade oavgjort i en tillknäppt historia. Ahlén var bara sex man och Kurt Richardssons mål i början av matchen såg länge ut att bli ett segermål. Brindfors hade hand om spelet och skapade mängder av målchanser men Ahléns kontringar var oerhört giftiga där Richardsson var hal som en ål. Thomas Molin kvitterade sedan på slutet.
MATCHENS LIRARE: KURT RICHARDSSON, AHLÉN


Projekthuset – Face/Rönnberg  1-5
P.
Lars Enström. F. Thomas Carlsson 2, Jan Kvistberg, Anders Gränd, Lars Halldén

Face/Rönnberg kunde efter en riktig fem-etta besegra Projekthuset. PH inledde oerhört starkt då man visade faktiskt mästartakter och när Lars Enström gjorde 1-0 trodde man att det vara bara början. Matchbilden ändrades efter att Lars Halldén spelat fram Jan Kvistberg som styrde bollen i mål till 1-1. F/R började spela drömfotboll med tvåmålsskytten Thomas Carlsson som dirigent och matchen slöt alltså 5-1 till ett mycket bra F/R. Vad hände Projekthuset?
MATCHENS LIRARE: THOMAS CARLSSON, FACE/RÖNNBERG


HLR – BOW Reklam  0-5 (WO)


Text & Rubrik – Andersson & Lembke  2-6
T.
Per Larsson, Hans Johansson. A. Philip Jones 2, Bo Eklund, Thomas Nilsson, Sven Carlsson, Bo Björkman.

Andersson & Lembke kom snabbt över den tillfälliga kollapsen laget råkade ut för i den första omgången och besegrade nu Text & Rubrik med 6-2. Det satt hårt åt, trots siffrorna, för T&R kämpade tappert så länge orken höll. Till slut gick proppen ur och A&L missade även många chanser men de skapades i alla fall.
MATCHENS LIRARE: SVEN CARLSSON, ANDERSSON & LEMBKE


Landia – Åka Skidor  0-1
Å.
Pelle Svärling.

Åka Skidor kunde vinna med enda målet mot Landia där ÅS hade ett klart grepp om matchen. Men så länge målen uteblev var det nerv i matchen och in i det sista var Landias kontringar livsfarliga.
MATCHENS LIRARE: PELLE SVÄRLING, ÅKA SKIDOR


Adena – Promark  2-8
A.
Libbe Inzaina, Christian Levander. P. Leif Andersson 2, Roger Jansson 2, Owe Wahlberg, Ronald Åman, Anders Dahlgren, Björn Westerberg.

Promark bjöd upp till kalasfotboll när de besegrade Adena med hela 8-2. Målen fördelades på sex olika fötter där Leif Anderssons 1-0 var en delikatess med nedtagning på bröstet innan skottet. Matchens behållning var annars Pelle ”Keeper” Kotschaks målvaktsspel.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHAK, PROMARK


LMB – Reklamgruppen  4-2
L.
Sonny Gustavsson 2, Åke Eriksson, Yngve Eriksson. R. Freddy Hägglund 2.

LMB besegrade Reklamgruppen i en mycket bra match med massor av fina kombinationer och målchanser. LMB gick ifrån till 4-0 innan RG reducerade två gånger och hade bud på mer. Ja, det här var den bästa matchen så här långt i år. Stig Nilssons bakåtklack till egen målvakt efter hörna var ett av de svettigaste som skådats på Hjorthagens IP. Hasse Möller var offensiv värre som flygande målvakt.
MATCHENS LIRARE: HANS MÖLLER, REKLAMGRUPPEN