Reklamserien 1987 - 3:e omg


Veckans Affärer – Svea  0-6
S.
Petter Wåhlén 2, Christer Lepistu 2, Tord Sikström, Anders Mårdh.

Svea är nya serieledare efter att ha spelat ut Veckans Affärer efter konstens alla regler. Därmed har man tagit sin tredje raka seger och är den enda laget som tagit full pott så här långt. Petter Wåhlén och Christer Lepistu blev tvåmålsskyttar men det är fel att nämna någon speciell i ett mycket bra Svea. De tredubbla mästarna Ahlén stod och tittade på och sa ”- Vad bra dom är, det blir en härlig seriefinal på fredag”.
MATCHENS LIRARE: LAGMASKINEN SVEA


Ahlén – Ogilvy & Mather  5-0
A.
Mats Lundström 3, Kurt Richardsson, Ulf Åström.

Ahlén kunde med bara sex man besegra Ogilvy & Mather med klara 5-0, efter det att den evigt unge Mats Lundström (han med den röda kärran) gjort tre mål. Ahlén spelade taktiskt och hade inte Stefan Rudels gjort den ena kanonräddningen efter den andra i slutskedet hade siffrorna blivit större. Kom igen, gubbar.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDSTRÖM, AHLÈN


Gillberg & Co – Landia  1-7
G.
Martin Gumpert. L. Rune Andersson 3, Leif Sandgren 2, Christer Sandberg, Pelle Söderman

Landia fortsätter att övertyga och fjolårsspelet med kvartsfinal i bagaget var inte någon tillfällighet. Rune Andersson var på bästa humör och låg bakom det mesta i anfallsväg och gjorde dessutom tre mål. Innan slutsignalen ljöd hade det blivit 7-1.
MATCHENS LIRARE: RUNE ANDERSSON, LANDIA


Åka Skidor – Text & Rubrik  7-3
Å.
Stefan Ytterborn 2, Ulf Strandberg 2, Pelle Svärling 2, Hans Knutsson. T. Hans Johansson 2, Per Larsson.

Åka Skidor spelade totalfotboll och eftersom de mötte Text & Rubrik blev det målfrosseri som vanligt när T&R spelar. Eller vad sägs om 3-6, 2-6 och nu 3-7. ÅS första mål var en grann sak när först Kenneth Berg gjorde en patenterad tvåfotsdragning som ingen kunde förutse och spelade fram Stefan Ytterborn som efter att ha brottats med mållinjen ett tag petade in 1-0. Än värre var Persas ”bissa” vilket var ett av de svettigaste mål som presterats på Hjortis. ÅS var som sagt bra och ännu bättre blir de väl när Ekis får med sig några frisparkar och när Knutsson har spelat in sina strykjärn.
MATCHENS LIRARE: LEIF ERIKSSON, ÅKA SKIDOR


Andersson & Lembke – HLR  6-3
A.
Philip Jones 3, Johan Halvarsson, Thomas Nilsson, Anders Blixt. H. Micke Amnehed 3.

Andersson & Lembke spelade en mycket trevlig fotboll och lade HLR på rygg med setsiffrorna 6-3. Det hjälpte föga att höstens måltjuv Micke Amnehed gjorde tre för Philip Jones, skytteligaledaren, gjorde även han tre. A&L ångar på i sedvanlig stil.
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, ANDERSSON & LEMBKE


BOW Reklam – LMB  1-1
B.
Peter Kisfaludy. L. Yngve Eriksson

BOW Reklam och LMB delade broderligt på poängen i en stentuff och stundtals trevlig match. Yngve Eriksson dundrade in 1-0 och sedan kvitterade Peter Kisfaudy nästan från halva plan. Resten av matchen var ett ställningskrig där man speciellt minns Peter Söderströms kanonräddningar.
MATCHENS LIRARE: PETER SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM


Reklamgruppen – Projekthuset  4-3
R.
Pelle Ericsson 2, Freddy Hägglund, Henrik Crone. P. Rolf Widström 2, Erkki Melander

Reklamgruppen besegrade Projekthuset i den tredje omgångens trevligaste match. Efter det att RG chockstartat med att göra 1-0 och missat ett ”Prati-läge” så kom PH allt mer in i matchen. Målchanserna avlöste varandra på båda sidor och speciellt Per Cason i PH fick göra några halsbrytande räddningar. Efter att Rolf Widström kvitterat slog Erkki Melander en hörna direkt i mål vilket betydde halvtidsledning. I andra pressade RG på ordentligt för en kvittering och fick till slut in bollen. Widström gjorde sedan 3-2 med fem minuter kvar och då kunde man sätta en tia på att PH skulle ta minst en pinne. Pelle Ericsson kvitterade med sitt andra mål för dagen och minuten före slutsignalen kunde Henrik Crone kolugnt fösa in 4-3. Bra gubbar i båda lägren.
MATCHENS LIRARE: PER CASON, PROJEKTHUSET


Adena – Brindfors  7-1
A.
Christian Levander 2, Monique Sundin 2, Mikael Svärd, Peter Fridén, Inzaina Libbe. B. Lasse Johan.

Adena visade upp ett spel från fotbollens ABC-bok och Brindfors fick åka till jobbet med 1-7 i baken. Det dröjde en stund innan målen kom men då fick vi se det snygga målet efter det andra. Planens kung Micke Svärd och Peter Fridéns väggspel var en fröjd för ögat. Avslutningsmålet var en delikatess då Svärd drev upp bollen samtidigt som han gjorde några dragningar i farten. Efter väggspel med Fridde serverade han Monique Sundin bollen som i sin tur gjorde sitt andra mål för dagen. Det är rekord i Reklamseriens 30-åriga historia då det aldrig tidigare skett att en tjej gjort två mål i en match mot dessa mulliga mansgrisar. Grattis, Monique!
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SVÄRD, ADENA


Promark – Face/Rönnberg  1-6
P.
Leif Andersson. F. Göran Larsson 2, Claes Blomquist, Lars Halldén, Jan Kvistberg, Tage Gustavsson.

Face/Rönnberg bjöd på fin fotbollsunderhållning i första halvlek och ett vilt kämpande Promark (sex man) föll med 1-6. Matchens delikatesser bjöd Göran ”Gerulaitis” Larson på då han inledde målskyttet med att slå en hörna i mål och avslutade med en soloraid, vilka kroppsfinter. Däremellan glömmer vi Görans spel.
MATCHENS LIRARE: GÖRAN LARSSON, FACE/RÖNNBERG