Reklamserien 1987 - 6:e omg


Text & Rubrik – Ahlén  1-1
T.
Donald Erlandsson. A. Mats Lundqvist

Ahlén förde matchen mot Text & Rubrik i 30 minuter trots att de bara var sex man. De gjorde också 1-0 genom Mats Lundqvist som med en otrolig kanon från 20 meter satte dit bollen i nättaket. Ahlén spelade sedan fortsatt bra och hade bud på ytterligare mål innan de röd-svarta kroknade sista tio. Det utnyttjade T&R:s Donald Erlandsson som via ribban kvitterade till 1-1 som också blev slutresultatet och därmed är Ahlén det enda lag som är obesegrat.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDQVIST, AHLÉN


Ogilvy & Mather – Promark  2-5
O.
Fredrik Olovsson 2. P. Leif Andersson 3, Owe Wahlberg 2.

Promark spelade som vanligt en fin fotboll som visserligen är något ineffektiv men allt för publiken. Ogilvy & Mather hade bara sex man som stred tappert men fick ge sig med 2-5. Leif Andersson blev tremålsskytt med Roger Jansson som passningsleverantör.
MATCHENS LIRARE: STEFAN RUDELS, OGILVY & MATHER


Projekthuset – Åka Skidor  3-3
P.
Rolf Widström 2, Mikael Lindberg. Å. Leif Eriksson 2, Jan Ek.

Projekthuset och Åka Skidor spelade 3-3 i en ganska bra match men där vissa spelare hade förvånansvärt svårt att inse vad de verkligen håller på med. Det är korpfotboll på gentlemannanivå om ni inte visst det. Skärpning, gubbar. Matchen svängde friskt med ÅS i ledningen helt tiden. Rolf Widström och Leif Eriksson gjorde två mål vardera och Micke Lindberg satte sitt första för i år, på straff. Det fyndigaste målet gjorde Jan Ek när han likt Uffe Eriksson i Sverige-Italienmatchen gjorde en tunnel på attackerande back (inga namn). Pigg värre var Hans Knutsson, men byt skor!
MATCHENS LIRARE: HANS KNUTSSON, ÅKA SKIDOR


Svea – Brindfors  1-2
S.
Bertil Enholm. B. Lars Anér, Ulf Kjellin.

Så vet Svea hur det känna att förlora detta år och det var Brindfors som tog skalpen. Svea förde matchen men Brindfors backade taktiskt hem och kontrade. Detta gav utdelning i början och i slutet av första halvlek då kontringarna resulterade i mål. I andra trycke Svea på ännu hårdare men närmare än ett proffsigt mål av Bertil Enholm, nedtagning på bröstet och ett rappt skott, kom man inte. Det här var en tempofylld match helt i publikens smak. Man undrar var Lars Anér gjort i helgen så bra som han var.
MATCHENS LIRARE: LARS ANÉR, BRINDFORS


HLR – Veckans Affärer  2-4
H.
Johan Reuterling, Torbjörn Lindgren. V. Per Burevall 2, Dan Berg, Stefan Svanfeldt

Veckans Affärer besegrade HLR i en rolig och svängig match med 4-2 och ingen hade väl protesterat om den slutat 8-8. HLR var bara sex man och när de hämtade upp 0-3 till 2-3 hade de häng men VA vann rättvist.
MATCHENS LIRARE: JOHAN REUTERLING, HLR


Face/Rönnberg – Andersson & Lembke 4-1
F.
Jan Kvistberg 3, Anders Gränd. A. Johan Halvarsson

Bästa matchen hittills i år. Face/Rönnberg spelade mästarfotboll i ett rasande tempo och ofta med tvånudd. De hade bra bredd, bra passningsspel och effektivt målskytte. Andersson & Lembke spelade sin bästa match på länge och ändå föll de med 1-4 vilket säger en del om matchen och motståndarna. Tufft och schysst spel med nästan inget gnäll = tack, gubbar! Jan Kvistberg var ständigt i rörelse, gjord tre mål och var med i både anfall och försvar.
MATCHENS LIRARE: JAN KVISTBERG, FACE/RÖNNBERG


Landia – Adena  1-14
L.
Andreas Jansson. A. Peter Fridén 5, Christian Levander 4, Mikael Svärd 3, Inzaina Libbe, Stefan Åstrand.

Det blev en pinsam parodi på fotboll när Adena gjorde 14-1 på Landias fem spelare.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SÖDERSTRÖM (som orkade stå ut med eländet).


Reklamgruppen – BOW Reklam  5-5
R.
Mikael Brohäll 4, Freddy Hägglund. B. Peter Kisfaludy 3, Bengt Wicksell, Michel Rydberg.

Vilket målfrosseri! Jo, det kunde man ju faktiskt ana när BOW Reklam och Reklamgruppen skulle spela. Matchen slöt 5-5 efter det att RG haft ledningen med 3-1, 4-3 och 5-4 men det var BOW som förde matchen och hade ett ribbskott i slutminuten. Mikael Brohäll gjorde fyra mål och lyckades med allt. Det är kul att se mål.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BROHÄLL, REKLAMGRUPPEN


LMB – Gillberg & Co  11-3
L.
Sonny Gustavsson 7, Ronny Ljungvall 3, Olle Gonelius. G. Anders Severin 2, Martin Gumpert.

Tack vare en övertygande 11-3 historia, ja, ni läste rätt, så seglade LMB upp i serieledning. Grattis. Som vanligt behövdes det ett LMB-ryck för att säkra segern. I halvtid stod det 3-2 och matchen var tämligen jämn men fem minuter in på andra stod den 9-2!!! Sonny Gustavsson gjorde hela sju mål och drar därmed ifrån i skytteligan.
MATCHENS LIRARE: SONNY GUSTAVSSON, LMB