Reklamserien 1987 - 7:e omg

Adena – Text & Rubrik  9-2
A.
Peter Fridén 4, Mikael Siberow 2, Jan Samuelsson 2, Mikael Svärd. T. Hans Johansson 2.

Adena fortsätter sitt målfrosseri och denna gång besegrades Text & Rubrik med 9-2. Den forna skyttekungen Peter Fridén, som bara gjort tre mål på fem omgångar, har nu gjort hela nio stycken på de senaste två. Fortsättning följer.
MATCHENS LIRARE: HANS JOHANSSON, TEXT & RUBRIK


Landia – Brindfors  0-7
B.
Robert Löwenkrantz 3, Stefan Öström 2, Lars Anér, Håkan Eriksson.

Vad har hänt med Landia? På två matcher har de 1-21 och är allmänt geistlöst. Tvärtemot är det annars för Brindfors som efter 2-1 mot serieledarna Svea följde upp med denna övertygande 7-0 seger. Brindfors form pekar spikrakt uppåt.
MATCHENS LIRARE: ROBERT LÖWENKRANTZ, BRINDFORS


Veckans Affärer – LMB  1-8
V.
Lars Nyqvist. L. Sonny Gustavsson 3, Olle Gonelius 3, Yngve Eriksson 2.

LMB fortsätter att övertyga och är i fortsatt serieledning efter 8-1 i bagaget mot Veckans Affärer. Skytteligaledaren Sonny Gustavsson fortsätter att skapa målchanser och satte dit tre stycken.
MATCHENS LIRARE: OLLE GONELIUS, LMB


Promark – BOW Reklam  5-1
P.
Ronald Åman 3, Leif Andersson 2. B. Johan Wicksell

Promark gjorde en verklig strong insats när men endast sex man i den första halvleken lyckades besegra BOW Reklam med hela 5-1. Redan efter tio minuter stod det 3-0 efter en perfekt genomförd kontringsfotboll. Ronald Åman gjorde tre mål i matchen och var mycket stark. Att BOW vann skottstatistiken är ju av mindre betydelse.
MATCHENS LIRARE: RONALD ÅMAN, PROMARK


Åka Skidor – Face/Rönnberg  0-3
F.
Göran Larsson, Lars Halldén, Claes Isander.

Starka Face/Rönnberg vann över Åka Skidor med 3-0 och började bäst där slitvargen Göran Larsson formligen vräkte in 1-0. I andra skapade ÅS minst ett dussintal heta chanser men större änglavakt än Staffan Gillberg kan man knappast ha. Det var en gåta att ÅS fick noll i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS CARLSSON, FACE/RÖNNBERG


Gillberg & Co – Projekthuset  2-9
G.
Anders Severin 2. P. Anders Knutsson 3, Erkki Melander 2, Torbjörn Wik 2, Rolf Widström, Mikael Fristedt.

Projekthuset fick äntligen utdelning i både spel och målchanser där de satte högsta fart från start och när slutsignalen ljöd stod det 9-2. Anders Knutsson gjorde tre mål efter fina assist från Torbjörn Wik. Noterbart var att Mikael Fristedt formligen flög fram i matchinledningen.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN WIK, PROJEKTHUSET


Ahlén – HLR  7-2
A.
Sven-Olov Jonn 2, Allan Oskarsson 2, Mats Lundström 2, Mats Lundqvist. H. Thomas Widerstrand, Johan Reuterling.

Ahlén kunde efter ett rörligt spel i högt tempo suga musten ur HLR som fick ge sig med 2-7. HLR tog ledningen och spelade bra till de sista fem minuterna av första halvlek då helt plötsligt Ahlén gjorde fyra raka. Backklippan Sven-Olov Jonn gjorde två mål, när hände det senast?
MATCHENS LIRARE: SVEN-OLOV JONN, AHLÉN


Andersson & Lembke – Reklamgruppen  6-2
A.
Jan Malmsten 2, Jan Ullman 2, Johan Halvarsson, Sven Carlsson. R. Freddy Hägglund 2.

Så var det dags för en s k Andersson & Lembke morgon igen. A&L spelade en bländande fotboll och efter en jämn första halvlek kunde de sega gubbarna gå ifrån till 6-2. Reklamserien blir allt mer elitinriktad så därför är det skönt att se oldboysen i A&L vinna. Anders Blixts frispelningar var en fröjd för ögat.
MATCHENS LIRARE: ANDERS BLIXT, ANDERSSON & LEMBKE


Ogilvy & Mather – Svea  4-3
O.
Håkan Olofsson 2, Lars Axelsson, Erik Karlsson. S. Petter Wåhlén 2, Tord Sikström.

Så kom äntligen Ogilvy & Mathers första seger. Efter övertygande spel slog man tillbaka vårens överraskning Svea med 4-3 i en jämn match med massa härliga situationer och framför allt mål. Petter Wåhléns tåpaj i krysset var grann men Lars ”Laxen” Axelssons skruvade vänsterskott i krysset var ännu vackrare. Den allra hetaste grejen svarade Stefan Rudels för då endast tio sekunder återstod. Wåhlén var igenom och lobbade i ribban och returen förpassades i mål, trodde alla. Helt plötsligt såg man bara ett streck i luften och där kom han flygande som skjuten ur en kanon, kanonmålvakten Rudels förstås, och boxade bort bollen. Vilken idioträddning! Därmed skipades rättvisa då O&M förlorat många matcher i slutminuten men att den kom mot Svea är bara att beklaga. Ett Svea som efter sin serieledning fört två matcher i rad men ändå förlorat med uddamålet. Vi för verkligen hoppas att ni går till slutspel där allt kan hända.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, OGILVY & MATHER