Text & Rubrik – Brindfors  1-6
Göran Lundberg. B. Stefan Öström 2, Robert Löwenkrantz 2, Tommy Lundberg, Thomas Molin.

Brindfors går på i ullstrumporna och tog sin fjärde raka seger med en total målskillnad på 17-3 i dessa matcher. Text & Rubrik hade inget att hämta mot Brindforsarna i sina ärtiga tröjor.
MATCHENS LIRARE: ROBERT LÖWENKRANTZ, BRINDFORS

Projekthuset – Veckans Affärer  1-1
P.
Anders Knutsson. V. Lars Nyqvist.

Veckans Affärer svarade för en liten knall när de knep en pinne mot Projekthuset. Båda lagen kan tacka sina duktiga målvakter, Per Cason (P-huset) och Per-Olof Hertz (VA), för att siffrorna stannade vid 1-1.
MATCHENS LIRARE: PER-OLOF HERTZ, VECKANS AFFÄRER

LMB – Ahlén  3-4
L.
Sonny Gustavsson, Yngve Eriksson, Åke Eriksson. A. Ulf Åström 2, Tommy Nyman, Peter Ahlén.

1987-års första riktiga seriefinal kom lagom till sista våromgången. Ahlén spelade en mycket effektiv och fin fotboll i första halvlek som resulterade pausledning med 3-0 mot LMB. Matchen avgjordes inte definitivt förrän Peter Ahlén lobbade in 4-1 fem minuter från slutet. Låt vara att LMB hyfsade till siffrorna lite med två mål, det sista en skänk från domaren efter missförstånd. Ahlén får alltså fira semestern som serieledare och som enda lag som är obesegrade.
MATCHENS LIRARE: ALLAN OSKARSSON, AHLÉN

Face/Rönnberg – Gillberg & Co  2-1
Lars Liljendahl, Lars Halldén. G. Martin Gumpert.

Face/Rönnberg fick ge allt och lite till för att besegra jumbon (inte länge till) Gillberg & Co. Noterbart är att Lennart Gillberg i F/R spelade mot sig själv? Efter en jämn första halva lyckades Lasse Liljedahl elegant chippa in 1-0 ensam framför målvakten, något som Uffe Eriksson borde gjort i EM-kvalmatchen mot Italien. Det var Lasses livs första mål påpekade lagkamraterna. ”- Det här var ju kul”, sa Lasse.
MATCHENS LIRARE: ANDERS ”LILLEN” OLSSON, GILLBERG & CO

HLR – Adena  5-0 (WO)

Svea – Promark  4-8
Jens Lundström 3, Tord Sikström. P. Leif Andersson 5, Urban Ek 2, Roger Jansson

Promark ångar på mot toppen efter sin femte raka seger där man ledde med 5-0 i halvtid mot Svea som bara var fem spelare. I andra kom tre sjusovare och matchens tempo höjdes med 100% och det hela slutade 8-4. Leif Andersson svarade för fem strutar och bildade ett fruktat kedjepar med Urban Ek.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, PROMARK

Landia – Ogilvy & Mather  3-3
L.
Leif Sandgren, Alexander Fridell, Andreas Jansson. O. Håkan Olofsson, Fredrik Olovsson, Lars Axelsson.

Landia och Ogilvy & Mather delade på poängen i en svängig 3-3 match. Landia startade klart bäst och tog också ledningen innan O&M kom igen där de både kvitterade och tog ledningen. Sedan var det Landias tur att göra likadant där Andreas Janssons 3-2 mål endast två minuter från slutet såg ut att vara ett segermål. Ytterligare en gång fick O&M in en boll på slutet och det var Laxen som höll sig påpassligt framme och nätade. Därmed har väl O&M kvitterat ut sin otur från i början av säsongen.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS JANSSON, LANDIA

BOW Reklam – Andersson & Lembke  0-3
Jan Malmsten 2, Johan Halvarsson.

Andersson & Lembke fortsätter att imponera med sitt taktiska spel kryddat med giftiga kontringar och ett vilt kämpande. A&L manövrerade ut BOW Reklam tämligen enkelt och kunde vinna med 3-0 efter två mål av planens gigant Jan Malmsten. Det tredje sparkade duktige Johan Halvarsson in. Noterbart är att BOW hade två bollar på mållinjen, ett BOW som förra året vann serien och nu ligger på 12:e plats endast två poäng från nästjumbo (17:e). Detta med samma manskap som 1986.
MATCHENS LIRARE: JAN MALMSTEN, ANDERSSON & LEMBKE

R.
Freddy Hägglund 4, Stig Nilsson 2, Hans Möller, Stene Tärnström, Tom Malmros.

Reklamgruppen spelade drömfotboll i sin klart bästa match för i år, låt vara att Åka Skidor bara var sex man, men vilket klapp-klapp spel. Samtliga spelare var med och kände på bollen i anfallen. Stickan Nilsson var värst med den ena bortvändningen efter den andra. Trion Hans Möller, Stene Tärnström och Tom Malmros passade på att göra sina första mål för året medan Freddy Hägglund dunkade in fyra.
MATCHENS LIRARE: STIG NILSSON, REKLAMGRUPPEN