Reklamserien 1987 - 14:e omg


Ahlén – Åka Skidor  6-1
A.
Ulf Johnson 3, Ulf Åström, Kurt Richardsson, Mats Lundqvist. Å. Hans Knutsson.

Ahlén tvålade dit Åka Skidor (sex man igen) med 6-1. I första halvlek höll ÅS spelet väl upp och hade också rättvisa 1-1 bra länge. I andra gick Ahlén ifrån och Ulf ”Släggan” Johnson dundrade in tre baljor.
MATCHENS LIRARE: ULF JOHNSON, AHLÈN


Andersson & Lembke – Adena  8-1
AL.
Philip Jones 3, Johan Halvarsson 3, Thomas Nilsson, Jan Ullman. Ad. Christian Levander.

Andersson & Lembke chockstartade mot Adena och ledde med hela 5-0 efter tio minuter! Så långt i matchen var spelet bländande men som vanlig när det går för bra blir man övermodig och till sist slutade det 8-1. Philip Jones och Johan Halvarsson blev båda tremålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: SVEN CARLSSON, ANDERSSON & LEMBKE


Svea – Face/Rönnberg  7-3
S.
Jens Lundström 5, Bertil Enholm, Tord Sikström. R. Anders Gränd 2, Lars Halldén.

Efter nio raka segrar gick det inte längre för Face/Rönnberg. Svea gjorde det de måste göra för att nå slutspel och lyckades skrälla in en svängig match som slutade 7-3. Svea segade sig upp till 3-0 och hade bud på fyran men minuten senare stod det 3-3, efter bl a ett konstmål av Anders Gränd! Svea ryckte igen och Jens Lundström nätade fem gånger.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA


Veckans Affärer – Garberg  0-9
G.
Johan Wachtmeister 4, Lennart Karlsson, Anders Severin, Jan Svensson, Anders Olsson, Magnus Jönsson.

Garberg tog sin andra raka seger, jo det stämmer faktiskt. De kom ånyo med ett vässat gäng och spelade ut Veckans Affärer med 9-0. Därmed gjorde Garberg nästa lika många mål i en match som på de 13 omgångarna innan. Johan Wachtmeister hängde fyra.
MATCHENS LIRARE: JAN LARSSON, VECKANS AFFÄRER


HLR – Promark  0-7
P.
Owe Wahlberg 3, Urban Ek 2, Leif Andersson, Anders Dahlgren

Promark spelade smånätt och broderade ut HLR med 7-0. Det ska sägas att Promark var det klart bättre laget men så dåliga som siffrorna visar var definitivt inte HLR. De hade två-tre givna målchanser samt en skur av skott men Erik Kotschak tog allt.
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, PROMARK


Projekthuset – Landia  2-2
P.
Rolf Widström, Mikael Lindberg. L. Andreas Jansson, Pelle Söderman

Projekthuset med sex man kunde efter en enorm viljeinsats och en liten gnutta flax få med sig en pinne mot Landia. Det var Landia som började bäst och gick fram till en 2-0 ledning där de hade bud på fler. I andra gick PH ikapp och kvitteringen var en passning från Micke Lindberg som till sist letade sig igenom allt och alla innan den via stolpen rullade i mål.
MATCHENS LIRARE: NICKLAS JERNSTRÖM, LANDIA


Reklamgruppen – Ogilvy & Mather  14-2
R.
Freddy Hägglund 7, Pelle Ericsson 5, Sten Tärnström, Björn Djulstedt. O. Lars Axelsson, Håkan Olofsson.

Reklamgruppen fortsätter att övertyga och jag nu en serieseger efter sju raka segrar och 49-3 i målskillnad. Den här gången blev det 14-2 mot Ogilvy & Mather efter att Freddy Hägglund dunkat dit sju och Pelle Ericsson fem. O&M:s Lars Axelsson gjorde det igen, den här gången var det en proffsig lobb från halva plan.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, REKLAMGRUPPEN


LMB – Text & Rubrik  8-1
L.
Sonny Gustavsson 4, Christer Bengtsson 3, Olle Gonelius. T. Donald Erlandsson.

LMB är nya serieledare! Jo, det är sant efter att gubbarna tuffar på som tåget och har inte förlorat sedan i juni. Efter en lite trög inledning på matchen mot Text & Rubrik så spelade de ut som bara gubbar kan och matchen slöt hela 8-1.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER BENGTSSON, LMB


BOW Reklam – Brindfors  2-5
BR.
Stefan Söderström, Peter Söderström. B. Stefan Öström 3, Lasse Johan 2.

Brindfors kravlade sig över slutspelstrecket efter en av deras bästa matcher för i år. Det var speciellt i den första halvleken som seger grundlades mot BOW Reklam då sifforna skrevs till 3-0. I andra satte BOW gasen i botten där de spelade mycket och skapade sig en mängd målchanser. Eftersom de hela tiden fick jaga så skapades blottor bakåt och efter en enorm soloraid från banans kung Stefan Öström som gjorde 4-1. BOW reducerade ytterligare en gång innan Lasse Johan satte spiken i kistan med en delikatess.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ÖSTRÖM, BRINDFORS