Reklamserien 1987 - 15:e omg


Adena – Åka Skidor  3-7
A.
Peter Fridén 2, Christian Levander. Å. Leif Eriksson 2, Kenneth Berg 2, Pelle Svärling 2, Jan Ek.

Åka Skidor tog en mycket viktig skalp när man i det hittills värsta ruskvädret under 1987 slog tillbaka Adena med 7-3. Matchen avgjordes inte definitivt förrän i andra halvlek. Vi hittade tre tvåmålsskyttar i ÅS i form av Kenneth Berg, Pelle Svärling och Leif Eriksson (som gjorde de två första). Peter Fridén i Adena satte också två.
MATCHENS LIRARE: LEIF ERIKSSON, ÅKA SKIDOR


Ahlén – Garberg  4-0
A.
Mats Lundström 2, Peter Ahlén, Sven-Olov Jonn.

Ahlén fick sätta in högsta växeln för att vinna över nytända Garberg. I inledningen var det Roger Svensson i Ahléns mål som gjorde att de inte hamnade i underläge. Ahléns rutin och speldisciplin gjorde sedan att de kunde gå ifrån till 4-0.
MATCHENS LIRARE: MATS LUNDSTRÖM, AHLÈN


Face/Rönnberg – Landia  4-1
F.
Claes Blomquist 2, Lars Halldén 2. L. Nicklas Jernström.

Landia höll på att skrälla mot Face/Rönnberg när de efter trettio minuter fortfarande hade en 1-0 ledning. Det var nämligen så att Janne Hillman tog allt och lite till men på två halvträffar vände matchen och till sist slutade den 4-1. Blomman och Hallon hängde två vardera.
MATCHENS LIRARE: JAN HILLMAN, LANDIA


Svea – Reklamgruppen  3-5
S.
Jens Lundström 3. R. Freddy Hägglund 2, Pelle Ericsson, Sten Tärnström, Kenth Bergman.

Svea och Reklamgruppen bjöd upp till snabb och bra spel med många målchanser. I inledningen var det Mats Sohlberg som räddade RG där matchen slöt 5-3 till höstens komet mot vårens komet. Av målchanserna att döma skulle det här slutat 7-7.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, REKLAMGRUPPEN.


Text & Rubrik – Projekthuset  0-6
P.
Anders Knutsson 2, Stefan Svensson 2, Mikael Lindberg, Rolf Widström.

Projekthuset har nu spelat sex raka utan förlust och segern över Text & Rubrik med 6-0 gjorde att slutspelet börjar se klart ut. I och med att T & R brände alla sina målchanser blev det här aldrig någon match.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL LINDBERG, PROJEKTHUSET


Veckans Affärer – Promark  1-8
V.
Lars Nyqvist. P. Leif Andersson 4, Roger Jonsson 3, Urban Ek.

Promark vässar formen och den här gången var det Veckans Affärer som åket på en torsk med 1-8. Nu kan Promark börja snegla på vilket lag man får i slutspelet. Leffe Andersson gjorde fyra mål men Urban Ek var planens finurligt och frågan är om inte steget är som i fornstora dagar.
MATCHENS LIRARE: URBAN EK, PROMARK


Ogilvy & Mather – BOW Reklam  0-11
B.
Stefan Söderström 4, Peter Hjern 3, Peter Kisfaludy 2, Michel Rydberg, Bengt Wicksell.

BOW knep sista chansen att gå till slutspel genom att utklassa Ogilvy & Mather med 11-0 efter veckans bästa spel. Att BOW är ett slutspelslag med det här spelet är inget att snacka om men frågan är om de når dit. Stefan Söderström var planens löpvilligaste spelare och han fick göra fyra mål som belöning.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM


Brindfors – Andersson & Lembke  8-2
B.
Stefan Öström 3, Thomas Molin 2, Robert Löwenkrantz, Tommy Lundberg, Kaj Lundgren. A. Philip Jones 2.

Brindfors tog en mycket övertygande och betydelsefull tvåpoängare över Andersson & Lembke med hela 8-2. Brindfors var bara sex man men gick till halvtidsvila med 5-0 trots att det var A&L som hade det mesta av spelet. Det gäller att vara effektiv. Nu väntar en helt avgörande match om slutspelsplats mot Åka Skidor.
MATCHENS LIRARE: KAJ LUNDGREN, BRINDFORS


LMB – HLR  3-1
L.
Olle Gonelius, Rolf Zetterlund, Christer Bengtsson. H. Torbjörn Lindgren.

Leve veteranerna! LMB, laget med den högsta medelåldern av alla lag slog till igen och behåller serieledningen med två omgångar kvar. Den här gången var det HLR som fick åka till jobbet med 1-3 i nacken mot de sega gubbarna.
MATCHENS LIRARE: OLLE GONELIUS, LMB