Slutspel 1987 - Final

P.
Roger Jonsson, Leif Andersson, Urban Ek.

Leve de nya mästarna Promark, som kunde efter en mycket bra andra halvlek besegra hittills obesegrade (i höst) Reklamgruppen med 3-0. Det var annars RG som började i ryskt tempo som vanligt där både Kenth Bergman (två gånger) och Freddy Hägglund (en gång) var nära nätkänning. Även Promark hade sina chanser men trots det blev det mållöst efter första halvlek men ingen hade protesterat om RG haft en 3-2 ledning. I andra tog Promark över mer och mer och när Roger Jonsson gjorde 1-0 var det inte orättvist. Sedan klev planens kung (enlig prisutdelaren Sten-Ove ”Putte” Ramberg) Leif Andersson in i handlingarna. Först vådasköt Leffe i krysset med vänstern (där åskådaren Tomas Sunesson blev blek om nosen). Vilken projektil! Sedan spelade han mycket elegant fram Urban Ek som la in 3-0 och det blev också slutresultatet. Grattis!!
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, PROMARK

Match om 3:e pris

Face/Rönnberg – Projekthuset 2-2 (6-7 efter straffar)
Claes Blomquist, Lars Halldén. Straffmål: Thomas Carlsson, Claes Blomquist, Tommy Seidefors, Tage Gustavsson. P. Stefan Svensson, Johan Gernant. Straffmål: Micke Eriksson, Anders Knutsson, Stefan Svensson, Mikael Fristedt, Per Cason.

Liksom ifjol blev matchen om 3:e pris en bättre fotbollsmatch än finalen. Det var seriesegrarna Face/Rönnberg som startade oerhört bra mot Projekthuset och det var stundtals spel mot ett mål. Blomman gjorde 1-0 som blev ett hedersamt halvtidsresultat för PH. I andra fortsatte F/R dominera men inte lika kraftigt och Hallon satte dit 2-0. När alla gick och väntade på finalen så kontrade Stefan Svensson in 1-2 i slutminuterna och värre var Johan Gernant som kvitterade i slutsekunderna. Vilken upphämtning! Det blev då straffar som fick avgöra där F/R började, 3-2 Thomas Carlsson, 3-3 Micke Eriksson, 4-3 Claes Blomquist, 4-4 Anders Knutsson, 5-4 Tommy Seidefors, 5-5 Stefan Svensson, F/R miss, 5-6 Mikael Fristedt, 6-6 Tage Gustavsson, 6-7 Per Cason.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, PROJEKTHUSET (enligt domaren Rolf Ericsson)