Slutspel 1987 - Kvartsfinaler

Face/Rönnberg – Andersson & Lembke  6-1
Tommy Seidefors 3, Lars Halldén 2, Jan Kvistberg. A. Jan Malmsten

Seriesegrarna Face/Rönnberg infriade förväntningarna när de besegrade Andersson & Lembke med klara 6-1. Det är viktigt att få det första målet i sådana här vinna eller försvinna matcher. Så när F/R ledde med 2-0 efter fem minuter där det ena var ett riktigt turmål såg det tungt ut för A&L. Det hjälpte heller inte att Jan Malmsten reducerade på straff för i andra halvlek trummade F/R på mer och följaktligen kom också målen. Tommy Seidefors var planens elegantaste spelare och han gjorde dessutom tre mål. Det är bara att ta nya tag för A&L. F/R drabbar nu samman med Promark i semin som i sin kvartsfinal slog ut trippelmästarna Ahlén med knappa 1-0. Seriematchen slöt 6-1 till F/R.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SEIDEFORS, FACE/RÖNNBERG

Stig Nilsson, Freddy Hägglund, Kenth Bergman.

Reklamgruppen tog sin elfte raka seger när de besegrade Åka Skidor med 3-0. RG började matchen i rena mördartempot och redan efter fem minuter hade de gjort 2-0 på lika många skott. RG fortsatte sedan sin offensiv men efter dryga halva halvleken började ÅS vakna till liv. Det var en aning försent och de rullade boll i sedvanlig stil utan att få till de där riktiga målchanserna. I andra backade RG hem och tillät inte några blottor bakåt. Mitt uppe i ett sista desperat försök till reducering så kontrade Kenth Bergman in 3-0 ensam med Greger (som fick stå i mål igen). Det låste sig för ÅS men det är bara att komma igen. RG däremot fortsätter mot nya segrar och i semin väntar Projekthuset, ett lag som heller inte förlorat sedan vårsäsongen. Seriematchen slutade 4-3 till RG.
MATCHENS LIRARE: STEN TÄRNSTRÖM, REKLAMGRUPPEN

Ahlén – Promark  0-1
P.
Urban Ek.

I den klart tuffaste av de fyra kvartsfinalerna drabbade Ahlén och Promark samman. Matchen genomfördes i ett högt tempo med tuffa tag och stundtals fin fotboll i stridens hetta. De trippla mästarna fick till sist ge sig med matchens enda mål inslaget efter ett vådaskott av Urban Ek, som för övrigt är känd för att göra viktiga mål. I andra halvlek började Ahlén trycka på för ett kvitteringsmål och chanser skapades men de giftigaste hade Promark på kontringar. In i det sista var det ställningskrig. För Ahlén är det bara att komma igen efter att ha dominerat tre slutspel i rad. Nu väntar seriesegrarna för Promark och seriematchen slöt 1-6.
MATCHENS LIRARE: URBAN EK, PROMARK

LMB – Projekthuset  0-3
P.
Stefan Svensson 2, Mikael Lindberg.

Projekthuset spelade lugnt och behärskat då de vann tämligen enkelt över LMB med 3-0. PH fick det viktiga första målet när Micke Lindberg på en halvträff satte bollen i nät. Per Cason gjorde sedan några avgörande räddningar innan Stefan Svensson satte 2-0. LMB fick hela tiden jaga vilket då blir blottor bakåt för kontringar och till sist kom också 3-0 genom den förre allsvenske spelare Stefan Svensson. Därmed är LMB:s saga slut för i år medan Projekthuset går mot nya mål.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVENSSON, PROJEKTHUSET