Slutspel 1987 - Semifinaler


Reklamgruppen – Projekthuset  2-2 (7-5 efter straffar)
R.
Kenth Bergman 2. Straffmål: Kenth Bergman, Stig Nilsson, Freddy Hägglund, Hans Möller, Björn Djulstedt. P. Micke Eriksson, Torbjörn Wik. Straffmål: Anders Knutsson, Micke Eriksson, Stefan Svensson.

De båda lagen Reklamgruppen och Projekthuset har inte förlorat sedan i juni och inget av lagen förlorade nu heller efter full tid. Man fick ta till ett straffsparksavgörande för att skilja lagen åt och det var RG som var det klart mest rutinerade laget som vann med 7-5. RG började som vanligt i ett rasande tempo och Per Cason fick göra 3-4 halsbrytande räddningar innan Kenth Bergman äntligen gjorde 1-0 med stark vilja. När sedan Micke Eriksson dundrade in kvitteringen minuten senare kom det som en kalldusch för RG som då tappade rytmen. Den store spelaren för dagen Kenth Bergman hann göra ett liknande mål som sitt första och RG fick gå till en välbehövlig halvtidsvila med en 2-1 ledning. I andra började PH trycka på ordentligt och gång på gång sågade sig Stefan Svensson och Torbjörn Wik igenom och mycket riktigt så kom också kvitteringen av den sistnämnde i mitten av halvleken. Sedan utbröt ett ovisst ställningskrig och matchen slutade 2-2. I den efterföljande straffläggningen så spelarna både bleka och stela ut i sina ansikten. RG började, 3-2 Kent Bergman, PH miss, 4-2 Stig Nilsson, 4-3 Anders Knutsson, 5-3 Freddy Hägglund, 5-4 Micke Eriksson, 6-4 Hans Möller, 6-5 Stefan Svensson och 7-5 Björn Djulstedt och därmed var saken klar.
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, REKLAMGRUPPEN


Promark – Face/Rönnberg  3-1
P.
Owe Wahlberg 2, Leif Andersson. F. Claes Blomquist.

Promark sätter den ena favoriten efter den andra på plats. En 100% taktiskt genomförd match, smart spel och en stor portion tur var det som avgjorde till Promarks fördel. Det såg annars ut att bli en promenadseger för seriesegrarna Face/Rönnberg eftersom de tog tag i matchen direkt. Efter bra spel en stund kom också 1-0 genom Claes Blomquist där samtliga närvarande på Hjorthagens IP väntade bara på att tvåan och trean skulle komma, och chanser saknades inte. När Owe Wahlberg kvitterade till 1-1 femton sekunder före halvtidsvilan var det inte rättvist men viktig för matchens fortsatta karaktär. F/R höjde sedan tempot ytterligare i andra men den enda svagheten de haft i serien besannades. Trots bra spel uteblev målen trots fina chansen och här hade de 4-5 helt solklara sådana. När så Promark på tre chanser gjorde två mål var saken klar. F/R var stora förlorare.
MATCHENS LIRARE: OWE WAHLBERG, PROMARK