Reklamserien 1988 - 2:a omg

Ahlén – Axxet  1-1
Ah.
Mats Lundström. Ax. Peter Fridén

Ahlén och Axxet drabbade samman i en match med mycket ge och ta (lite väl hårt från vissa håll ibland). Matchen var ganska välspelade och slöt rättvist 1-1 där planens främsta aktör var Benny Carlsson, ett målvaktslejon i Axxets bur.
MATCHENS LIRARE: BENNY CARLSSON, AXXET


Åka Skidor – Svea  1-3
Å.
Peppe Ferraresi. S. Thomas Svensson 3.

Svea gjorde det igen, ånyo slog man Åka Skidor. Den här gången kan man inte kalla det skräll (läs; Sveas vår 1987). Svea trampade på och efter 1-1 gick de gröna ifrån där Thomas Svensson svarade för ett äkta hattrick.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA


Mediasäljarna – Ogilvy 2  2-4
M.
Mikael Eklund, Anders Liljeblad. O. Erik Karlsson 2, Lars Axelsson, Johan Larsson

Ogilvy 2 gjorde andra omgångens stora bragd när man med endast fem man besegrade nykomlingen Mediasäljarna med 4-2! Så länge Ogilvy var pigga flög de fram och ledde ett tag med 3-0. Sedan kom MS mycket starkt och vid flera tillfällen kom de två, tre och t o m fyra mot en men antingen gjorde Stefan Rudels en räddning eller så missades de mest givna lägen. Kom igen, MS, det är inte lätt att vara nykomlingar.
MATCHENS LIRARE: STEFAN RUDELS, OGILVY 2


Affärsförlaget – Brindfors  0-2
B.
Stefan Öström, Karl-Johan Ekbom.

Brindfors och Affärsförlaget spelade upp till en mycket bra och tät match. Mest övertygade faktiskt AD som spelade en av sina bättre halvlekar på länge (den första) och vann den på poäng, där dock Brindfors berövades på en straff. I andra spelade Brindfors Samba-fotboll i fem minuter och det räckte. Stefan Öström gjorde 1-0 och Karl-Johan Ekbom klackade in 2-0 efter rena drömanfallet. Backklippan Ulf Kjellin har aldrig setts bättre.
MATCHENS LIRARE: ULF KJELLIN, BRINDFORS


Andersson & Lembke – Landia  2-2
A.
Philip Jones 2. L. Niclas Jernström, Rune Andersson

Andersson & Lembke och Landa spelade även de upp till en trevlig fotboll där A&L började bäst och måltjuven Philip Jones gjorde två raska. Sedan tog det roliga slut vör A&L när Landia tog över matchen och vi skådade en oerhört vass kedja i form av Niclas Jernström, Rune Andersson och Pelle Söderman (vilka lirare!). Landia gick upp till 2-2 och sedan var spelet öppet utan att avgöras.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JERNSTRÖM, LANDIA


BOW Reklam – Text & Rubrik  3-3
B.
Peter Kisfaludy 2, Janne Rydberg. T. Hans Johansson 2, Stefan Karlsson.

BOW Reklam dominerade händelserna stort i början mot Text & Rubrik och kunde också gå upp i en 2-0 ledning. T&R jobbade sig sedan in i matchen och vid ställningen 1-3 en bit in på andra kom upphämtningen. Matchen slöt 3-3 och det kändes säkert som en seger för T & R. Peter Kisfaludy och Hans Johansson blev båda lyckosamma tvåmålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM


Promark – Projekthuset  5-3
Pr.
Anders Dahlgren 2, Ronald Åman 2, Roger Jonsson. Ph. Bo Cassel, Rolf Widström, Mikael Samuelsson.

Promark och Projekthuset drabbade samma i den bästa matchen hittills i år. Det var hårt och schysst spel, bra passningar, fina dragningar och många mål (vilka vristskott, Promark!). Promark vann till slut med 5-3 efter ideliga svängningar i målprotokollet. Matchens stämning var mycket god förutom de sista fem (där rök Kanarieresan för en del).
MATCHENS LIRARE: RONALD ÅMAN, PROMARK


Face/Rönnberg – Accent 0-0

Face/Rönnberg och Accent spelade en tillknäppt och mållös historia. Accent hade klart med och farligast målchansen men nyförvärvet i F/R:s mål från BOW Reklam, Michel Rydberg, visade ett målvaktsspel som sällan skådats på Hjorthagens IP. Inte ett misstag och hur säker som helst.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, FACE/RÖNNBERG