Reklamserien 1988 - 3:e omg


Ogilvy 2 – Affärsförlaget  0-8
A.
Lars Karlsson 2, Lars Nyqvist, Stefan Svanfeldt, P-A Gerdin, Richard Brunström, Bo Björmander, Mikael Eng.

Redan i den förra omgången såg man att Affärsförlaget var på kom och nu kom urladdningen. Vilket fyrverkeri! AF radade upp målchanser där spelet var en fröjd för ögat och hela sju målskyttar noterades i 8-0 segern över Ogilvy 2. Nollan höll Janne Larsson som vanligt där han är en riktig publiklirare och en av kandidaterna till den titeln senare i höst. Fortsätt så här AF så kommer ni att ha det roligt i år. Men ni behöver inte komma varje morgon.
MATCHENS LIRARE: JAN LARSSON, AFFÄRSFÖRLAGET


Brindfors – Ahlén  1-3
B.
Sten-Åke Magnusson. A. Mats Lundström 2, Allan Oskarsson.

Ahlén fortsätter att hålla en hög standard och den här gången var det serieledande Brindfors som besegrades med knappa men rättvisa 3-1. Allan Oskarsson var spelmotorn som vanligt och matchen avgjordes inte förrän i slutet då Mats Lundström gjorde sitt andra mål för dagen. Brindfors hade planens elegantaste aktör i Tommy Lundberg.
MATCHENS LIRARE: TOMMY LUNDBERG, BRINDFORS


Projekthuset – Face/Rönnberg  3-0
P.
Mikael Lindberg 2, Mikael Samuelsson

De båda tippade topplagen Projekthuset och Face/Rönnberg stod utan seger inför denna match i den tredje omgången. Efter en jämn första halvlek skruvade PH upp tempot i början av andra och 1-0 knorrade Micke Lindberg in på annars så duktige Michel Rydberg. När så matchens lirare Mikael Samuelsson satte 2-0 var saken klar. 1987-års seriesegrare har endast orkat med ett mål på två timmar och vi minns även semi- och match om 3:e pris. Vad har hänt?
MATCHENS LIRARE: MIKAEL SAMUELSSON, PROJEKTHUSET


Svea – Mediasäljarna  10-2
S.
Tord Sikström 3, Petter Wåhlén 3, Jens Lundström 3, Enzo Bussoli. M. Anders Liljeblad 2.

Svea visade upp tre stycken tremålsskyttar i Tord Sikström, Petter Wåhlén och Jens Lundström när Mediasäljarna besegrades med 10-2. MS är laget som lirar hellre än bra och faktum är att de är det nya charmlaget där roliga kommentarer hörs lika ofta som snedsparkarna ses. Lagets egen Maradona, Anders Liljeblad med det växlande humöret, stänkte in två baljor. Det ena var årets hittills snyggaset mål på Hjortis med en frispark fem meter utanför straffområdet. Anders tog tre rappa steg och fick perfekt träff där bollen for spikrakt upp i krysset. Inte ens Maradona hade gjort det bättre. Matchens bollbegåvning var som vanligt Enzo Bussoli som en gång lyckades med tre sagolika tunnlar i rad inom fem sekunder på tre olika motståndare. Det ni!
MATCHENS LIRARE: ENZO BUSSOLI, SVEA


Text & Rubrik – Andersson & Lembke  0-10
A.
Philip Jones 4, Jonny Bogren 2, Jan Malmsten 2, Kurt Rosén, Patrik Moks.

De nya serieledarna Andersson & Lembke hade en sådan där dag, ja ni vet, då de inte går att stoppa. A & L visade upp ett bländande spel och körde över Text & Rubrik med hela 10-0. Skytteligaledaren Philip Jones var värst med fyra strutar. Kurt Rosén slet som vanligt medan Mats Annerstedt har sällan setts bättre och när gjorde Jonny Bogren, som upplever en ny vår, två mål senast? Vi får hoppas på en fortsättning.
MATCHENS LIRARE: MATS ANNERSTEDT, ANDERSSON & LEMBKE


Landia – Åka Skidor  7-1
L.
Alexander Fridell 3, Niclas Jernström, Andreas Jansson, Anders Byström, Bo Brewitz. Å. Peppe Ferraresi.

Upp och ner laget Landia mötte för tillfället nerlaget Åka Skidor som dessutom var decimerade och fick på nöten med 1-7. Alexander Fridell hängde tre, det hårdaste sköt Niclas Jernström men det roligaste gjorde Bosse Brewitz (det första på 10 år minst).
MATCHENS LIRARE: GREGER BERGLUND, ÅKA SKIDOR


Axxet – Promark  3-5
A.
Peter Fridén 2, Mikael Bodell. P. Roger Jonsson 3, Owe Wahlberg, Leif Andersson.

Promark och Axxet bjöd upp till fotbollspropaganda, där Axxet var något vassare i första och hade då också 1-0. I andra höjdes matchens kvalitet än värre och mål strömmade in efter rena mönsteranfallen. Vid ställningen 3-3 ryckte Promark till 5-3, där 4-3 målet minns man speciellt då det var ett ryskt hockeymål mellan Leif Andersson, Owe Wahlberg och tremålsskytten Roger Jonsson. Planens stora kung var spelgeniet Leif Andersson.
MATCHENS LIRARE: LEIF ANDERSSON, PROMARK


Accent – Strömgren/Alliance  0-0

För andra matchen i rad spelade Accent 0-0, där den gamle allsvenske stoppern Göran ”Riala” Karlsson håller nollan i målet. Strömgren/Alliance med spelmotorn Kenth Bergman i spetsen försökte men förgäves. Riala bara fällde bara ut bommarna och tog allt i luften. Accent saknade heller inte giftiga chanser men trots det slutade det mållöst vilket var tämligen rättvist. Stig Nilssons otroliga bollbehandling är en fröjd för ögat. Var är Olle Nordin?
MATCHENS LIRARE: STIG NILSSON, STRÖMGREN/ALLIANCE