Reklamserien 1988 - 4:e omg

Affärsförlaget – Svea  3-3
A.
Bo Björmander, Lars Nyqvist, Jan Larsson. S. Jens Lundström 2, Enzo Bussoli.

Affärsförlaget fortsätter att övertyga och topplaget Svea fick nöja sig med 3-3 i en svängig match. Svea hade bollen mest och skapade mest målchanser men AF lyckades kvittera i slutminuterna på ett snyggt ”självmål” (bra stress, Jan Larsson). Planens arbetsmyra och playmaker nr 1 var Stefan Svanfeldt, ett ämne för gentleman 1988.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, AFFÄRSFÖRLAGET


Ahlén – Ogilvy 2  6-1
A.
Mats Lundström 2, Allan Oskarsson, Hans Olsson, Mats Lundqvist, Ulf Johnson. O. Niklas Bergström.

Ahlén ångar på och är nu uppe i serieledning vilket var ett tag sedan. Ogilvy 2 lades på rygg med enkla 6-1. Mats Lundqvist dundrade in det första och Ulf Johnson avslutade det hela. Erik Karlssons huvudspel och spänst imponerar.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, OGILVY 2


Mediasäljarna – Landia  3-1
M.
Björn Lundvall 2, Anders Liljeblad. L. Niclas Jernström

Mediasäljarna svarade för fjärde omgångens stora skräll, påmanade av stoppern Staffan Braw öste MS på för fullt med (två tjejer spelade också, starkt!). Trots ett stort spelövertag för Landia kom inte målen utan Anders ”Greppet” Molander storspelade mellan stolparna. Björn Lundvall blev lyckosam tvåmålsskytt och MS avancerade i och med dagens tvåpoängare upp till 14:e plats. Grattis charmlaget, det kommer fler segrar. Det ”gamla” charmlaget Landia har blivit allt för buttra (inte alla) när de spelar. Upp med mungiporna.
MATCHENS LIRARE: ANDERS MOLANDER, MEDIASÄLJARNA


Text & Rubrik – Åka Skidor  9-1
T.
Hans Johansson 3, Peter Isaksson 2, Lars Grimlund, Lars Sjödin, Stefan Karlsson, Sture Johansson. Å. Peppe Ferraresi.

Laget som förlorar ena dagen med 0-10 och vinner nästa dag med 9-1, ja det är Text & Rubrik förstås. Den här gången mosade ”hawaii-laget” Åka Skidor (4:e raka utan seger) och visade upp sex olika målskyttar där Hans Johansson var värst med tre. Peppe Ferraresi tröstmålade som vanligt.
MATCHENS LIRARE: GREGER BERGLUND, ÅKA SKIDOR


Axxet – Brindfors  4-1
A.
Christer Jansson 2, Peter Fridén, Mikael Svärd. B. Ulf Kjellin.

Axxet eldade på ordentligt mot Brindfors i början och skaffade sig en till synes säker 2-0 ledning med snudd på mer (bra räddningar av Anders Wiklund). Axxets 2-0 mål var en fröjd för ögat och Mikael Svärd var hjärnan bakom det målet. Peter Fridén inledde lysande men kroknade liksom hela Axxet. Under de första tio av andra hängde verkligen ett reduceringsmål i luften för Brindfors men då klev Christer ”Fanta” Jansson in i handlingarna och med två mål avgjorde han matchen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS WIKLUND, BRINDFORS


Strömgren/Alliance – Projekthuset  4-1
S.
Freddy Hägglund, Magnus Pettersson, Kenth Bergman, Hans Möller. P. Mikael Lindberg.

Strömgren/Alliance och Projekthuset bjöd på en kanonmatch i 20 minuter, då det var mycket ge och ta, bra spel och fina kombinationer. Så länge var allt frid och fröjd. Den andra halvleken stryker vi ett stort förbannat streck över. De inblandade vet varför. Att S/A vann med 4-1 glömdes bort.
MATCHENS LIRARE: PER CASON, PROJEKTHUSET


Promark – Face/Rönnberg  5-2
P.
Leif Andersson, Anders Dahlgren, Mika Leinonen, Urban Ek, Björn Westerberg. F. Anders Gränd, Johan Bergman.

De två tilltänkta topplagen Promark (mästare 1987) och Face/Rönnberg (seriesegrare 1987) visade upp ett bra spel. Efter en jämn första halvlek följt av ett ställningskrig i början av andra ryckte ”de rosa” och luften gick ur F/R (ingen seger hittills i år). Publiklaget Promark har nu spelat tre fina och målrika matcher i rad (5-3, 5-3, 5-2). Det var svårt att ta ut en matchens lirare i denna trevliga match med många profiler men Johan Bergmans sevärda bollbehandling var en fröjd för ögat.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BERGMAN, FACE/RÖNNBERG


BOW Reklam – Accent  12-0
B.
Peter Kisfaludy 3, Pelle Carlsson 3, Bengt Wicksell 3, Mikael Hilmersson 2, Peter Hjern.

BOW Reklam bjöd upp till en målfyrverkeri och gjorde dussinet mål. Accent hade hållit nollan i de tre inledande matcherna men nu var de decimerade och det tog inte BOW inte hänsyn till. Tre hattrick-killar visade BOW upp i Peter Kisfaludy, Pelle Carlsson och Bengt Wicksell.
MATCHENS LIRARE: BENGT WICKSELL, BOW REKLAM