Svea – Ahlén  1-4
Jens Lundström. A. Ulf Johnson 3, Mats Lundström.

Serieledande Ahlén inledde femte omgången på bästa sätt genom att besegra Svea med klara 4-1 efter tre mål av kanonskytten Ulf Johnson. Matchen stod och vägde en bra bit in i andra halvlek men rätt lag vann.
MATCHENS LIRARE: ULF JOHNSON, AHLÉN

Text & Rubrik – Mediasäljarna  7-5
Lars Sjödin 4, Peter Isaksson 3. M. Christina Lenstrup 2, Madeleine Weine, Anders Liljeblad, Bo Carp.

Text & Rubrik och Mediasäljarna är kända för svängdörrar både fram och bak. Mycket riktigt gjordes hela 12 mål i denna match där det stod 5-5 fem minuter före full tid då T & R ryckte. Noterbart var att Lars Sjödin gjorde fyra mål och Peter Isaksson tre. Än värre var att två tjejer gjorde tre mål, Christina Lenstrup två och Madeleine Weine ett.
MATCHENS LIRARE: CHRISTINA LENSTRUP, MEDIASÄLJARNA.

Projekthuset – BOW Reklam  0-6
Pelle Carlsson 5, Bengt Wicksell

BOW Reklam visade upp sitt rätta jag när de spelade ut Projekthuset med de överlägsna tennissiffrorna 6-0. BOW vann ju serien 1986 för att sedan komma tolva året efter med samma lag! Nu har man köpt in sig på en vass forward i form av Pelle Carlsson som firade stora triumfer med fem mål som följd.
MATCHENS LIRARE: PELLE CARLSSON, BOW REKLAM

Landia – Affärsförlaget  5-2
Ove Junsjö, Christopher Sahlman, Alexander Fridell, Rune Andersson, Andreas Jansson. A. Lars Karlsson 2.

Landia fick slita sig till en 5-2 viktoria mot överraskningslaget Affärsförlaget. Fem olika målskyttar noterades i Landia där Ove Junsjö var vassast. Lars Karlsson i AF var planens piggaste aktör och bokfördes för två.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, AFFÄRSFÖRLAGET

Ogilvy 2 – Axxet  2-3
O.
Erik Karlsson, Johan Larsson. A. Peter Fridén 2, Christer Jansson.

Axxet gjorde en strong insats när de med sex man kunde med nöd och näppe lyckas besegra Ogilvy 2 med 3-2. Axxet började bra där det tog en 2-0 ledning men i andra räddade Stefan Rudels målet från påhälsningar vid ett flertal tillfällen. Då hade Axxet tröttnat (som vanligt) och till slut kunde Ogilvy 2 göra både 1-2 genom Erik Karlsson på en snygg nick och 2-2 genom Johan Larsson på en skarv. Sedan hade Ogilvy två stolpar innan Peter Fridén i Axxet gjorde 3-2 i slutsekunderna.
MATCHENS LIRARE: PETER FRIDÉN, AXXET

Accent – Andersson & Lembke  3-5
Yngve Eriksson 2, Rolf Zetterlund. AL. Douglas Hamilton 2, Patrik Moks 2, Philip Jones.

Andersson & Lembke kunde vinna med härliga 5-3 i en match som hade två ansikten. Accent var klart bättre i första och de 1-0 var i underkant men sedan svängde matchbilden totalt och A&L lyckades med allt. Patrik Moks hade jackpot då han spelade fram Douglas Hamilton till två mål och sedan gjorde själv två. Philip Jones skalle ekade som vanligt och A&L är fortfarande obesegrade.
MATCHENS LIRARE: PATRIK MOKS, ANDERSSON & LEMBKE

Brindfors – Promark  0-11
P.
Ronald Åman 4, Pelle Kotschak 3, Urban Ek 2, Björn Westerberg, Mika Leinonen.

Promark visade upp rena rama mästartakterna efter en någorlunda jämn första halvlek (2-0) så tryckte mästarna gasen i botten rejält i andra. De var effektiva som aldrig förr och Brindfors fick åka till jobbet med 0-11 i nacken. Pelle Kotschak gick upp i kedjan sista tio och det räckte – hattrick.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHAK, PROMARK

Face/Rönnberg – Strömgren/Alliance  1-3
Johan Bergman. S. Kenth Bergman 2, Pelle Ericsson.

1987-års serieetta och serietvåa möttes i en match där lagen hade olika resultatbakgrund 1988. Face/Rönnberg hade spelat fyra raka utan seger och Strömgren/Alliance hade inte förlorat. F/R började bäst men S/A har det effektivaste spelet i hela serien. Säkert bakåt och blixtsnabba kontringar där Pelle Ericsson dundrade in första halvlekens enda mål. Johan Bergman kvitterade i början av andra, sedan stod matchen och vägde. Då klev en av seriens verkliga tjurar in i bilden, Kenth Bergman. Han slet, sprang, dribblade, sköt (ja, ni vet) och så pang pang i nättaket och matchen var körd (snart får du dina straffsparkar).
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, STRÖMGREN/ALLIANCE