Reklamserien 1988 - 10:e omg


Mediasäljarna – BOW Reklam  4-7
M.
Staffan Braw 2, Björn Lundwall, Anders Liljeblad. B. Stefan Söderström 2, Bengt Wicksell 2, Mikael Hilmersson 2, Peter Kisfaludy.

BOW Reklam och Mediasäljarna inledde höstsäsongen med en riktig semestermatch, då BOW kunde vinna med 7-4 efter rena Hawaii-spelet. BOW fick tidigt 3-0 men en bit in på andra var ställningen 4-3 innan segerrycket kom.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM


Strömgren/Alliance – Affärsförlaget  7-1
S.
Freddy Hägglund 3, Pelle Ericsson 2, Magnus Pettersson, Daniel Smedman. A. Stefan Svanfeldt.

Strömgren/Alliance gjorde processen ganska kort med Affärsförlaget och gick ur striden som segrare med 7-1. AF var inte dåliga och spelet ute på plan var jämnt men S/A:s kontringar fällde avgörandet som vanligt.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, STRÖMGREN/ALLIANCE


Text & Rubrik – Svea  7-3
T.
Stefan Lindgren 4, Stefan Karlsson 2, Lars Ekström. S. Jens Lundström 2, Petter Wåhlén.

De båda slutspelslagen Text & Rubrik och Svea bjöd på en mycket underhållande match där första halvlek slöt 1-1 efter magnifikt spel. Matchen avgjordes i början av andra när T & R gick upp till 3-1 vilket innebar att Svea fick jaga och därmed öppna sig för kontringar. De kom nästan ikapp innan Stefan Lindgren show satte igång med fyra mål där han avslutade med att sätta 7-3 med en härlig ”bissa”.
MATCHENS LIRARE: STEFAN LINDGREN, TEXT & RUBRIK


Ahlén – Face/Rönnberg  1-2
A.
Mats Lundström. F. Johan Bergman, Michel Rydberg.

Face/Rönnberg började höstsäsongen precis som de avslutade vårsäsongen, nämligen med en seger. Den här gången var det Ahlén som stod på andra sidan nätet. F/R hade det bästa spelet och kunde gå till halvtidsvila med 1-0 efter mål av Johan Bergman. I andra kvitterade Mats Lundström och sedan stod matchen och vägde trots att F/R hade de klart vassaste målchanserna. Två stolpar och kanonräddningar av Stefan Löwstedt stod i vägen. Slutminuten blev dramatisk. Först missade F/R ett friläge, bollen rensades undan där Ahlén kontrade och fick ett liknande friläge som missades innan Michel Rydberg i F/R via en back fick in 2-1.
MATCHENS LIRARE: STEFAN LÖWSTEDT, AHLÉN


Accent – Brindfors  6-2
A.
Sonny Gustavsson 5, Åke Eriksson. B. Lars Anér, Stefan Öström.

Så inträffade det som brukar vara tråkigt men inte denna gång. Accent hade bara fem man mot Brindfors som också tog ledningen. Vad som hände sedan var att Accent tog över spelet och utan svårigheter vann de med 6-2 efter finurligt spel och fem mål av Sonny Gustavsson. Vilken bragd! Det hela kan inte beskrivas bättre än vad Anders Wiklund, målvakt i Brindfors sade; ”Sex elefanter är visserligen fler än fyra fotbollsspelare”.
MATCHENS LIRARE: SONNY GUSTAVSSON, ACCENT


Andersson & Lembke – Åka Skidor  1-1
A.
Jonny Bogren. Å. Ulf Strandberg.

Andersson & Lembke och Åka Skidor delade broderligt och tämligen rättvist på poängen i en stundtals trevlig match. A & L som inledde serien så starkt och var i serieledning har nu spelat fem raka matcher utan seger. Däremot har ÅS som startade rysligt dåligt nu tre raka utan förlust. Jonny Bogren klackade elegant in 1-0 och därefter nickade Ulf Strandberg elegant in 1-1. Men elegantast på plan det var Jan Malmsten med bra spel.
MATCHENS LIRARE: JAN MALMSTEN, ANDERSSON & LEMBKE


Axxet – Projekthuset  0-5 (WO)


Landia – Promark  0-5 (WO)