Slutspel 1988 - Final

Promark – Face/Rönnberg  2-3
P.
Roger Jonsson, Ronald Åman. F. Johan Bergman, Michel Rydberg, Lars Halldén.

VILKEN MATCH!! Äntligen blev finalen med stort F en välspelade och bra match med mycket spänning, dramatik, glädje och sorg, precis i publikens smak. Lagom till finalen lättade det mörka molntäcket upp och solen tittade fram från en klarblå himmel, vilket tinade upp åskådarna en aning. Det bästa av allt var att det blev tronskifte igen får Face/Rönnberg lyckades med bedriften att slå de regerande mästarna Promark med 3-2. I matchinledningen verkade F/R tagna av stundens allvar vilket finalrutinerade utnyttjade bäst där mycket duktige Roger Jonsson rann igenom efter en klar markeringsmiss och gjorde elegant 1-0. I anfallet efter fick Staffan Gillberg göra en jätteräddning och F/R var i gungning. Då klev finalens bästa aktör Johan Bergman (enligt prisutdelarna Lars-Gunnar Björklund/Steve Galloway och enligt publiken) in i handlingarna. Först showade han genom att göra en otrolig dragning när han klackade bollen över huvudet från stillastående innan han fortsatte in i straffområdet med full fart. Det blev inte mål den gången och inte heller när han nickade i ribban minuten efter. Man till sist fick han in kvitteringen och i slutsekunderna av första sköt han ett skott där Michel Rydberg rakade in den efterföljande returen. Tala om psykologiskt mål. Men när man talar om psykologiska mål så var det målet bara en viskning i jämförelse med det som inledde andra halvlek. Rolle Åman gjorde då årtiondets mål på Hjorthagens IP, då han sköt direkt efter att Leif Andesson centrat. Bollen for spikrakt upp i krysset inför häpna men samtidigt jublande åskådare. Vilken projektil, direkt på avspark, mål efter tre sekunder, i en final, tala om konstmål. Minuten senare avlossade Michel Rydberg förmodligen sitt livs skott med vänstern men Erik Kotschak gjorde å sin sida kanske sitt livsräddning och matchen hade allt. Sakta men säkert skaffade sig F/R ett litet spelövertag där Johan Bergman (vem annars?) serverade gentlemannen Lars ”Hallon” Halldén bollen som satte dit 3-2 och vilt jubel utbröt. I anfallet efter var det dags för Bergman show i gen då han efter några patenterade dragning sköt i stolpen och där var finalen nära att avgöras helt. Promarks Roger Jonasson hade sedan en gyllene chans att kvittera i slutet men F/R höll undan. Glada F/R-spelare kramade om varandra och gladast av dem alla var nog Claes ”Blomman” Blomquist. Sedan höll L-G Björklund en sagolik prisutdelning tillsammans med Steve Galloway på ”svengelska”. L-G var t o m bättre än Lennart Hyland för två år sedan och bara att lyssna på L-G var värt entrépengarna. Sedan bars Blomman i guldstol av sin store idol Galloway och lyckan var fullständig.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BERGMAN, FACE/RÖNNBERG

Match om 3:e pris

Text & Rubrik – Strömgren/Alliance  2-4
Per Larsson, Dag Lyresäter. S. Freddy Hägglund 3, Magnus Pettersson.

Strömgren/Alliance tog bronset via 4-2 på Text & Rubrik. Freddy Hägglund hade en av sina bättre dagar med tre mål som följd och Stefan Karlsson i T & R var mycket finurlig men det räckte inte. S/A är nu verkligen etablerat som topplag då de inte kommit sämre än trea i serie- och slutspel på bra länge.
MATCHENS LIRARE: FREDDY HÄGGLUND, STRÖMGREN/ALLIANCE