Slutspel 1988 - Kvartsfinaler

BOW Reklam – Text & Rubrik  0-1
Dag Lyresäter

Redan i den första kvartsfinalen inträffade en stor skräll. Seriesegrarna BOW Reklam åkte på en mina mot laget som med minsta möjliga marginal gick till slutspel, nämligen Text & Rubrik. T & R ska absolut inte skämmas för segern i denna stentuffa match i högt tempo med mycket ge och ta. Första halvlek vanns knappt av BOW på poäng med domarsiffrorna 3-2 för att tala boxningsspråk. I andra skruvade BOW upp tempot ännu ett snäpp där man lät bollen göra jobbet och mycket riktigt kroknade T / R betänkligt vilket gjorde att BOW skapade två-tre klara målchanser utan att få in bollen den superbra målvakten Lars Sjödin. Med tio minuter kvar kvicknade T & R till och började skapa chanser. Ett friläge, en ribbträff och en ganska klar straff eller indirekt frispark på mållinjen som det friades för. Men till slut kom målet med stor M då Dag Lyresäter kunde göra 1-0 på en halvträff. Resten av matchen blev ett ställningskrig utan några riktiga målchanser och T & R hade besegrat seriesegrarna BOW Reklam. Det känns alltid i hjärttrakten när en seriesegrare förlorar en kvartsfinal då de borde vara med och slåss om medaljerna. Nu väntar en rysare mot Face/Rönnberg i semin för T & R. För fjorton dagar sedan blev det 2-2.
MATCHENS LIRARE: LARS SJÖDIN, TEXT & RUBRIK

Promark – Åka Skidor  6-1
P.
Roger Jonsson 3, Ronald Åman, Leif Andersson, Owe Wahlberg. Å. Leif Eriksson.

Regerande mästarna Promark spelade ut hela sitt register, vilket innebar att man spelade ut Åka Skidor efter magnifik fotboll. De började med att chockstarta då Rolle Åman slog med en vänstervolley in 1-0 i nättaket och Leif Andersson nickade elegant in 2-0 innan det gått fem minuter av matchen. Inte nog med det då Rolle missade, eller rättare sagt Kim Ferraresi räddade, en straff. ÅS som inte förlorat sedan den 6 juni såg ut som oorganiserade hönor på planen och Promarks irrationella måltjuv, Roger Jonssn (han som orsakade straffen), var igenom tre gånger men missade hårfint. Promark har, framför ett säkert försvar, seriens vassaste anfall i trion Rolle Åman, Leif Andersson och Roger Jonsson. I början av andra fortsatte dansen där just Jonsson satte dit tre mål (fint förarbete av Leffe vid det ena) och Owe Wahlberg stänkte in ett efter en äkta tåpaj. När det stod 6-0 var Promark nöjda och ÅS, som långt ifrån hade något dåligt lag på papperet, fick lite utrymme till spel. Två träträffar noterades innan Leif Eriksson tröstmålade. ÅS ska ha ett stort tack för en suverän höst där man tog mest poäng av alla lag. Nu väntar Strömgren/Alliance för Promark i semin och det är en repris på fjolårsfinalen. Seriematchen vann S/A med 3-1.
MATCHENS LIRARE: ROGER JONSSON, PROMARK

Face/Rönnberg – Svea  2-0
Johan Bergman, Lars Halldén.

Höstens komet Face/Rönnberg fick ge allt för att besegra starka Svea med 2-0 i kvartsfinal nummer tre. Första halvlek var jämn med ett ställningskrig där man hade på känn att det första målet var mycket viktigt. I mitten av matchen avgjordes det hela då först Tommy Seidefors hittade Johan Bergman med en stickare i slutet av första halvlek. Johan tog emot bollen, skar in mot mål och satte dit förlösande 1-0. Och så i början på andra halvlek gjorde Lars Halldén 2-0 efter en tilltrasslad situation. Med det försprånget öppnades spelet och båda lagen kunde gjort mycket väl två-tre mål vardera. Det är roligt att se Tommy Seidefors i aktion när han är på spelhumör.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SEIDEFORS, FACE/RÖNNBERG

Strömgren/Alliance – Ahlén  2-2 (5-4 efter straffar)
Pelle Ericsson, Freddy Hägglund. Straffmål: Kenth Bergman, Pelle Ericsson, Freddy Hägglund. A. Ulf Johnson 2. Straffmål: Mats Lundström, Allan Oskarsson.

Strömgren/Alliance gjorde det ingen trodde de var mäktiga att göra. Man vände efter att ha varit utspelade och legat under med 0-2 till att kvittera till 2-2 och sedan avgöra på straffar. Ahlén, som verkade vara på gång, startade som retade tigrar. Efter ett långt inkast hängde giganten Ulf Johnson kvar i luften inne i straffområdet och nickade in 1-0 efter tre minuter. De fortsatte att dominera där både Allan Oskarsson och Mats Lundström missade varsitt öppna friläge. Men målet kom ändå då planens bästa spelare Johnson gjorde 2-0 efter en retur och flera tänkte vilka som skulle stoppa Ahlén från att bli mästare. Inget, precis inget tydde på att Ahlén skulle tappa spela och man fortsatte i samma still i andra. I mitten på andra kom S/A upp i ett av sin få ströanfall och ta mig sjutton så gjorde Pelle Ericsson 1-2 efter en retur. Ahlén skakades inte nämnvärt av detta utan fortsatte dominera. När en minut återstod skar en boll genom Ahléns straffområde och där vid bortre stolpen stod Freddy Hägglund som på något mirakulöst sätt nickade in 2-2. Matchen fick således avgöras på straffar där S/A började; 3-2 Kenth Bergman, 3-3 Mats Lundström, 4-3 Pelle Ericsson, 4-4 Allan Oskarsson, Hans Möller utanför, Sven-Olov Jonn en kanonräddning likt stålmannen av Kenth Bergman), 5-4 Freddy Hägglund, Mats Lundqvist kanonräddning av Bergman, Björn Djulstedt utanför, Ulf Johnson räddning av Bergman och S/A kunde vinna med 5-4. Det såg faktiskt ut som Stålmannen som i sin röd-blå dress flög fram mellan stolparna som ett streck. Ahlén var värda att vinna och det känns som om vulkanen inte brutit ut, man har mer att ge. S/A:s otroliga vändning är verkligen värd att beundras.
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, STRÖMGREN/ALLIANCE