Reklamserien 1989 - 4:e omg


Suprime Soccers – Fältman & Malmén  5-5
S.
Philip Jones 2, Curt Rosén 2, Martin Fältström. F. Sten-Ove Ramberg 2, Owe Wahlberg 2, Johan Hornhammar.

Fältman & Malmén spelade en mycket bra fotboll mot Suprime Soccers, trots det slutade matchen underbara 5-5 efter att SS bara haft fyra målchanser (!?). F & M förde matchen hela tiden och det var en gåta att det bara blev två poäng. Philip Jones och Curt Rosén i SS var hyperfarliga och svarade för två mål vardera, precis som Sten-Ove Ramberg och Owe Wahlberg i F & M. Roséns nickmål med ryggen mot målet utanför straffområdet var en delikatess i den högre skolan.
MATCHENS LIRARE: CURT ROSÉN, SUPRIME SOCCERS


Strömgren/Alliance – Ogilvy 2  8-3
S.
Freddy Hägglund 3, Kenth Bergman 3, Pelle Ericsson 2. O. Klas Johansson, Lars Axelsson, Håkan Olofsson.

Strömgren/Alliance dök upp med bara sex man men det hindrade inte laget att 8-3 besegra poänglösa Ogilvy 2. O2 hade visserligen spelet i första men 100%-ig utdelning för S/A gjorde livet surt för O2. Sveriges målfarligaste korptrio (Kenth Bergman, Pelle Ericsson och Freddy Hägglund) svarade för samtliga mål.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, STRÖMGREN/ALLIANCE


Mediasäljarna – Ahlén  1-3
M.
Christer Statin. A. Mikael Gustavsson 2, Mats Lundqvist.

Ahlén fick ge allt för att besegra Mediasäljarna som hade vaknat till liv ordentligt i denna match. 1984-86 års mästare vann sedan klart rättvist med 3-1 sedan kvicksilvret Mikael Gustavsson svarat för två mål.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL GUSTAVSSON, AHLÉN


Accent – Face/Rönnberg  1-3
A.
Olle Gonelius. F. Lars Halldén 2, Thomas Carlsson.

I en ren men lite tidig seriefinal lyckades mästarna Face/Rönnberg besegra starka Accent med 3-1. F/R:s nyförvärv i målet, Lars Sjödin, var omöjligt precis som Reklamseriens lirare 1988, Thomas Carlsson, som var säkerheten själv. Men det var vårens komet, Lasse Halldén, som avgjorde den här matchen med två helt underbara mål. 1-0 kom efter det att ”Hallon” tagit bollen på mittlinjen, därefter avancerat framåt och med ett rappt vänsterskott piskade han in lädret. Sedan likt Torbjörn Nilsson mot Portugal när han bara tog bollen och valsade runt med försvararna innan han retfullt enkelt lade in 2-0 bakom reslige ”Riala”.
MATCHENS LIRARE: LARS HALLDÈN, FACE/RÖNNBERG


Svea – Projekthuset  4-5
S.
Petter Wåhlén 2, Tord Sikström, Jens Lundström. P. Stefan Svensson 3, Per Ek, Anders Knutsson.

Svea och Projekthuset bjöd på en mycket underhållande och svängig match. Svea började piggast och hade 2-1 i halvtid, dessutom gjorde man 3-1 några sekunder in på andra och då såg det tungt ut för PH. Men PH visade härlig lagmoral och det otroliga hände. Bara minuten efter Sveas 3-1 mål stod det 3-3 efter två granna mål. Det gav laget blodad tand och vips stod det 5-3, vilken scenförändring. Matchen fick nytt liv då Svea reducerade till 4-5 och hade bud på kvittering. Att rätt lag vann gav PH besked på när de hade både stolpe och ribba i slutet. Stefan Svensson var en framgångsrik tremålsskytt.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVENSSON, PROJEKTHUSET


Brindfors – BOW Reklam  1-4
Br.
Ulf Kjellin. BR. Stefan Söderström, Bengt Wicksell, Lars Åstrand, Peter Kisfaludy.

BOW Reklam tog sin första tvåpoängare för året via 4-1 på överraskningslaget Brindfors. Anders Wiklund i målet var trots fyra baklängesmål ett verkligt lejon mellan stolparna. Stefan Söderström och Lasse Åstrand firade stora triumfer med sitt snabba, enkla och vägvinnande spel. Brindfors missade för mycket chanser för att hänga med i målprotokollet.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM


Text & Rubrik – Åka Skidor  1-4
T.
Lars Ekström. Å. Hans Knutsson, Jan Ek, Stefan Ytterborn, Niclas Jernström.

Härligt Åka Skidor! Det började med att hypersnabbe Hans Knutsson dunkade in 1-0 och då kunde ÅS därefter spela bra fotboll mot ett för dagen tamt Text & Rubrik. Niclas Jernström var pådrivaren och Leif Eriksson dribblern. Stefan Ytterborn slog en underbar yttersida upp i krysset och det får så här långt gälla som årets mål. Målet betydde 3-0 och matchen var körd.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JERNSTRÖM, ÅKA SKIDOR


BBR 1687 – Affärsförlaget  5-1
B.
Lars Karlsson 2, Theo Narvestad, Lars Jansson, Thomas Olsson. A. Stefan Svanfeldt.

BBR 1687 vägrar att förlora samtidigt som man spelar en trevlig fotboll som är juste och med rätt nivå på spelarnas uppträdande. Tack, grabbar, ni har kommit in i Reklamseriens mentalitet på rätt sätt. Efter några fina kombinationer så bokfördes fyra olika målskyttar i 5-1 matchen mot Affärsförlaget. Noterbart var att det klingade till ett halvdussin gånger i virket bakom AF:s målvakt. Matchens charmtroll och publiklirare nummer ett var Kaj Nordlöf. Teknisk och med ett mördarskott firar han stora triumfer i sin lufsiga stil.
MATCHENS LIRARE: KAJ NORDLÖF, BBR 1687