Reklamserien 1989 - 5:e omg


Brindfors – Projekthuset  2-6
B.
Fredrik Heiding, Thomas Molin. P. Patrik Bernard 3, Anders Knutsson, Per Ek, Mikael Eriksson.

Projekthuset gjorde en riktig bragdmatch igen då laget bara var sex man när man tog emot Brindfors. Brindfors hade kommandot men PH var hyperfarliga i sina kontringar. Per Ek och inte minst Patrik Bernard såg ut som Sibiriska vinthundar när de flög fram i dammet. Patrik var bäst och svarade för tre mål i denna 6-2 match. Brindfors hade det svårt att göra mål på alla sina chanser men det hade däremot inte PH.
MATCHENS LIRARE: PATRIK BERNARD, PROJEKTHUSET


Strömgren/Alliance – Svea  2-2
SA.
Stene Tärnström, Björn Djulstedt. Sv. Jens Lundström, Petter Wåhlén.

Strömgren/Alliance och Svea bjöd på en riktig kanonmatch. Där fanns spelglädje, kämpatakter och flera granna mål. Stene Tärnström dundrade in 1-0 som sedan Jens Lundström distinkt kvitterade. När Björn Djulstedt smekt in 2-1 på frispark och Freddy Hägglund missat ett läge á la Prati, såg S/A ut som vinnare. Svea och framför allt Petter Wåhlén ville annorlunda då Petter offrade sig och tryckte liggande in kvitteringen till 2-2, som också blev slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: PETTER WÅHLÉN, SVEA


Face/Rönnberg – Surprime Soccers  2-2
F.
Claes Blomquist, Lars Halldén. S. Philip Jones 2.

Face/Rönnberg och Suprime Soccers bjöd på en riktig höjdarmatch i ett enormt tempo. Det var framför allt SS som stod för det mesta pådrivna av Jan Malmsten. På en hörna nickade, ja vem tror ni, jo just det, Philip Jones in 1-0. Där missade Claes Blomquist markeringen men Blomman revanscherade sig när han skarvade in 1-1 lite senare. Efter det fick vi bevittna 1989-års hittills bästa anfall där hela laget var med. Målvakt till ytterback, ytterback till mittfält, överlämning, väggpass och ut till Douglas Hamilton som ryckte på kanten som i fornstora dagar. Han i sin tur passade/sköt ett stenhårt skott/inlägg halvmetern över marken och framför mål vid straffpunkten stod serien goalgetter nr 1 (Philip Jones) som på helvolley dunkade upp bollen i krysset. Vilken balja och vilt jubel utbröts bland SS spelare. I andra tog F/R över men SS slet och kämpade som vilddjur. Minuterna tickade i väg och vi se två ribbskott från Johan Bergman, ett kanonskott och en klackstyrning i den högre skolan. Med tre minuter kvar att spela så klev skytteligaledaren Lasse Halldén fram och nickade in slutresultatet 2-2. Vilken skön match!
MATCHENS LIRARE: PHILIP JONES, SUPRIME SOCCERS


Ahlén – Accent  3-3
Ah.
Ulf Johnson, Allan Oskarsson, Hans Olsson. Ac. Sonny Gustavsson 3.

Ahlén och Accent bjöd på en underlig match då lagen spelade virrigt och utan direkt spel men ändå rullade målen in. Ahlén gick upp till 2-0 som snabbt blev 2-2. I andra stabiliserades spelet något i en lite smågrinig match. Båda lagen svarade för ytterligare var sitt mål, där Sonny Gustavsson stod för Accents samtliga tre mål.
MATCHENS LIRARE: SONNY GUSTAVSSON, ACCENT


Ogilvy 2 – Mediasäljarna  3-2
O.
Lars Axelsson 2, Håkan Olofsson. M. Christer Statin, Anders Liljeblad.

Ogilvy 2 svarade för en riktig bragd när de med sex man (en blev skadad i inledningen) vann den prestigeladdade jumbofinalen över Mediasäljarna med 3-2. Lars Axelsson blev stor matchvinnare efter ett enormt slit och med två mål på kontot. För MS gick det mesta snett trots ett på papperet ganska bra lag. Men det går ju inte att spela om man har dykardojjor på sig som Anders Liljeblad uttryckte.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, OGILVY 2.


Affärsförlaget – Text & Rubrik  2-5
A.
Lars Nyqvist, Stefan Svanfeldt. T. Yngve Fransson 2, Lars Grimlund 2, Per Larsson.

Text & Rubriks taktiska spel med sina sex man gav resultat mot Affärsförlaget som kom med hela 11 man. T & R lyckades till slut vinna med rättvisa 5-2 på sin ”smartness”. AF bytte folk och platser så att det blev virrigt. Duktiga fotbollsspelare fanns det gott om på planen.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK


BOW Reklam – Åka Skidor  4-1
B.
Peter Kisfaludy 2, Bengt Wicksell, Peter Hjern. Å. Niclas Jernström.

BOW Reklam verkar ha fått upp ångan och tog nu sin andra raka seger. Åka Skidor orkade bara halva matchen då man hade 1-0. Planens kung Peter Kisfaludy vände egenhändigt den här matchen med ett rykande vänsterskott och ett närskott i krysset. Det hela slutade sedan 4-1.
MATCHENS LIRARE: PETER KISFALUDY, BOW REKLAM


Fältman & Malmén – BBR 1697  2-11
F.
Johan Hornhammar 2. B. Thomas Sunesson 2, Peter Zäll 2, Lars Karlsson 2, Thomas Olsson, Mikael Rosberg, Stefan Lundin, Theo Narvestad, Hans Berglund.

Det var propaganda av de nya serieledarna BBR 1687 efter en totalfotboll på hög nivå. Vilka mål! Var är Olle Nordin? Åtta olika målskyttar noterades i denna 11-2 match mot Fältman & Malmén. Vi minns speciellt Peter Zälls otroliga helvolleyträff. Har grabben inga ledband eller korsband i varken fötter eller knän? Snacka om att skruva på sig själv. Nu undra vi allmänt om BBR har kommit för att stanna i serieledningen. Seriefinal väntar i nästa omgång mot 1988-års mästare Face/Rönnberg. Den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: PETER ZÄLL, BBR 1687