Svea – BBR 1687  4-4
Jens Lundström 2, Petter Wåhlén 2. B. Theo Narvestad 2, Lars Karlsson, Peter Zäll.

9:e omgångens roligaste match svarade BBR 1687 och Svea för. De hittills obesegrade serieledarna BBR ledde med 4-1 efter vackert spel i ett mycket högt tempo. När endast fyra minuter återstod kom två BBR-spelare efter varandra mycket trötta fram till domaren och frågade hur mycket det var kvar. Mycket riktigt satte Svea in en onaturlig slutspurt då Jens Lundström och Petter Wåhlén gjorde tre mål på tre minuter och vips stod det 4-4. Vilken upphämtning! Vi ser fram emot fler sådana matcher.
MATCHENS LIRARE: THEO NARVESTAD, BBR 1687

Accent – Projekthuset  2-3
Ronny Ljungvall, Thomas Tysk. P. Anders Knutsson, Mikael Samuelsson, Stefan Wikström.

Projekthuset tog sin sjunde raka seger och avancerade upp till 2:a plats i tabellen efter 3-2 mot stabila Accent.
MATCHENS LIRARE: RONNY LJUNGVALL, ACCENT

Brindfors – Suprime Soccers  1-6
Ulf Kjellin. S. Curt Rosén 2, Jan Malmsten 2, Mats Annerstedt, Patrik Moks.

Suprime Soccers gjorde en strong insats när man 6-1 besegrade upp och ner-laget Brindfors. Därmed knep man sista platsen ovanför slutspelsstrecket över sommarsemestern. En av seriens verkliga gentlemen är storspelaren Jan Malmsten som gjorde två mål och var mycket bra.
MATCHENS LIRARE: JAN MALMSTEN, SUPRIME SOCCERS

Face/Rönnberg – Affärsförlaget  1-2
Olle Mattsson. A. Stefan Svanfeldt 2.

Den 9:e omgångens stora bomb med stort B svarade det 14:e placerade Affärsförlaget för när man besegrade de regerande mästarna och hittills obesegrade Face/Rönnnberg. AF har, sin placering till trots, spelat stabilt i serien och vann med skrällsiffrorna 2-1. F/R såg ut som segrare när de ledde med 1-0 och skapade mängder av målchanser. Det kändes ändå som om något låg i luften och när vårens komet, tillika tvåa i skytteligan, Stefan Svanfeldt kvitterade på ett akrobatiskt sätt från dödvinkeln bröt jublet ut. När samme man gjorde 2-1 minuten före slutet var skrällen ett faktum. Det är kul för serien när botten slår toppen.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVANFELDT, AFFÄRSFÖRLAGET

Strömgren/Alliance – Mediasäljarna  5-0 (WO)

Ogilvy 2 – Text & Rubrik  7-5
O.
Håkan Olofsson 3, Erik Karlsson 2, Lars Axelsson, Stefan Rudels. T. Lars Grimlund 5.

Nästjumbon Ogilvy 2 besegrade ett segt Text & Rubrik med Hawaii-siffrorna 7-5. T & R som varit något av vårens överraskningslag har ramlat ner under slutspelsstrecket efter två onödiga förluster i rad. Håkan Olofsson svarade för tre mål och Erik Karlsson var vass värre. Matchens måltjuv var Lars Grimlund i T & R som hängde fem snygga baljor. Härligt O2.
MATCHENS LIRARE: LARS GRIMLUND, TEXT & RUBRIK

Fältman & Malmén – BOW Reklam  3-3
Owe Wahlberg 2, Johan Hornhammar. B. Bengt Wicksell, Mikael Hilmersson, Stefan Söderström.

”Åttapoängsmatchen” mellan lagen som spelar bra men inte ligger på slutspelsplats gick mellan BOW Reklam och Fältman & Malmén. BOW spelade lysande i första då man ledde med 2-0 men det ska man också tacka sin duktiga målvakt Peter Söderström för. F & M kom ut som ett nytt lag i andra och som ni vet kan man få BOW ur rytmen ganska lätt och helt plötsligt stod det 2-2. Alla inblandade trodde det skulle bli slutresultatet men Owe Wahlberg i F & M lyfte in 3-2 i krysset med någon minut kvar. Med tio sekunder kvar att spela hade BOW inspark och istället för att tjonga upp bollen hämtade Stefan Söderström lädret vid egen hörnflagga. Han avancerade ostört framåt över planen och från 20 meter avlossar han ett misslyckat skott men bolluslingen hoppar och hoppar och till sist hoppar en i mål. Otroligt. Domaren konstaterar att endast 2 sekunder återstår då bollen passerar mållinjen. Vilken kalldusch för F & M och vilken kalldusch för målvakten (inget namn rubriceras med tanke på fansen). Vilket turmål för BOW Reklam.
MATCHENS LIRARE: PETER SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM

Ahlén – Åka Skidor  4-0
Ulf Johnson 3, Allan Oskarsson.

Ahlén spelade ut hela sitt register när Åka Skidor lades på rygg med enkla 4-0. De senaste matchernas stora spelmotor Ulf Johnson gjorde tre mål och var som vanligt mycket bra.
MATCHENS LIRARE: ULF JOHNSON, AHLÉN