Reklamserien 1989 - 10:e omg


Suprime Soccers – Projekthuset 1-1
S.
Patrik Moks. P. Per Ek.

Suprime Soccers bröt Projekthusets segertrend på sju raka segrar när man överraskande knep en pinne. Det var annars PH som dominerade matchen men alldeles för många målchanser slarvades bort. När dessutom Patrik Moks i SS gjorde 1-0 på sin första spark så fick PH jaga. Per Ek kunde senare kvittera och Anders Knutsson borde fått en given straff men en sömnig domare friade. Bo Eklund höll ihop försvaret föredömligt.
MATCHENS LIRARE: BO EKLUND, SUPRIME SOCCERS


Brindfors – BBR 1687  2-4
Br.
Fredrik Heiding, Tommy Lundberg. BBR. Hans Berglund 2, Mikael Rönnberg, Dan Rönnberg.

Brindfors höll på att skrälla mot de överlägsna serieledarna BBR 1687. Man ledde med både 1-0 och 2-1, dessutom hade man 2-2 tre minuter före slutet. Men som så många gånger förut höjde BBR tempot ett snäpp och gjorde två raska. Torbjörn Lindgrens comeback var en fröjd för ögat och såg yngre ut än någonsin.
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN LINDGREN, BRINDFORS


Åka Skidor – Ogilvy 2  0-3
O.
Lars Axelsson, Fredrik Olofsson, Håkan Olofsson.

Ogilvy 2 började höstsäsongen på samma sätt som man slutade vårsäsongen, nämligen med en seger (det börjar bli tjatigt). Man kunde efter en gedigen laginsats besegra Åka Skidor med 3-0. Lars Axelsson nicklobbade in 1-0 innan de fruktade bröderna Olofsson spädde på med ytterligare två mål. Noterbart är att ÅS bara gjort ett mål på tre timmar och tjugo minuter, så Niclas Jernström leder överlägset den interna skytteligan på fyra mål efter tio omgångar. O2 avancerade upp till tolfte plats i tabellen och är bara fyra poäng ifrån slutspel.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS FERRARESI, ÅKA SKIDOR


Text & Rubrik – Svea  2-7
T.
Yngve Eriksson, Björn Westberg. S. Jens Lundström 3, Petter Wåhlén 3, Tord Sikström.

Svea spelade storstilad fotboll där man var säkra bakåt och oerhört effektiva framåt med harpunerna Jens Lundström och Petter Wåhlén. Högt tempo med bra passningsspel och efter 5-0 i paus var Text & Rubrik ett slaget lag. Den ovannämnda duon svarade för tre mål vardera men Tord Sikström var giganten själv.
MATCHENS LIRARE: TORD SIKSTRÖM, SVEA


Mediasäljarna – BOW Reklam  0-4
B.
Mikael Hilmersson 3, Bengt Wicksell.

BOW Reklam klättrade upp på den sista och åtråvärda slutspelsplatsen när man pliktskyldigast besegrade jumbon Mediasäljarna med klara 4-0. Micke Hilmersson var vass och nätade tre gånger och Anders Liljeblad var alldeles för ensam i MS.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL HILMERSSON, BOW REKLAM


Affärsförlaget – Ahlén  0-7
Ah.
Ulf Johnson 2, Hans Olsson 2, Allan Oskarsson, Tommy Nyman, Mats Lundqvist.

Det är ingen tillfällighet att nytända Ahlén är parkerade på andra plats i tabellen. Man gjorde ånyo en toppmatch mot ett för dagen laddat Affärsförlaget med en 11 man stark trupp. Ahlén bara trummade på och vann med 7-0 efter en rad delikatesser. Vi minns speciellt Hans Olsson två granna baljor, en smekning i krysset och en underbart vacker lobb.
MATCHENS LIRARE: HANS OLSSON, AHLÈN


Strömgren/Alliance – Accent  4-4
S.
Freddy Hägglund 2, Magnus Pettersson, Kenth Bergman. A. Yngve Eriksson 2, Henrik Näsman, Chris Lindström.

Strömgren/Alliance och Accent bjöd upp till en trevlig match som framför allt var sevärd i ett högt och böljande tempo. S/A tog åt sig initiativet och ryckte sig loss till både 2-0 och 3-1 men Accents sega gubbar gick hela tiden ikapp och till sist slutade den glada och tuffa tillställningen 4-4. Detta trots att både målvakter och försvarare skötte sig med den äran. Båda dessa lag har klara ambitioner att gå till slutspel.
MATCHENS LIRARE: STIG NILSSON, STRÖMGREN/ALLIANCE


Fältman & Malmén – Face/Rönnberg  5-2
FM.
Johan Hornhammar 4, Erik Kotschak. FR. Claes Blomquist 2.

Fältman & Malmén tog en viktig seger över det decimerade mästarlaget Face/Rönnberg med klara men segslitna 5-2. Skytteligaledaren Johan Hornhammar var oerhört vass inledningsvis och smekte in två mål. F/R kom överraskande lätt in i matchen igen då Claes Blomquist påpasslig höll sig framme och gjorde två mål. Det fanns några mycket duktiga spelare på planen denna morgon. Miche Rydberg i F/R:s mål var otrolig och den glada gentlemannen Hornis leder skytteligan med fem måls marginal tack vare sina fyra mål. Morgonens överraskning var trots det Erik Kotschak, vilken spelfördelare och måltjuv.
MATCHENS LIRARE: ERIK KOTSCHAK, FÄLTMAN & MALMÉN