Reklamserien 1989 - 13:e omg


Åka Skidor – Projekthuset  3-1
Å.
Stefan Ytterborn, Kalle Sterner, Olle Österberg. P. Per Ek

Åka Skidor gjorde sin bästa match för året när man skrällde i den 13:e omgången. Projekthuset lades nämligen på rygg efter en stor portion tur. För andra matchen i rad förde PH spelet och matchen men lyckades inte göra det antal mål som krävs för att vinna. ÅS hade en bra tiominutersperiod i första halvlek då först Stefan Ytterborn gjorde 1-0 och sedan slitstarke Kalle Sterner 2-0. I andra var det ett konstant tryck mot ÅS mål. Det var ribbträff, stolpträff, räddning på mållinjen, straffmiss och inte minst Greger Berglunds storspel mellan stolparna. Per lyckades slutligen få hål på Berglund till 1-2 men mitt under en enorm PH-press slank Olle Österberg igenom på en kontring och avgjorde matchen till 3-1. Efter två inledande förluster i serien så radade PH upp sju raka segrar. På höstens fyra omgångar har ingen seger bärgats hittills.
MATCHENS LIRARE: GREGER BERGLUND, ÅKA SKIDOR


Strömgren/Alliance – Text & Rubrik  2-2
S.
Kent Bergman, Freddy Hägglund. T. Yngve Fransson 2.

Text & Rubrik gjorde ånyo en sådan där strong insats när man mötte Strömgren/Alliance och spelade 2-2. Det såg ut som om S/A hade segermatchen med 6-5 över BBR 1687 i både ben och huvud. Man kände inte igen gubbarna. T & R ledde med både 1-0 och 2-1 efter mål av duktige Yngve Fransson och de missade en rad fina lägen på kontringar. Tre minuter före full tid kunde Freddy Hägglund kvittera till ett rättvist slutresultat.
MATCHENS LIRARE: YNGVE FRANSSON, TEXT & RUBRIK


Mediasäljarna – BBR 1687  0-15
B.
Mikael Rosberg 6, Lars Karlsson 5, Hans Berglund, Thomas Hellgren, Dan Rönnberg, Thomas Olsson.

Det var kattens lek med råttan när ettan BBR 1687 mötte jumbon Mediasäljarna. När slutsignalen ljöd stod det 15-0 på anslagstavlan efter det att Mikael Rosberg och Lars Karlsson svarat för 11 mål tillsammans.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, BBR 1687


BOW Reklam – Ahlén  4-1
B.
Peter Hjern, Mikael Hilmersson, Stefan Söderström, Peter Kisfaludy. A. Mats Lundström

BOW Reklam spelade sin bästa match för säsongen och kunde slå tillbaka ett för dagen ganska blekt Ahlén med 4-1. Det var i mitten av matchen som det avgjordes då först Peter Hjern stänkte in 1-0 i slutet av första och i anfallet efter ryckte Micke Hilmersson sig igenom och behärskat rullade in 2-0. När sedan Stefan Söderström dundrade in 3-0 i nättaket i början av andra så var saken klar. Det hårdnar till kring slutspelsstrecket. Fyra poäng skiljer lag 2 från lag 10.
MATCHENS LIRARE: PETER HJERN, BOW REKLAM


Accent – Suprime Soccers  4-0
A.
Henrik Näsman 3, Sonny Gustavsson.

Accent höjde sina slutspelsaktier samtidigt som man definitivt spelade bort Suprime Soccers från slutspel tack var en rättvis 4-0 seger. Den första halvleken var Accents bästa för i år och efter ett strålande spel var det en gåta att det bara stod 1-0, som lika gärna kunde varit 5-0. Lennart Rundqvist i SS mål tog allt och lite till. I andra vaknade SS till liv och kom in i matchen där de hade bud på kvittering. Då klev Henrik Näsman in i handlingarna och svarade för ett äkta hattrick.
MATCHENS LIRARE: LENNART RUNDQVIST, SUPRIME SOCCERS


Svea – Fältman & Malmén  4-7
S.
Thomas Svensson, Anders Mårdh, Enzo Bussoli, Petter Wåhlén. F. Hansi Olin 3, Johan Hornhammar 2, Sten-Ove Ramberg, Owe Wahlberg.

Fältman & Malmén ångar på i ullstrumporna och noterade nu sin fjärde raka seger och sjätte utan förlust. Man avancerade upp på sjätteplats tack vare bandysiffrorna 7-4 på Svea. Svea håller fortfarande sin tredjeplats och man har tre poäng ner till niondeplatsen. Man avslutar sina två seriematcher mot Face/Rönnberg och Ahlén, vilket blir tufft. Hansi Olin i F & M var pigg och svarade för tre mål.
MATCHENS LIRARE: HANSI OLIN, FÄLTMAN & MALMÉN


Brindfors – Affärsförlaget  4-7
B.
Fredrik Heiding 2, Tommy Lundberg 2. A. Lars Karlsson 4, Stefan Svanfeldt 2, Mikael Eng.

Äntligen lyckades Affärsförlaget att vinna då man slog tillbaka Brindfors med 7-4. Lars Karlsson tog ut sig fullständigt och gjorde fyra mål i en ”gles” match. AF gick därmed om Brindfors i tabellen.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, AFFÄRSFÖRLAGET


Ogilvy 2 – Face/Rönnberg  0-0

Vi lyfter på hatten för Ogilvy 2 då man tog ånyo en skalp. Låt vara att man bara fick med sig en pinne men det var mästarna Face/Rönnberg på andra sidan nätet. F/R hade spelet men O2 backade hem, försvarade sig föredömligt och kontrade lite halvfarligt. Stefan Rudels i målet tog allt och visade upp ett målvaktsspel som måste varit det bästa i 1989-års serie. I andra tryckte F/R på än mer men Rudels var rena dödspiloten. Närmare än ett stolpskott mot inte F/R.
MATCHENS LIRARE: STEFAN RUDELS, OGILVY 2