Accent – Text & Rubrik  4-2
Chris Lindström 3, Sonny Gustavsson. T. Hans Johansson 2.

Accent och Text & Rubrik spelade en äkta streckmatch, alltså en avgörande match om slutspel eller inte där vinnaren skulle gå dit. Accent inledde matchen i ett rasande tempo och vaskade fram tre-fyra givna mållägen de första 10-12 minuterna. Text & Rubriks utmärkte målvakt Anders Simonsson var på hugget och tog allt. När den värsta stormen hade lagt sig så gick T & R upp i ett ströanfall och utmärkte Stefan Karlsson spelade fram Hasse Johansson som rullade 1-0. Bara minuten senare var det samma visa igen då Karlsson spelade fram Johansson till 2-0. Då såg det mycket tungt ut för Accent som dittills spelade en av sina bättre halvlekar under året och ändå hamnat i 0-2 underläge. Men hoppet tändes i slutsekunderna på första då Chris Lindström gör 1-2 på en halvmiss. Det målet hade stor betydelse för matchens utgång. I början av andra avgör den store matchvinnaren Chris Lindström matchen. Efter hörna nickar han in kvitteringen och minuten efter nickar han än snyggare in 3-2. Vilken kille och matchen vände på fem röda. Sonny Gustavsson såg sedan till att komma trea i skytteligan via 4-2 och ridån gick ner för T & R. Accent slutade sexa och får ta sig an Face/Rönnberg i kvarten. Seriematchen slöt 3-1 till F/R. För T & R är det bara att komma igen.
MATCHENS LIRARE: ANDERS SIMONSSON, TEXT & RUBRIK

Strömgren/Alliance – Affärsförlaget  8-0
Freddy Hägglund 5, Pelle Ericsson 2, Stig Nilsson.

Strömgen/Alliance såg till att Affärsförlaget inte hade något att hämta i den sista omgången. S/A vann med 8-0 efter endast 1-0 i paus. Freddy Hägglund gick tillfälligt upp i skyttetopp tack vare fem mål men hamnade slutligen på en andraplats. AF har spelat bra hela säsongen men denna gång räckte de inte till. Stefan Svanfeldt fick titeln ”Player of the year” efter fyra inteckningar i Matchens Lirare. S/A möter nu BOW Reklam i kvarten där seriematchen slutade 3-3.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, STRÖMGREN/ALLIANCE

Fältman & Malmén – Projekthuset  5-3
Johan Hornhammar 3, Sten-Ove Ramberg 2. P. Per Ek 2, Anders Knutsson.

Fältman & Malmén var inblandade i streckmatch nummer två tillsammans med Projekthuset. Vid förlust mister det laget slutspelsplatsen. Efter en jämn inledning så kunde Sten-Ove ”Putte” Ramberg frälsa höstens lag via 1-0 och tack vare det fick F&M fina lägen att kontra. Matchen blev bättre och bättre där båda lagen var klart slutspelsmässiga och det var synd att ett av dessa lag skulle få kliva av bussen. Med tio minuter kvar att spela gör Johan Hornhammar 2-0 och med bara fem minuter kvar avgör han skytteligan med att stänka upp sitt 33:e mål i nättaket (och det blev ett till). Denna sevärda match slutade hela 5-3 till F&M men matchens delikatess svarade PH:s Anders Knutsson för när han på ett akrobatiskt sätt språngnickade in bollen. Vilket mål! F & M möter nu Ahlén i kvarten och seriematchen vann de med 2-0.
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, PROJEKTHUSET

Mediasäljarna – Åka Skidor  1-7
M.
Christer Statin. Å. Leif Eriksson 2, Jan Cronwall 2, Jan Ek, Olle Österberg, Peppe Ferraresi.

Åka Skidor hyfsade upp poängskörden i slutet av säsongen och avslutade med en 7-1 seger över Mediasäljarna. MS gick igenom säsongen utan en seger och släppte in över 100 mål, vilket inte inträffat tidigare. Janne Cronwall (kors i taket) och Leif Eriksson svarade för två mål vardera. Det innebar att Eriksson delade vinsten i den interna skytteligan på fyra mål!! (även Niclas Jernström och Peppe Ferraresi gjorde fyra).
MATCHENS LIRARE: LEIF ERIKSSON, ÅKA SKIDOR

Brindfors – Face/Rönnberg  2-8
Per Ahlbäck, Fredrik Heiding. F. Claes Blomquist 2, Thomas Carlsson 2, Johan Bergman 2, Michel Rydberg, Göran Larsson.

Face/Rönnberg fina höstform håller i sig och nu lektes Brindfors bort med 8-2. Claes Blomquist, Thomas Carlsson (bäst på plan) och Johan Bergman blev alla tvåmålsskyttar. I kvarten väntar Accent som man besegrade med 3-1 i seriespelet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS CARLSSON, FACE/RÖNNBERG

Svea – Ahlén  1-3
Hampus Moberg. A. Ulf Johnson 2, Mats Lundqvist

Ahlén och Svea behövde inte kämpa livet ur sig då båda lagen var med knapp men säker marginal redan klara för slutspel innan matchen började. Ahlén var det bättre laget men hade liksom tidigare svårt att hitta rätt men man vann till slut med 3-1 efter två mål av Ulf Johnson. Svea får nu möta seriesegrarna BBR 1687 i kvarten där seriematchen slutade 4-4. Ahlén tar emot Fältman & Malmén där seriematchen slutade 0-2. Revansch nu, eller?
MATCHENS LIRARE: HAMPUS MOBERG, SVEA

Ogilvy 2 – BOW Reklam  1-4
O.
Lars Axelsson. B. Jan Barrner 2, Peter Kisfaludy, Bengt Wicksell.

BOW Reklam klättrade upp till slutspelsplats tack vare 4-1 på Ogilvy 2. O2 startade bra och Lars Axelsson gjorde 1-0 men BOW med fältherren Stefan Söderström jagade på. När domarens pipa ljöd hade bl a backklippan Jan Barrner hängt två mål. Nu väntar Strömgren/Alliance i kvarten och seriematchen slöt 3-3.
MATCHENS LIRARE: JAN BARRNER, BOW REKLAM

Suprime Soccers – BBR 1687  1-3
Curt Rosén. B. Kaj Nordlöf, Thomas Olsson, Lars Jansson

Reklamseriens seriespel avslutades med att seriesegrarna BBR 1687 slog tillbaka Supreme Soccers med enkla 3-1. SS skapade mängder av kvalificerade målchanser men utmärkte målvakten Lars-Åke ”Ludde” Lundell tog i stort sett allt. Morgonens, ja kanske till och med årtiondets mål, på Hjorthagens IP fick alla närvarande bevittna när hittills mållösa Kaj Nordlöf sköt från halva plan (bara tanken att skjuta därifrån tyder på positivt tänkande). Kajjan lossade stora kanonen på helvolley och pang rätt upp i nättaket in under ribban men över tvåmetersmålvakten! Ralf Edströms mål i VM 1974 var bara en fis i rymden jämfört med denna kanon! Kajjan kan nog inte somna ikväll och man undrar hur länge lagkompisarna får höra detta. Nu väntar Svea i kvarten och seriematchen slöt 4-4. Ska seriesegrarna för en gångs skull överleva första omgången?
MATCHENS LIRARE: LARS-ÅKE LUNDELL, BBR 1687