Slutspel 1989 - Final

BBR 1687 – Face/Rönnberg  3-1
Thomas Sunesson 2, Theo Narvestad. F. Claes Blomquist.

Nykomlingen och seriesegrarna BBR 1687 var på strålande humör i finalmatchen mot de regerande mästarna Face/Rönnberg. BBR gav inte F/R någon chans och vann matchen med 3-1 efter 3-0 i paus. De första tio minuterna var jämna men när mycket duktige Thomas Sunesson gjorde 1-0 började F/R spela med huvudet under armen. Då kunde Sunesson och sedan Theo Narvestad öka på ledningen till 3-0. Frågan är om inte detta lag av årgång 1989 är det starkaste lag som ställts på benen i Reklamseriens drygt 30-åriga historia? Eller vad sägs om spelare som Micke Rönnberg, Thomas Sunesson, Micke Rosberg, Stefan Lundin, Theo Narvestad, Thomas Hellgren, Lars-Åke Lundell, Lars Karlsson, Dan Rönnberg, Lars Jansson m fl. I andra bevakade BBR sin ledning men det hindrade inte Claes Blomquist från att tröstmåla för F/R. Grattis till segern, BBR 1687! Nu har fyra olika lag vunnit de senaste fyra åren. Kul ! Djurgårdens tränare Tommy Söderström delade sedan ut en massa priser, bl a matchens lirare till Micke Rosberg.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ROSBERG, BBR 1687

Match om 3:e pris

Fältman & Malmén – BOW Reklam  3-2
Johan Hornhammar 2, Erik Kotschak. B. Peter Kisfaludy, Stefan Söderström.

De två lag som gått bäst under hösten, Fältman & Malmén och BOW Reklam, drabbade samman i matchen om 3:e pris. Den enda förlust de båda lagen har haft under hösten var förlusterna i semifinalerna. BOW hade det mesta av spelet inledningsvis men det var F & M som gjorde 1-0 genom Johan Hornhammar som likt Kurre Hamrin rann igenom på ”fel kant” och lirkade in bollen. Erik Kotschak och Peter Kisfaludy gjorde varsitt mål så att ställningen var 2-1 till F & M. Då klev skyttekungen Hornhammar fram och avgjorde matchen med sitt 3-1 mål. BOW pressade resten av matchen men närmare än 2-3 efter nick av Stefan Söderström kom man inte. Grattis till bronset, Fältman & Malmén.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HORNHAMMAR, FÄLTMAN & MALMÉN